אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שכנוע ✔כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
שכנוע, מכירות, שיווק, איך לשכנע, NLP, להשפיע על אנשים, משא ומתן, לנאום, שכנוע, ספרים nlp, טכניקות לטיפול בהתנגדות של לקוח, NLP מדריך, שכנוע ומכירות, אוטוסוגסטיה, NLP לימוד עצמי, להתמודד עם התנגדויות במכירה, שיטות לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירות בטלפון, NLP לימודים, טיפים לטיפול בהתנגדויות מכירה, להשפיע, nlp הצלחה במכירות, הגדלת מכירות, להתמודד עם התנגדויות מכירה, להתמודד עם התנגדות במכירה בטלפון, חוקים בהשפעה ושכנוע, לשכנע את עצמך, NLP לימוד, השפעה על אנשים, טכניקות לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירות בטלפון, התמודדות עם התנגדות מכירות בטלפון, מודל לטיפול בהתנגדויות של לקוח, איך לשכנע עובדת, NLP הרצאה, טיפים למכירה, איך לשכנע את הבעל, טיפים לטיפול בהתנגדויות בתהליך מכירה בטלפון, שיטות לטיפול בהתנגדויות מכירה, סדנת מכירות, כלים לטיפול בהתנגדות של לקוח, טכניקות לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירה, כלים לטיפול בהתנגדות במכירה בטלפון, ניתוח טקסטים, טיפים לטיפול בהתנגדויות לקוח, לשכנע לקוחות בטלפון, ייעוץ אישי למנהלים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף?

אנשים רבים מרגישים שהם רוצים להרוויח כסף, אך מתקשים למצוא את המוטיבציה הנדרשת להשקיע בכך מאמצים. אליעד כהן מסביר את הסיבות הפסיכולוגיות לכך ומציע גישה מפורטת ויסודית לשינוי התפיסה ולבניית מוטיבציה חזקה להשגת כסף. לדבריו, הסיבה העיקרית לכך שאנשים לא עושים כסף היא האמונה הפנימית שהמאמץ הנדרש להשגת כסף עולה על התועלת ממנו. לכן, הפתרון הוא לשנות את התפיסה הזאת על ידי יצירת "שטיפת מוח עצמית" שמגדילה את היתרונות הסובייקטיביים של הכסף ומקטינה את החסרונות.

מה גורם לנו להימנע מלעשות כסף?

לדברי אליעד, אנשים לא נמנעים מעשיית כסף בגלל עצלנות פשוטה, אלא משום שהמוח האנושי מתוכנת לחשב תועלת לעומת מחיר. כאשר אדם רואה את המאמץ הכרוך בלהשיג כסף כגדול יותר מהיתרונות שהכסף יכול להעניק, הוא נמנע מפעולה. דוגמה ברורה לכך היא אדם שאומר "אני רוצה כסף אבל אני לא יודע איך", שבעצם נמנע מלפעול כי הוא חושש שהמאמץ ללמוד כיצד לעשות כסף יהיה גדול מדי.

איך ליצור מוטיבציה חזקה להרוויח כסף?

אליעד מציע לאנשים לשנות את התפיסה שלהם לגבי כסף, כך שיתרונותיו יהיו ברורים וגדולים בעיניהם. תהליך זה הוא למעשה "שטיפת מוח" עצמית שבה האדם מתחיל לשכנע את עצמו באופן מוחלט שהכסף הוא דבר חיובי וחיוני לחייו. התהליך כולל:
  • התמקדות ביתרונות שיכולים לנבוע מהכסף. לדוגמה, אם אדם רוצה דירה חדשה, עליו לדמיין באופן חיובי כיצד הוא נהנה ממנה, מהנוחות ומהיציבות שהיא תספק לו.
  • יצירת רצונות חדשים שמחייבים כסף. ככל שהאדם ירצה יותר דברים שרק כסף יכול לקנות, כך יהיה לו יותר קל לפתח מוטיבציה להשיג כסף.
  • שטיפת מוח יומיומית - למשל, להקיף את עצמך במסרים שמעודדים כסף, או אפילו לבצע פעולות סמליות כמו לנשק שטרות כסף, כדי להטמיע במוח את החשיבות של הכסף.
איך להתמודד עם ספקות שמחלישים את הרצון לכסף?

אליעד מציע לא להטיל ספק בשאלה "למה אני רוצה כסף?" אלא פשוט להחליט שהרצון הוא מחויב. אם אדם יתחיל לשאול יותר מדי שאלות, הוא עלול לאבד את הרצון לכסף. לכן, התשובה הכי טובה לשאלות כאלו היא פשוט "כי אני רוצה". כאשר הספקות עולים, האדם צריך להטיל ספק דווקא בהם, ולשאול את עצמו "מי אמר שזה לא משנה? אולי זה כן משנה?".

האם אפשר לרצות כסף בלי מטרה מוגדרת?

לדברי אליעד, ישנם אנשים שרוצים כסף לא בהכרח מתוך מטרות ברורות וגדולות אלא פשוט "כי ככה". מצב זה נקרא "רצון מחויב מצד עצמו", שבו הרצון לכסף הוא חזק יותר מכל רצון אחר. עם זאת, אליעד מציין כי הרצון לכסף ללא מטרה ספציפית יכול להיות חזק יותר וקשה יותר להגשמה, שכן הוא לעולם לא מגיע לשובע.

איך להימנע מלהגיע למצב של חרדה בגלל הרצון לכסף?

אחת הסכנות בתהליך הגדלת המוטיבציה לכסף היא כניסה לחרדה או לחץ רב מדי. אליעד מציע לשמור על איזון, לא להציב מטרות גדולות מדי שיגרמו ללחץ מוגזם, אלא לקבוע מטרות שנראות ברות השגה. האדם צריך לשמור על הרצון לכסף כ"משחק", כך שירגיש רצון לפעול, אבל לא יחווה חרדה שתגרום לו לוותר לחלוטין.

איך להפוך את החסרונות ליתרונות?

אליעד מציע להפוך את הקושי והמאמץ שבהשגת כסף לדבר חיובי. למשל, אפשר לומר לעצמך "אני מאוד רוצה לנוח ולכן אני...
איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף ולהשיג מוטיבציה כלפי כסף?

