אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לגרום למישהו להתאהב בך ✔טעויות בחיזור, נתינת יתר, למה אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב? למה לעשות טוב למישהו יגרום לו לשנוא אותך? איך לגרום למישהו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
שכנוע, מכירות, שיווק, איך לשכנע, NLP, להשפיע על אנשים, משא ומתן, לנאום, לגרום למישהו להתאהב בך, NLP לימודים, איך להשפיע על אנשים, טכניקת nlp, אסטרטגיות שכנוע, לשכנע אנשים לקנות מוצר, טיפים לטיפול בהתנגדויות של לקוח, לשכנע לקוח לקנות, לשכנע את חברה שלך, מודל לטיפול בהתנגדות במכירות בטלפון, לשכנע לקנות, טכניקות לטיפול בהתנגדות מכירות, טכניקות לטיפול בהתנגדויות בתהליך מכירות בטלפון, nlp להורדה, יחסי ציבור, לשכנע אמא, הדרכה אישית, טיפים לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירות, איך לשכנע את, התנגדות במכירה, מודל לטיפול בהתנגדויות של לקוח, כלים לטיפול בהתנגדות במכירות, nlp וידאו, להתמודד עם התנגדויות מכירה, דמיון מודרך ו nlp, מודל לטיפול בהתנגדויות בשיחת מכירות בטלפון, לשכנע הורה, לשכנע סבתא, מכירות ושכנוע, אימון אישי, להתמודד עם התנגדות בשיחת מכירות בטלפון, NLP טיפול אישי, להתמודד עם התנגדות של לקוח, איך לשכנע לקוחות לקנות, טכניקות לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירות בטלפון, nlp מדריכים, שיטות לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירות בטלפון,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טעויות בחיזור, נתינת יתר, למה אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב? למה לעשות טוב למישהו יגרום לו לשנוא אותך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? למה היא לא אוהבת אותי? בגלל שאני עושה לה טוב, אולי אני טוב מידי? לא לתת יותר מידי
למה אנשים שונאים את מי שעושה להם טוב מדי?

אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים בזמן חיזור, או כשהם רוצים לגרום למישהו לאהוב אותם, היא נתינת יתר. לכאורה, הרעיון הבסיסי הוא הגיוני ופשוט - כדי שמישהו יאהב אותך, תעשה לו טוב. אך לפי אליעד כהן, דווקא עשיית טוב יתר על המידה עשויה להוביל לתוצאה ההפוכה ולגרום לאדם השני לשנוא אותך במקום לאהוב.

הרבה אנשים מאמינים שכדי לקבל אהבה, עליהם לתת הרבה ככל האפשר. הם מנסים להעניק לצד השני את כל מה שהוא רוצה: תשומת לב בלתי פוסקת, מתנות יקרות, דאגה מתמדת והקשבה אינסופית. בהתחלה זה נראה עובד - האדם השני אכן מתחיל להיקשר אליהם, להתמכר לתחושת הטוב שהם מעניקים לו, ומביע אהבה והערכה. אך אז מתרחש משהו בלתי צפוי - המקבל מתחיל לחוש רגשות שליליים כלפי נותן המתנות, לפעמים עד כדי שנאה של ממש.

הסיבה לכך נובעת מהעובדה שהנתינה המוגזמת יוצרת תלות רגשית. המקבל מתחיל להרגיש שהוא מאבד את העצמאות שלו, את הזהות שלו, ומתחיל לחוש חרדה מפני נטישה או בגידה. למרות שהוא נהנה ממה שהוא מקבל, בו זמנית הוא מתחיל לשנוא את עצמו על כך שהוא תלוי רגשית במישהו אחר. הרגשה זו של תלות יוצרת אצלו סלידה, לא כלפי הנתינה עצמה, אלא כלפי תחושת האובדן העצמי. כתוצאה מכך, הרגש השלילי מופנה בסופו של דבר כלפי מי שהעניק לו את כל הטוב הזה.

איך להעניק במידה הנכונה ולמנוע תלות רגשית?

אליעד כהן מדגיש כי לא מספיק רק לתת את מה שהאדם השני רוצה. חשוב גם להקפיד על הכמות הנכונה. כשאתה מעניק יותר מדי, גם אם אתה מעניק בדיוק את מה שהאדם השני ביקש, התוצאה עשויה להיות שלילית. לדוגמה, אם גבר קונה לבחורה הרבה מתנות, היא עשויה להרגיש שהיא חייבת להחזיר לו אהבה או משהו בתמורה. אם היא לא מעוניינת להרגיש מחויבת או שהיא מפרשת זאת כמצב של "זנות" רגשית, היא תתחיל לשנוא את עצמה ואת האדם שמעניק לה.