במהלך השיחה, נשאל שאלת המניעים שהופכים אותנו לרצות כסף, ולמה לעיתים אנו נמנעים מלהתאמץ להשיג אותו. אליעד הסביר כי אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים לא רוצים להרוויח כסף, או נמנעים מלהשקיע את המאמץ הנדרש לכך, היא שהמוח שלהם משוכנע כי המאמץ הכרוך בכך גדול יותר מהתועלת שיתקבל מהכסף. במילים אחרות, המאמץ שמרגישים שנדרש להרוויח כסף נתפס ככבד מדי ביחס לתוצאה.

על פי אליעד, התשובה לכך היא לשנות את האמונה שלנו לגבי יתרונות הכסף. מה זה אומר? ככל שנחשוב על כסף כעל משהו שיש לו יתרונות גדולים ומוחשיים עבורנו, כך הרצון שלנו לרצות להשיג אותו יגדל. הכסף יתחיל להיראות לנו כערך חיובי ומועיל. כלומר, עלינו להרגיל את המוח שלנו להאמין שכסף מביא הרבה יתרונות, גם אם הם לא תמיד נראים לעין באופן מיידי. זהו תהליך של "שטיפת מוח" עצמית, שבו אנחנו מתחילים להאמין בכוחו של הכסף באופן מוחלט.

איך לשנות את המחשבות החוסמות והכיצד להגדיל את הרצון להשיג כסף?

אליעד הציע שצריך להגדיל את היתרונות של הכסף בעינינו, כלומר, להתחיל לראות את כל מה שקשור לכסף כמשהו חיובי. את המחשבות השליליות שקשורות לכסף, כמו "כסף זה קשה להשיג" או "כסף מביא רק צרות", יש להדוף. אליעד טוען כי כל אדם יכול לעשות זאת אם הוא משקיע את עצמו בכך, כלומר, אם הוא מתחיל לחשוב ולראות את היתרונות האישיים שיכולים להיגרם לו מכסף.

לדוגמה, אם מישהו רוצה כסף על מנת לקנות דירה או רכב, אז כל שצריך לעשות הוא להתמקד ברצון הזה ולהעצימו. אפשר לחשוב על כל התועלות שיכולות לצמוח מכך. למשל, אם אנחנו רוצים לקנות דירה, נוכל לחשוב על יתרונות החיים בתוך הבית החדש, על ההשקעה שתשפר את איכות החיים, על תחושת הביטחון והיציבות שתינתן לנו בעקבות קנייה כזאת. כאשר אנחנו מתחילים להרגיש שהכסף יכול לתת לנו יתרונות משמעותיים וערכים, הרצון שלנו להשיג אותו יתחזק.

מה עושים כשלא מצליחים להרגיש מספיק מוטיבציה או כאשר ישנו פחד מהמאמץ?

לא פעם, אנשים אומרים "אני רוצה כסף, אבל אני לא יודע איך לעשות את זה". הרבה פעמים תחושת חוסר הוודאות גורמת לאנשים להימנע מלהתאמץ או לחשוב שהמאמץ לא שווה את התוצאה. אליעד טוען כי המחשבה הזו היא חלק מהבעיה: אם אדם לא יודע איך להרוויח כסף, הוא נכנס למצב של בלבול, וכתוצאה מכך הוא נמנע מלהשקיע את המאמץ הנדרש.

למה זה קורה? אליעד הסביר כי המוח, שמרגיש את הסבל שמגיע עם המאמץ, מונע מאיתנו להוציא לפועל את הצעד הבא. כשאדם שואל את עצמו "איך אני עושה כסף?", הוא מתחיל לחשוב על כל המכשולים בדרך, והוא רואה את התהליך כקשה מדי. לכן, לעיתים אנשים צריכים לעשות מאמץ נוסף להבין מה באמת דרוש מהם על מנת להשיג את הכסף, ולא לפחד מהמאמץ.

אליעד הדגיש גם את החשיבות של היכולת לשאול את עצמנו שאלות חשובות על הדרך בה אנחנו מתכוונים להרוויח את הכסף. השאלות האלה צריכות להיות ממוקדות במציאת פתרונות ולא בהסברים למכשולים. לדוגמה, אם מישהו אומר "אין לי מושג איך להתחיל", השאלה שהוא צריך לשאול את עצמו היא "מה אני יכול לעשות כדי להתחיל להרוויח כסף?" זו מחשבה שמפנה אותו לעשייה, ולא לעמידה במקום.

איך לנהל את הספקות והפחדים כדי לא להפסיק את הרצון להרוויח כסף?

אחת מהבעיות הגדולות שמתעוררות במהלך הדרך היא הספקות שמציף המוח. כאשר אנחנו מתחילים לחשוב על רעיונות ודרכים בהן נוכל להרוויח כסף, המוח מתחיל להטיל ספק. לדוגמה, אדם עשוי לשאול את עצמו "למה אני רוצה כסף? האם באמת זה חשוב לי?" במקום לשאול שאלות שיביאו אותו לפעולה, הוא שואל שאלות שמובילות אותו להימנע מכך.

אליעד מציע שחשוב לא להטיל ספק מדי, כי ברגע שאנחנו מתחילים לשאול את עצמנו "למה אני רוצה כסף?", אנחנו בעצם מערערים על הרצון שלנו לרווח אותו. כדי להימנע מזה, צריך ליצור אמונה מוחלטת שהכסף חשוב, בלי לחשוב על האלטרנטיבות. כל פעם שתהיה לנו שאלה פנימית שמערערת אותנו, כמו "מה יעזור לי אם יהיה לי כסף?", צריך להילחם בה ולהגיד לעצמנו "אני רוצה כסף כי אני רוצה".

האם ניתן להיות עשיר רק מתוך הרצון לכסף, בלי להציב מטרות אחרות?

אליעד הסביר כי יש דרך נוספת להסתכל על כסף - לא תמיד עלינו להציב מטרות גדולות ומורכבות עבור הכסף. פעמים רבות אנשים מנסים להבין "למה אני רוצה את הכסף?" ומה יוצא...
ש: אני רוצה לשאול בנוגע לעבודה, לעשות כסף, חלק מהדברים שדיברת קודם קצת נתנו לי תשובה, אבל איך אני מביאה, בכל זאת, את עצמי למצב כזה שאני ממש ארצה לעשות כסף?

אליעד: איך את מביאה את עצמך למצב שתרצי לעשות כסף..

ש: אני מתחילה, כאילו..

אליעד: את לא רוצה לעשות כסף?

ש: אם הייתי רוצה מאוד בטח הייתי בטח עושה לא?

אליעד: נו, אז את רוצה? אני לא יודע. את רוצה? אולי את מאוד רוצה לעשות כסף אבל יותר מזה את רוצה משהו אחר, גם זה יכול להיות. היה אחד שמאוד רצה להיות רזה אבל הוא גם רצה לאכול. הוא גם לא רצה לרוץ על הליכון. אז מי בסוף הכריע? מה שהוא רצה יותר, רצה לנוח, שזה לא לעשות ספורט + רצה לאכול + רצה לרזות. מה הוא רצה יותר? לאכול.

ש: יופי. אני רוצה לעשות כסף.

אליעד: תעשי.

ש: איך אני עושה?

אליעד: תדפיסי. טוב, בואי אני אתן לך תשובה שתעזור לך: אז יש את התשובות הבנאליות של תבדקי מה הטוב שיכול לצאת מכסף ואז זה יגרום לך לרצות אותו יותר, אבל בואי נלך רגע אחד על כיוון אחר, אוקיי? מה יכול לגרום לבן אדם לעשות כסף? או מה יכול לגרום לבן אדם לא לעשות כסף? לכאורה זה אותו שאלה, נכון? אז מי פה יודע מה גורם לבן אדם ללכת לעשות כסף ומה גורם לו לא לעשות כסף?

ש: יתרון וחסרון.

אליעד: מה היתרון וחסרון?

ש: היתרון הוא שזה יכול לעזור בסיפוק הרצונות..

אליעד: למה בן אדם עושה כסף?

ש: כדי לספק חלק מהרצונות שלו

אליעד: בואי אני ייתן את התשובה, בכל מקרה זה הולך ככה: בן אדם עושה כסף כי הוא חושב שלעשות כסף יעשה לו יותר טוב מרע ובן אדם לא עושה כסף כי הוא חושב שלעשות כסף יעשה לו יותר רע מטוב. מה זאת אומרת? אם היו מביאים לך כסף, אני מניח שהיית לוקחת אותו בלי להתאמץ אוקיי? אלא מה, שלעשות כסף זה כרוך במאמץ, עכשיו, מה שהמוח שלך כנראה אומר לך זה שהמאמץ שלך להשיג כסף הוא גדול יותר מהתועלת שהכסף יביא לך, הבנת? המוח שלך אומר לך "תקשיבי, המאמץ שאת צריכה להתאמץ בשביל להשיג כסף הוא יותר גדול מהתועלת שאת חושבת שהכסף יביא לך".

ש: אוקיי.

אליעד: אז תקשיבו טוב טוב, הבן אדם עושה כסף לא בגלל שאין חסרונות בדרך לעשות כסף, בן אדם עושה כסף בגלל שהוא חושב שיש יותר יתרונות בלעשות כסף מאשר חסרונות בלעשות כסף. במקום "לעשות כסף" אפשר להחליף בכל מיני: להשיג את הבחורה, להיות מאושר, לא משנה - אפשר להלביש מה שרוצים. זאת אומרת, שמה מונע מבן אדם לעשות כסף? שתי סיבות אפשריות: סיבה אחת שהוא חושב שזה לא יביא לו מספיק יתרונות הלעשות כסף וסיבה שניה היא שהוא חושב שזה יביא לו הרבה חסרונות - לעשות כסף. ולכן, מה הבנת עד כאן?

ש2: תרשה לי לחלוק עליך..

אליעד: אני מרשה לך. תרשה לי לא להתייחס לזה שאתה חולק עלי.

ש2: אני מרשה לך.

אליעד: אוקיי, תמתין. מה הבנת?

ש: שבעצם אני לא עושה כסף כי..

אליעד: משתי סיבות אפשריות.

ש: משתי סיבות אפשריות: אחת היא שבעצם אני רואה את החסרונות בלעשות כסף והשנייה היא שאני לא רואה מספיק את היתרונות בלעשות כסף.

אליעד: אמת. מה אתה רוצה לחלוק עלי?

ש2: אני רוצה להגיד שיש מצב שבן אדם אומר "אני מאוד רוצה כסף אבל אני לא יודע איך לעשות".

אליעד: שזה נקרא שהוא צריך להתאמץ למצוא איך לעשות והמאמץ מאוד קשה לו, לכן הוא לא עושה.

ש2: הוא רוצה להתאמץ אבל אין לו..

אליעד: הוא רוצה להתאמץ? שיתאמץ.

ש2: הוא לא יודע מה לעשות לאיזה כיוון..

אליעד: שילך לשאול מישהו מה לעשות. שישב מהבוקר עד הערב לחשוב מה לעשות, למה הוא לא עושה את זה? כי זה קשה, אז הוא לא רוצה להתאמץ.

ש2: אולי הוא לא יודע שהוא צריך להתאמץ.

אליעד: טוב, אתה מדבר על מקרה קצה שלא נופל בקטגוריות הסטנדרטיות.

ש3: אם הוא היה חולה והיה כואב לו, הוא היה מוצא.

אליעד: הלאה, תקשיב, אם בן אדם היה יודע ב 100% שאין לו שום דרך בעולם להשיג עוד שקל, הוא היה מפסיק לרצות עוד שקל. כמו שדיברנו על הרבה נושאים אחרים, אם הוא היה בטוח ב 100% שלא משנה מה הוא יעשה - אין שום אפשרות בעולם שיהיה לו יותר כסף, הוא היה באותו רגע מפסיק לרצות להשיג עוד כסף, הוא היה אומר "מה שיש - זה מה שיש" ובזה נגמר הסיפור. אם אתה רוצה סימן שאתה חושב שזה אפשרי, אתה חושב שזה אפשרי סימן שאתה חושב שיש דרך, יש דרך - אתה מתאמץ. אוקי? עכשיו בואו נתקדם: ז"א שכדי לעשות כסף את צריכה שתי דברים לעשות: 1) להגדיל את היתרונות 2) להקטין את החסרונות. במה נתחיל? מה בא לך?