דוגמה קלאסית נוספת היא הורה שמכריח את הילד לעשות שיעורי בית מתוך מחשבה שזה טוב עבור הילד, אבל הילד לא רואה זאת כך. הנתינה חייבת להיות מותאמת להרגשה של המקבל, ולא לאופן שבו המעניק חושב שהמקבל אמור להרגיש. לכן, חשוב לדעת לזהות את הרגע שבו הנתינה הופכת למזיקה - כשהמקבל מתחיל להרגיש אי - נוחות, חובה או תלות.

למה נתינת יתר מובילה לשנאה עצמית של המקבל?

כדי להבין מדוע אנשים מפתחים שנאה כלפי מי שעושה להם טוב יתר על המידה, אליעד כהן משווה זאת למצב של התמכרות: בדיוק כפי שאדם שמכור לסמים או לשוקולד נהנה מצד אחד מהשימוש בהם, אך מצד שני שונא את עצמו על ההתמכרות הזו, כך אדם המקבל יותר מדי נתינה נהנה מצד אחד, אך מתייסר ושונא את עצמו על התלות שמתפתחת.

כאשר אדם מתחיל להרגיש תלוי, הוא לא אוהב את תחושת האובדן של העצמאות שלו. לכן, על אף שבתחילה המקבל מודה ומביע הערכה על הנתינה, עם הזמן התלות הופכת למטרד רגשי שגורם לו לחפש דרכים להשתחרר מהתלות, מה שמוביל לכעס ולמרמור כלפי מי שהעניק לו את הטוב הזה.

איך להימנע מנתינת יתר במערכות יחסים?

הפתרון שאליעד מציע הוא להעניק באופן מאוזן ומדוד, תוך מודעות עמוקה לאיך הצד השני מרגיש. במקום להעניק ללא גבול, יש להקפיד על מינון נכון שיאפשר לצד השני להרגיש טוב מבלי לפתח תחושת חובה, תלות או אובדן העצמאות. כשאתה מבחין שהאדם מתחיל לפתח תלות, עליך דווקא להאט את הקצב, לעצור את הנתינה או לתת פחות.

כמו כן, אדם צריך ללמוד להרגיש טוב עם עצמו, גם ללא קשר לנתינה לאחרים. אם אדם מעניק יתר על המידה כי הוא זקוק לתחושת החשיבות או אהבה מבחוץ, זהו סימן ברור לכך שהוא לא שלם עם עצמו. אדם כזה מנסה לקבל אהבה דרך יצירת תלות של אחרים בו. אם אתה מצליח לאהוב את עצמך מבלי להיות תלוי במה שאתה מעניק לאחרים, יהיה לך קל יותר להעניק בצורה מאוזנת ובריאה.

מה ההבדל בין מתנות לחיזור בצורות אחרות?

בהרצאה, אליעד כהן גם מציג את ההבדל בין נתינת מתנות לחיזור בדרכים אחרות. אם גבר מעניק יותר מדי מתנות לאישה, היא עלולה להרגיש "זולה" או מחויבת להחזיר משהו בתמורה. תחושת המחויבות הזו יכולה להפוך את הקשר ממערכת יחסים נעימה למערכת יחסים שמבוססת על חוב רגשי. האישה עלולה לשנוא את עצמה ואת הגבר שהעניק לה, ולדחות אותו, לא כי היא לא אוהבת את המתנות, אלא כי היא לא אוהבת את התחושה שמלווה אותן.

כדי להימנע מכך, יש להעניק במידה הנכונה. לתת רק את הכמות שמאפשרת לצד השני להרגיש טוב עם הנתינה, בלי תחושת תלות או חובה מוגזמת. הנתינה הנכונה צריכה להיות כזו שמשאירה תחושה נעימה אצל המקבל, בלי רגשות אשמה או תחושת נחיתות.

לסיכום, מה חשוב לזכור?

אליעד מדגיש שמהות ההרצאה היא להבין שהנתינה כשלעצמה איננה בעייתית, אלא המינון שלה. הענקה חייבת להיעשות במודעות ובמידה הנכונה, אחרת היא עלולה לגרום דווקא לתוצאה ההפוכה: רגשות שליליים, שנאה עצמית ותלות רגשית. כאשר נותנים באופן מאוזן, אפשר לזכות באהבה אמיתית ובריאה, שתימשך לאורך זמן.
מהן הטעויות הנפוצות בחיזור ולמה עשיית טוב עשויה לגרום לאדם לשנוא אותך?