ש: בלהגדיל את היתרונות.

אליעד: אז קודם כל, אנחנו צריכים להגדיל במוח שלך את היתרונות, בעינייך, בלעשות כסף. גם אם כמות החסרונות תישאר זהה, אפילו אם היא תגדל אבל יהיה יותר יתרונות בלעשות כסף. עכשיו, איך מגדילים יתרונות לגבי משהו? אז קודם כל, בגדול, מדובר על יתרונות סובייקטיביים, נכון? כי בסופו של דבר, מצד האמת המוחלטת אין שום יתרונות אובייקטיביים ולכן זה יתרונות אובייקטיביים. שמה שזה בעצם אומר, בהנחה שהחלטת שאת רוצה לעשות כסף וזה לא משנה בכלל למה החלטת שאת רוצה לעשות כסף, אבל בהנחה שהחלטת שאת רוצה לעשות כסף, אז לגבי כל מה שקשור לכסף, אסור לך לשאול את עצמך "למה את רוצה לעשות כסף?", ז"א, אם את תתחילי לשאול את עצמך למה את רוצה לעשות כסף, זה בסדר דרך אגב, אבל אם תשאלי את זה יותר מדי - את לא תרצי לעשות כסף. אוקיי? זה תהליך הפוך.

עכשיו, יכול להיות שאת רוצה לעשות כסף כי את רוצה לשחק את המשחק וכו', אבל קודם כל בגדול, מההיבט שאת רוצה לעשות כסף - אל תנסי להיצמד לאמת המוחלטת, ז"א אם את, נגיד, תשאלי את עצמך "למה אני רוצה לעשות כסף?" - "כדי לקנות דירה חדשה", אבל מה יצא לי מדירה חדשה? אם תלכי לכיוון הזה - הלך לך המוטיבציה לעשות כסף. אם לא תצליחי לעשות כסף ותהי בחרדה שיהיה לך מספיק כסף, תשאלי את עצמך "רגע, בשביל מה אני בכלל צריכה כסף?" "אני צריכה כסף בשביל זה, ומי אמר שזה יעזור לי?" ואז תרדי מהחרדה.

אבל בהנחה שאת רוצה להשיג את הכסף, אז שם אסור לך להטיל ספק ברצון שלך לעשות כסף, אוקיי? עכשיו, היתרונות בלהשיג כסף הם סובייקטיביים, הם בסך הכל אמונות, הם אפשריים - שהופכים למחויבים. ז"א שאת צריכה לעשות לעצמך סוג של שטיפת מוח - לגרום לעצמך לרצות כסף ושאת אפילו לא תדעי שזה שטיפת מוח, כי אם את תדעי שזה שטיפת מוח - את לא תאמיני לזה. את צריכה כל כך להאמין לזה שאת רוצה לעשות כסף, עד כדי כך שאת אפילו לא תדעי שאת מאמינה לזה, שזה פשוט יראה לך.. כמו שאת קמה לאכול - ברור לך שאת רוצה כסף, אותו מילה. עכשיו, איך עושים שטיפת מוח לעצמך? כמו כל דבר שעושה לך שטיפת מוח, כמו כל התהליכים בחיים.

לדוגמא: למה את חושב שזה חשוב להיות בריאה? גם הרבה בגלל שלימדו אותך, לצורך העניין, אותו הדבר גם פה. אם את רוצה לגרום לעצמך לרצות לעשות כסף - את צריכה להגדיל את היתרונות שזה אומר להתחיל לשטוף לעצמך את המוח, שזה אומר: להתחיל לחשוף את עצמך, באופן מודע, למסרים שיעודדו אותך לעשות כסף ושינסו לשכנע אותך שכסף זה חשוב. למרות, שאת מבינה, בתוך תוכך, שבסוף את מתה וזה לא משנה ותמיד יהיה יתרון וחסרון וכו', אעפ"כ, באופן יחסי, תקומי בבוקר, כמו שיש עבודת אלילים לצורך העניין, במטאפורה, שאנשים השתחוו לפסל, אמרו לו "אתה מוריד לנו גשם" - אותו הדבר, קחי כסף, שימי שטר - תשתחווי, תנשקי, תחבקי אותו. שטפי לעצמך את המוח, גם אם זה נראה לך משוגע, אז מה? ובסופו של דבר, גם ללכת לאכול, אם תחשבי על זה מספיק - זה גם סוג של שיגעון, מי החליט שאת צריכה לחיות? זה גם סוג של שיגעון, אוקיי? אותו הדבר גם פה, תחשבי שאת עובדת אלילים ותתחילי לנשק ולחבק את הכסף, מה שזה לא יהיה, אוקיי? זה דימוי אחד. ואפשר לעשות אותו בפועל ותראי שזה יעבוד לך.

עכשיו, מה שיקרה שכשאת תעשי את זה - את תטילי ספק, אם תטילי ספק - נפסלת. כי אם תתחילי להגיד "מי אמר? מה זה משנה? למה אני עושה את זה? אולי זה לא חכם?", את מוציאה את עצמך מהמשחק, ולכן - לא להטיל ספק. אוקיי? עכשיו, מתי כן להטיל ספק? אם זה יעשה לך רע עושים בדיוק הפוך: תראי 100 שקל על הרצפה - תדרכי עליו. אוקיי? אבל בתהליך ההפוך: את רואה אגורה - תרימי את האגורה. דבר נוסף, תתחילי לשטוף את לעצמך את המוח בכל מה שקשור לעשיית כסף, זה אומר לקרוא תכנים בנושא של כסף, להתעניין בנושא של כסף ובעיקר להגדיל את כמות הרצונות שלך בצורה כזו שרק כסף יוכל למלא אותם, מה ז"א? ז"א, שאם אני ישאל אותך "תגדירי מה זה חיים טובים", אז עוד פעם, יש פה את שני המשחקים, יש את המשחק שמה שדיברנו קודם - מוחלט, אין הבדל וכו' ויש את המשחק היחסי. אז אם אני שואל אותך "אז באופן יחסי, מה זה חיים טובים?", אז את תגידי לי, באופן יחסי לחיים שלך - המצב גרוע, מההיבט שאת רוצה להשיג כסף, אז אם אני יגיד לך "ספרי לי מה זה חיים טובים" ואת תגידי לי שהחיים שלך הם חיים טובים אז זה בעיה חמורה. את צריכה לדמיין שחיים טובים זה כל מה שאין לך, חיים טובים זה בית ורכב פרטי ומסוק פרטי, מה שאת רוצה, רק תדמייני הרבה.