בהרצאה נדונה אחת הטעויות הגדולות שמבצעים אנשים כאשר הם מנסים לגרום למישהו לאהוב אותם, והיא עשיית טוב יותר מדי. איך זה עובד? הרבה אנשים חושבים שאם הם יעשו טוב לאדם האחר, הם יאהבו אותם בתמורה. זה נשמע הגיוני: אם תעשה לו טוב, הוא ירגיש טוב איתך ויתחבר אליך. אולם, יש להבין שכשאדם עושה טוב למישהו אחר, הוא חייב לעשות זאת בדרך שהאדם השני ירגיש בה טוב, ולא רק בדרך שבה הוא חושב שהוא עושה טוב. לדוגמה, הורה שדורש מהילד לעשות שיעורי בית כי הוא חושב שזה עושה לו טוב, עשוי לגלות שהילד לא מרגיש כך.

כמו כן, יש הבדל בין עשיית טוב למישהו לבין עשיית טוב במידה נכונה. אם אתה עושה למישהו טוב יותר מדי, הוא עשוי להרגיש תלות בך, לאבד את העצמאות שלו, ולהתחיל לפתח תחושות של חרדת נטישה או תלות רגשית. זה עלול להוביל למצב שבו הוא לא רק לא אוהב אותך, אלא גם שונא אותך, כי הוא לא רוצה להיות תלוי בך. המקרה הזה לא בהכרח נוגע לרגשות של שנאה כלפיך, אלא יותר לשנאה כלפי התחושות שהתלות בך מייצרת. אנשים לא תמיד רוצים לפתח תלות רגשית, ואם הם מרגישים שזו התוצאה של כל טוב שאתה עושה להם, הם עשויים לשנוא אותך על כך.

מה עליך לעשות כדי להעניק את המידה הנכונה של טוב ולא לגרום לאדם להרגיש תלות?

כדי לא לגרום לאדם לשנוא את עצמך על כך שהוא אוהב אותך, חשוב להעניק את טובתך במידה הנכונה. אם אתה מגזים בהענקה, תיתכן תחושת תלות בלתי רצויה. אם אתה מעניק יותר מדי, גם אם אתה חושב שאתה עושה טוב, הוא עשוי להרגיש מחויב, תלוי, וכתוצאה מכך לשנוא את התחושות האלה. למשל, אם אתה קונה למישהו יותר מדי מתנות, הוא עלול להרגיש מחויב בחזרה או אפילו להתחיל להרגיש זול או תלותי. כדי למנוע את זה, חשוב לשים לב לסימנים ולהתאים את הענקת הטוב לרצונות של האדם השני, ולא להעניק יותר ממה שהוא מסוגל לקבל.

איך להימנע מלהפוך להיות "תלוי" בהענקה?

השלב הבא הוא לדעת איך להרגיש טוב עם עצמך בלי שתהיה תלוי במישהו אחר ובמה שאתה מעניק לו. אם אתה מרגיש שאתה מעניק יותר מדי, כי אתה רוצה שהאדם השני יתמכר אליך ויאהב אותך, זה עלול להוביל למצבים שבהם הוא לא יאהב אותך בסופו של דבר. הדרך להימנע מכך היא ללמוד לאהוב את עצמך קודם כל, בלי קשר למה שאתה מעניק לאחרים. כך תוכל להעניק במידה נכונה, ולא במידה שמובילה לתלות רגשית או לבעיות אחרות.

האם יש הבדל בין מתנות לבין חיזור בצורה אחרת?

בהרצאה הוזכר גם המקרה שבו אדם חושש שההענקה תגרום לו להרגיש "כמו זונה". לדוגמה, אם גבר קונה הרבה מתנות לאישה, היא עשויה לחשוש שההענקה הזו הופכת אותה למשהו שהיא לא רוצה להיות. אם האישה מרגישה שהיא חייבת להחזיר משהו בתמורה, זה עלול להוביל אותה לשנוא את זה שהיא מקבלת מתנות רבות מדי, גם אם היא נהניתה מהן בהתחלה. חשוב להבין שמספיק להעניק במידה הנכונה, תוך שמירה על גבולות בריאים.