ככל שתעשי את זה יותר, כך תהיי יותר אומללה, כי כך יהיה לך יותר רע. אבל מצד שני יש יותר סיכוי שאולי את תתחילי לעשות כסף. אני עכשיו מקצין לך את זה, מקצין לקצה ברמה שאת לא תוכלי לחיות בלי כסף, שאת תרצי להתאבד שאין לך מספיק כסף, בסדר? אני לא אומר שאת צריכה להגיע עד לשם, אני רק מסביר את הכיוון. מבינה מה אני אומר?

ש: כן. אבל אני לא כל כך בטוחה שאני רוצה את זה.

אליעד: אה כי זה עשה אותך אומללה?

ש: לא בגלל שזה עשה אותי אומללה. בגלל שאני מכירה את זה. אין משהו אחר? אי אפשר לרצות כסף - רק לשם לרצות כסף? בלי לחשוב על האלטרנטיבה ש..

אליעד: את יכולה אבל אז המוח שלך בשניה ישאל אותך "בשביל מה?" ואין לך מה לענות לו.

ש: "ככה" אי אפשר להגיד לו "ככה"?

אליעד: אפשר. בעולם אופטימלי: "למה אני רוצה כסף? כי ככה אני רוצה" זה יותר חזק מכל הדברים בעולם, זה יעשה אותך אומללה לכסף, יותר גרוע מ"אני רוצה את הכסף בשביל המטוס" כי בשביל המטוס.. אולי אפשר להסתדר בלי המטוס, אם אני רוצה את הכסף כי אני רוצה כסף - אז בכלל הלך עלייך בלי כסף.

ש: למה?

אליעד: כי זה הופך את הדבר ליותר מחויב. זה נקרא "מחויב מצד עצמו" ו - "מחויב מצד דבר אחר". עכשיו אני יסביר לך למה אולי קשה לך להבין אותי, קודם כל אני יסביר: יש דבר שנקרא מחויב מצד דבר אחר - שאני חייב להשיג את זה בשביל משהו אחר, שזה לא כל כך חייב להשיג את זה, "אני חייב להשיג את הכסף בשביל המטוס", אוקיי? לעומת זאת, יש מחויב מצד עצמו - למה אני חייב להשיג את זה? כי אני חייב להשיג את זה. מה יותר חזק? אני חייב להשיג את זה כי אני חייב להשיג את זה, נכון? אז למה לך, כרגע, נראה או מי פה יודע למה נראה לה שהחוויה של "אני רוצה להשיג כסף כי אני רוצה להשיג כסף", היא פחות גרועה למצב רוח שלה מאשר "אני רוצה להשיג כסף בשביל המטוס"? מישהו יודע את התשובה? למה היא חושבת שלהשיג כסף בשביל להשיג כסף זה הרבה פחות יעשה אותה אומללה מאשר - אני רוצה להשיג כסף בשביל משהו אחר? לכאורה..

ש2: פחות מחייב.

אליעד: למה? זה עוד יותר מחייב. להשיג כסף בשביל כסף זה יותר מחייב מאשר להשיג כסף בשביל משהו אחר.

ש2: אבל אם יש לי איזשהו משהו ממול, שבשבילו אני רוצה להשיג את הכסף - זה הרבה יותר מחייב.

אליעד: למה?

ש2: כי זה מחייב.

אליעד: שניה, אז את לא הבנת. עוד פעם, יש אני רוצה בשביל זה, להגיד אני רוצה את הכסף בשביל כסף, זה להגיד זה המהות, גם אם אין לי מה לעשות איתו - אני רוצה אותו. עוד יותר גרוע, כי אם את רוצה אותו בשביל המטוס, לפחות אם תשיגי את המטוס תוכלי לנוח. שניה, קודם כל אני רוצה להסביר משהו: יש בן אדם שאומר "אני רוצה כסף בשביל המטוס", שיהיה לנו את הכסף למטוס הוא יוכל לנוח ויגיד "אוקיי, אני כמעט מתקרב למטוס - עוד מעט אני נח". לעומת זאת, בן אדם שאומר "אני רוצה כסף בשביל כסף" הוא לא יכול לנוח לעולם, כי לא משנה כמה יהיה לו הוא צריך עוד כסף.

אני רגע רוצה להסביר, למה לדעתי, האני רוצה כסף בשביל כסף, אצל מישהו זה יכול להיות פחות חזק, כשאת אומרת "אני רוצה כסף בשביל כסף", אז השאלה היא על כמה כסף את מדברת, כי אם אומרים לך בשביל מטוס, את אומרת "מה עכשיו אני צריכה מאה מיליון?", אני רוצה כסף בשביל כסף, מקסימום עוד כמה שקלים, את מבינה? אבל אם באמת היית מבינה את המשמעות של אני רוצה כסף בשביל כסף זה בעצם להגיד שכל הכסף שבעולם לא מספיק לך כי את צריכה עוד כסף.

ש: אוקיי, זה לא נכון.

אליעד: אז על זה אנחנו לא מדברים. זה שיא הקטסטרופה - אני רוצה כסף בשביל שיהיה לי כסף. זה לא משנה כמה כסף יהיה לך - לא תהיי שבעה.

ש: כן.

אליעד: אז לא מדברים על זה. אז עכשיו צריך להציב מטרות שהכסף ימלא לך אותן: אני רוצה כסף בשביל שמה זה ייתן לי? מטרות. ככל שהמטרות שהכסף ימלא יהיו יותר גדולות, ככה לכסף יהיו יותר שורשים, כמו עץ שיש לו כמה שורשים. העץ זה הכסף, השורשים של הכסף זה הרצונות. את צריכה לטעת בתוך עצמך שורשים לרצון לכסף. למה? כי אם לא, נגיד את רוצה כסף, פתאום בא לך רצון לנוח ורצון לנוח זה כמו הרוח שמעיפה את העץ של הרצון לכסף. את צריכה לקחת את הרצון לכסף ולחבר אותו לקרקע, איך מחברים אותו לקרקע? ברצונות אחרים. "אני רוצה להרגיש טוב" איך? "כסף יעשה לי טוב בזה ובזה ובזה" ומה שזה נותן שכשיבוא לך רצון אחר, "אני רוצה לנוח", הוא לא יכול להעיף את הרצון לכסף כי הרצון לכסף מושרש בקרקע. הבנת עד לכאן? מה הבנת?

ש: הבנתי שאני חייב למצוא סיבות למה אני רוצה בעצם את הכסף כדי שאם יבוא משהו שינסה להסיט אותי והרצון הזה לרצות את הכסף - זה לא יזיז אותי. אז אני חייבת כמה שיותר שורשים או כמה שיותר דברים שבגינם אני רוצה את הכסף שיהיו כמה שיותר מושרשים שזה יהיה יציב ששם אני לא אוכל לזוז בקלות.

אליעד: נכון. הבנת ב 100%. עכשיו, בואי נמשיך עם זה עוד קצת, עוד פעם: כל מה שאנחנו מסבירים לגבי להשתחרר מאמונות - אותו הדבר הפוך: אם אומרים לך אתה רוצה את זה? או שאמרו לך שאתה רוצה את זה? רצית את זה עכשיו או שרצית את זה אתמול? כדי להטיל ספק - עושים בדיוק הפוך, מבחינתך, את אומרת מה הכי חשוב בעולם? כסף. אני רוצה את זה. למה? כי ככה כולם רוצים. בדיוק הפוך. ז"א, אם יש את התהליך שאומר - לא אכפת לי מה כולם רוצים. פה יש את התהליך ההפוך - אכפת לי מה כולם רוצים כי ככה אני רוצה. אני רוצה שיהיה אכפת לי מה כולם רוצים ולכן אם כולם רוצים כסף גם אני רוצה כסף.

ולשקר לעצמך: "כסף זה חשוב", "בלי כסף אי אפשר להסתדר", "מי שיש לו כסף חי יותר טוב", כל הדברים האלה - הרבה פעמים, הרבה מילים וזה יעבוד. בסדר? אם יהיה לך חרדה את עושה הפוך: "מי אמר? זה לא משנה, אני לא בטוחה, לא יודעת" ואם את רוצה את הכסף את עושה לכיוון ההפוך, פשוט שוטפת לעצמך את המוח, מספיק פעמים, מספיק טוב - זה יתפוס. עכשיו, זה דבר אחד, אמרנו לגבי להגדיל את היתרונות בעיניה של כסף ולזכור שמדובר על יתרונות סובייקטיביים, שאם את תחפשי "מה האמת" וכו', ילך לך הרצון לעשות כסף.

ש: זה מה שעשיתי עד כה, כנראה, כל הזמן ובגלל זה לא רציתי..

אליעד: או לא רצית מספיק. השאלה היא: מה המטרה שלך? יש בן אדם שקם בבוקר ואומר "אני רוצה להשתחרר מהרצון", אז אומרים לו תבדוק למה אתה רוצה מספיק פעמים, האם זה משנה מספיק פעמים - לא תרצה. למרות זאת יש אחד שאומר "אני רוצה להרוויח כסף כי ככה אני רוצה ואני מוכן לשלם את המחיר של החרדה והפחד והלחץ, מוכן, זה מה אני רוצה, איך לעשות? אז פה צריך להפוך את הלא משנה לכן משנה, ז"א, כמו שלוקחים משהו שכן משנה ואומרים "מי אמר שזה משנה?" אז אותו דבר הפוך: נגיד, שהמוח שלך אומר לך שזה לא משנה - "בטוח שזה לא משנה? אולי זה כן משנה? אולי זה כן משנה?", פתאום הוא יגיד "כן. זה משנה". מבינה?

דוגמא: נגיד, שהמוח שלך אומר לך "תקשיבי, זה משנה אם יש לך או אין לך" ורע לך מזה - "מה זה משנה? מה זה משנה? אתה בטוח שזה משנה? אולי זה לא משנה?", בסוף הוא יגיד "אוקיי, לא משנה". אותו הדבר הפוך: את עומדת מול חלון ראווה של כלי רכב, של בתים וכו', את הולכת לבניין חדש ואומרת "אני רוצה את הדירה הזאת", אני מקצין - לאו דווקא דירה, את יכולה דבר יותר קטן, את תבחרי את המינונים. אז את אומרת לעצמך "אני רוצה את הדירה שם" ואז, רק שתבינו במטאפורה: להגיד אני רוצה את הדירה ששם זה כמו לשים אזיקים על הידיים, כי זה כאילו להגיד לעצמך "האושר שלי תלוי בדירה", אבל זה מה שבא לך, למה? כי ככה את רוצה. ואלוהים ככה החליט, ככה הוא רוצה. אז את מסתכלת על הדירה ואת אומרת "אני רוצה את הדירה הזאת" ואז המוח שלך אומר לך "אבל בשביל מה את צריכה דירה פה? מה, לא טוב לך הדירה שם?" אז את אומרת "לא טוב לי הדירה ששם" אז הוא אומר "למה לא טוב הדירה ששם? למה את צריכה אותה?" "כי זה מול הים" והוא יגיד לך "אבל מה זה משנה?" אז תגידי לו "מה זאת אומרת מה זה משנה? זה משנה", "אבל למה זה משנה?" אז תגידי לו "כי זה משנה", יגיד לך "אבל זה לא משנה", אז תגידי "אולי זה כן משנה?" בדיוק אותו הדבר הפוך. זה כמו שיש מצב שהמוח אומר "זה משנה", אז את אומרת "מי אמר שזה משנה? אתה יכול להוכיח שזה משנה? אולי זה לא משנה?" הוא לא יכול להוכיח שזה משנה, אז הוא נכנע ואומר "טוב, לא יודע".