בסופו של דבר, מה שחשוב להחכים ממנו הוא היכולת להעניק לאחרים בצורה מדודה, להרגיש טוב גם בלי זה, ולהימנע מלגרום לאדם השני להרגיש תלות רגשית. רק כך תוכל להימנע מטעויות בחיזור ולגרום לאדם לאהוב אותך באמת.
לא רוצה להרגיש תלותי, כמה מתנות לקנות? האם לקנות מתנות? לא רוצה להרגיש זונה, לא רוצה להרגיש מחויב, לא רוצה להרגיש תלות רגשית, לא רוצה להרגיש חרדת נטישה, לא רוצה להרגיש מכור, למה הוא לא אוהב אותי? בגלל שאני עושה לו טוב, איך לגרום לה לרצות אותך? איך להחזיר אקסית? איך להעניק במידה הנכונה? למה אני עושה לה טוב והיא לא אוהבת אותי? למה אני עושה לו טוב והוא לא אוהב אותי? טעויות במערכות יחסים
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לפתח יכולת שכנוע יצירת חומרי שיווק להחליף את איש המכירות איתור צרכי הלקוח לפני רכישה האם כדאי לתת הנחה ללקוח? שכנוע רגשי לשכנע מישהו להודות שניצחת מוצר שלא כלכלי למכור אותו צרכי הלקוח אחרי רכישה לשכנע מישהו לא לבגוד אנשי מכירות בראיון עבודה איך לעודד עובדים למכור יותר... למה לקוח צריך לחשוב על זה... לגרום למישהו לרצות להקשיב לך שיווק בשוק תחרותי למה ללמוד nlp? דוגמאות לשתילת מחשבות לקבל אנרגיה למכור סוגים של חומרי שיווק מקצועיים מה רע במוצרים בהנחה? אמון ואמפתיה לקוח שואל כמה זה עולה לגרום ללקוח לא לנטוש אותך איך להביא לקוחות לעסק? לדבר עם הלקוח על הכאב של הלקוח הלקוח כאיש מכירות סוגים של עסקאות עם לקוחות מכירות door to door לגרום למישהו להרגיש בנוח לשאול שאלות איך לשכנע את עצמך? איך להתחיל לעשות שיווק? סלבריטאים בפרסומות לשכנע מישהו להתגעגע אליך לגרום למישהו תוכן שיווקי מקצועי לתמחר מוצר יותר יקר היצע של מוצר לשכנע מישהו לאהוב דברים מניפולציות קורונה למכור ללקוח בכל מחיר לשאול את הלקוח מה הוא רוצה לשכנע מישהו להרגיש איתך חסרונות של מוצר מוצרים יקרים שכר איש מכירות למכור הרבה בזול יסודות השכנוע כמה המוצר באמת שווה? לשכנע מישהו להתמכר איך לא לשתול מחשבה שלילית? מתי ראפור רע? האם אפשר ללמד למכור? לתת ללקוח אפשרות האם לתת אמון מחדש? להגדיל חשיפה של המוצר ללקוחות הלקוחות שלך צריכים לבחור למכור מוצר אוטומטי סדנא למכירות מוצרים פגומים לתת הנחה ללקוחות אצליח למכור מניפולציות שיווק להיות איש מכירות מצליח לענות ללקוח איך לא לעשות ראפור? לענות ללקוח ששואל מה המחיר פחד מהחמצה של לקוח קידום מכירות לפתח כושר שכנוע לא מאמין במוצר לתת את המוצר בחינם ללמוד לשכנע יותר טוב האם לקרוא ללקוח בשמו? אמון של לקוח לקוח מבקש הנחה מוגזמת איך לגרום ללקוח לקנות ממך? לשכנע לקוח למכור את עצמו לגרום למישהו לחשוב שאוהבים אותו התחייבות ללקוח על התוצאה איש מכירות צריך להיאבק בלקוח מודע או תת מודע למה קשה לשכנע אנשים? להציג ללקוח הטבת הנחה לשכנע גבר לאהוב אותך nlp למכירות לגרום לאנשי המכירות שלך למכור יותר... לגרום למישהו לייסורי מצפון למדוד את איכות השיווק הלקוח אומר למכור גם מוצרים גרועים מתי ליצור ללקוח כאב חדש? ביקורות חיוביות של לקוחות בגוגל הלקוח מחליט למה קשה לעבוד במכירות? טראומות של לקוח לגרום למישהו להרגיש חזק לקוח מתעקש לקבל מחיר איתור לקוחות למה המוצר מתומחר במחיר הזה? למכור מכירות עוד נושאים ...
האתר Convincing.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא תורת המשחקים, למכור, מומחה בשיווק בתחום לגרום למישהו להתאהב בך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Convincing.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.8281 שניות - עכשיו 24_09_2026 השעה 14:37:23 - wesi28