עכשיו עושים הפוך, את אומרת "זה משנה. אני רוצה דירה 10 חדרים", המוח אומר לך "בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה זה משנה?", את אומרת לו "זה משנה כי צריך 10 חדרים", אז המוח אומר לך "בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה תעשי עם 10 חדרים?", את אומרת לו "למה? אתה חושב שזה לא משנה?", הוא אומר "כן. זה לא משנה", "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", הוא יגיד לך "כן. זה לא משנה כי ככה וככה", "אולי זה כן משנה?", הוא יגיד "אבל את לא צריכה 10 חדרים. מספיק לך חדר אחד, שני חדרים", "אולי אני צריכה שניים ועוד שמונה ריקים?", עכשיו, אני אפשרות להוכיח שזה לא משנה. אולי זה כן משנה? אולי מחויב שיהיה לך 8 חדרים ריקים, מי יודע?

הוא יגיד לך "אבל בשביל מה את צריכה את זה?", תגידי לו "אני צריכה את זה בשביל משהו", הוא יגיד לך "את לא צריכה", "לא. אני צריכה שיהיה לי עוד שמונה חדרים ריקים, ככה אני רוצה, זה מה שאני רוצה". עכשיו, אין למוח אפשרות להוכיח שזה לא משנה. כמו שלמוח אין אפשרות להוכיח שזה כן משנה ולכן אם רע לך ממשהו אז אם תגידי לו "מי אמר שזה משנה?" לא תהיה לו הוכחה, ככה גם למוח אין אפשרות להוכיח שזה לא משנה ולכן אם את תגידי שאת רוצה משהו והמוח יגיד לך "אבל זה לא משנה", תגידי "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", וכל מה שהוא יגיד לך "אבל, למה זה משנה?", תגידי לו "כי ככה אני רוצה את זה", הוא יגיד "אבל למה את רוצה את זה?", "כי ככה", הוא יגיד "אני יכול להוכיח שזה לא משנה", תגידי "איך תוכיח? אולי זה כן משנה ואתה לא יודע?", אותו תהליך של אולי זה לא משנה - להפוך אותו לאולי זה כן משנה. והמוח לא יודע, אין לו מה לעשות, הוא סתם, תגידי לו ככה - הוא יגיד ככה, אין לו הרבה..

ש: אבל אתה מדבר על תשובה בלי נימוק?

אליעד: את אומרת "למה זה משנה? כי אני רוצה את זה"

ש: אבל לא כמו שאמרתי "זה ככה"?

אליעד: נכון, נכון אבל כשהמוח יגיד לך "אבל זה לא משנה", תגידי לו "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", הוא לא יכול להוכיח. אני רק מסביר לך מה יקרה. כשאת תגידי למוח שלך "אני רוצה את זה", הוא יגיד לך "אבל זה לא משנה. מה את צריכה דירה בקומה 22, מול הים ואת צריכה גם את הדירה ליד, את לא צריכה רק את הדירה הזאת, את צריכה גם את הדירה הזאת והזאת, שלוש דירות", הוא ישאל "למה את צריכה שלוש דירות?", תגידי לו " כי אני רוצה ככה וככה וככה", תנמקי, ואז הוא יגיד "אבל בשביל זה וזה?", "כי אני רוצה ככה וככה", ואז הוא יגיד לך " אבל מה זה משנה?", תגידי לו "זה משנה.", הוא יגיד "אבל, מה זה משנה?", תגידי "ככה אני רוצה. זה משנה לי".

עכשיו, אם הוא ינסה לשגע אותך ולהגיד לך "לא נכון, את טועה, זה לא משנה" - הוא נפל. למה? כי מי שנאחז בעמדה - נופל. אם המוח אומר לך "זה לא משנה", "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?" - אין אפשרות להוכיח שזה לא משנה ולכן אפשר להישאר בכן משנה. המוח, אפשר לשחק איתו איך שאתה רוצה. בן אדם יכול לשחק עם המוח שלו איך שהוא רוצה. אתה יכול להגיד "אני נמצא בלא משנה - עד שלא הוכיחו לי שזה משנה", אתה יכול להגיד הפוך "אני נמצא במשנה - עד שלא הוכיחו לי שזה לא משנה", אתה תחליט איפה אתה רוצה להיות.

עכשיו, מי שיצא מהלופ, יודע שזה אפשרי ומי שלא אומר שזה לא אפשרי - או שזה משנה או שלא, מי שיצא יודע שזה אפשרי. בין כך ובין כך, את פשוט צריכה להתמקד בכל מיני מטרות, להינעל עליהן, להגיד "זה מה שאני רוצה, ובשביל זה אני צריכה ככה וככה כסף". עכשיו, עוד פעם, יכול להיות, שימו לב לעוד משהו מעניין, שאם את תציבי לעצמך מטרה גדולה מדי עבורך, שנראה לך שהיא גדולה מדי עבורך, זה יעשה לך מאוד רע ואז את לא תרצי בכלל, את תגידי "לא רוצה בכלל, עזוב אותי. לא רוצה כלום" ואז גם את הקצת כסף שיכולת להרוויח - גם לא תרוויחי, אוקיי? ולכן את צריכה לעשות באיזון, זה כמו לשים לעצמך אזיקים, זה כמו להגיד "אני לא זזה בלי כסף", אבל לשים לב שהאזיקים לא יהיו חזקים מדי, שלא יהיה לך אינסטינקט לזרוק אותם.

לכן, את לא חייבת לעמוד ליד השכונה ולהגיד "אני רוצה לקנות את השכונה", את יכול לתת לך איזה מטרה שנראה לך שאת יכולה להשיג אותה ולשטוף את המוח שאת רוצה להשיג אותה ואז לא יהיה לך יותר מדי רע מזה שאת רוצה את המטרה הזאת. מה הבנת אותי?

ש: הבנתי שאני חייבת להתחיל עם להגיד מטרה מציאותית..

אליעד: שנראית לך מציאותית.

ש: שנראית לי כמו מדרגה או שלוש מדרגות קרובות

אליעד: למה "נראית לך מציאותית"? כי יכול להיות שאת יכולה להשיג יותר, רק את לא יודעת, הנה, פה לדוגמה צריך להטיל ספק: כשהמוח שלך אומר לך "את לא יכולה להרוויח יותר", "למה לא? אולי אני כן יכולה להרוויח יותר". את צריכה לשחק עם זה איך שבא לך.

ש: עם השילוב בין משהו שנראה לי לא מציאותי.. משהו באמצע כזה, לא מציאותי - למשהו שנראה לי ושאני מכירה, לזרוק לשמה את ה..

אליעד: למה לא רחוק מדי?

ש: כדי שאני לא יאבד עניין..

אליעד: כדי שלא תשנאי את הרצון להשיג כסף. אם את תציבי מטרה גבוהה מדי, יכול להיות שתתייאשי וזה יעשה לך כל כך רע שאת תגידי "לא רוצה כסף. לא רוצה לחשוב על זה".

ש: כן. כן.

אליעד: שד"א, אם מישהו רוצה הרבה כסף ורוצים להוציא אותו מהרצון לכסף, אפשר לעשות לו את זה בהפוך על הפוך, במקום להסביר לו למה כסף זה לא משנה, צריך לדחוף אותו עוד יותר לתוך הכסף ואז שהוא יקבל כאב ראש ויעזוב את הכסף, גם זאת אופציה. כמו נגיד, שאתה אוכל משהו ואתה רוצה להפסיק לאכול אותו, אחת הדרכים להפסיק לאכול אותו: "מעכשיו, אני אוכל רק אותו" וגם כשאתה כבר מקיא ממנו, תמשיך לאכול אותו, תמשיך עד שאתה לא רוצה לראות אותו, אתה בטראומה, לא רוצה יותר ממנו.

עוד משהו שאני רוצה להסביר: תשימו לב למשהו, פתאום פה בתהליך היא אמרה "אני רוצה להציב מטרה מציאותית", אמרתי לה "מציאותית בעינייך", למה? כי זה נוגד, כן הטלנו פה ספק, כי זה נוגד את הרצון להרוויח כסף, היא רוצה להרוויח כסף, היא הטילה ספק, היא אמרה "אולי אני לא יכולה להרוויח ככה וככה", "אולי אני כן יכולה?", ז"א, את לוקחת את כל המנגנון ומשחקת איתו איך שבא לך, בא לך עכשיו? עכשיו תשחקי בלהטיל ספק לטובת הכסף. אם המוח יגיד לך, נגיד, דבר שנוגד את המטרה להרוויח כסף, תטילי ספק. אם הוא אומר משהו בעד להרוויח כסף - את לא מטילה ספק. אוקיי? בואי נעצור כאן. מה אתה רוצה להגיד?

ש2: אני רציתי לשאול על, אם נניח שהיא בחרדה ועכשיו היא משכנעת את עצמה שהיא לא צריכה כסף..

אליעד: אז היא בבעיה קשה אחר כך - לשכנע את עצמה שהיא כן צריכה.

ש2: בדיוק.

אליעד: אז אני יסביר משהו: נניח שבן אדם נמצא בלחץ מזה שהוא רוצה כסף ואז הוא משכנע את עצמו שהוא לא רוצה, אז יהיה לו הרבה יותר קשה אחר כך לשכנע את עצמו שהוא כן רוצה. זה כמו: אם חנית ונעלת את הרכב ויצאת וכיסית אותו ואתה צריך פתאום לעבור למאה קמ"ש, איך אתה יכול? ולכן, אם בן אדם נמצא בחרדה מזה שהוא רוצה כסף, הוא לחץ מזה ורע לו מזה שהוא רוצה כסף, הוא צריך לדעת שאם הוא עכשיו יטיל ספק אם הוא רוצה כסף או לא, יהיה לו אחר כל קשה לחזור לרוצה כסף. ולכן, הוא צריך להגיד "אם אני עכשיו יוריד לי את החרדה מזה שאני רוצה כסף אז אחר כך יהיה לי קשה לחזור לכסף", ואז יכול להיות מצב שהוא יהיה יותר בחרדה ממה יקרה אם הוא לא ירצה כסף, מאשר מזה שהוא רוצה. היה אחד שפחד מזה שהוא רוצה כסף ואין לו, והיה אחד שפחד מזה שהוא לא ירצה כסף ואז יהיה עוד יותר גרוע, אז הוא אמר "עדיף לי להישאר עם החרדה שאני רוצה כסף - מאשר להגיע למצב שלא תהיה לי חרדה ואז המצב יהיה עוד יותר גרוע".

ומה האמת? שזה נכון אבל יש עוד זווית - שתבחר את המינון. אז אתה לא חייב הכל או כלום, זה לא או אני לא רוצה כסף בכלל או אני רוצה את הכל, זה פחות משנה אבל בכל זאת משנה, כאילו סוג של מינון בראש. עכשיו, מי שרגיל ומתרגל את הנושא של להטיל ספק ולהאמין ולהטיל ספק, למרות שלהאמין ולהטיל ספק זה אותו הדבר. למה להאמין ולהטיל ספק זה אותו הדבר? לכאורה, זה שני הפכים. אבל למה זה אותו הדבר? כי זה לא שני הפכים - זאת אותה הפעולה. כי בכל פעם ש..

ש3: כי בכל פעם שאתה מטיל ספק פחות - אתה מאמין יותר.

אליעד: אה? אני ישאל שאלה: אם בן אדם מתרגל רק להטיל ספק, האם הוא גם רכש את המיומנות להאמין?

ש2: לא.

אליעד: אז אני אומר שכן. למה כן?

ש4: כי כשאתה מטיל ספק במשהו - אוטומטית אתה מאמין בצד השני

אליעד: יפה! בדיוק. כי כל פעם שאתה מטיל ספק במשהו - זה בעצם להאמין בהפך. אני אומר לך תטיל ספק, זה בעצם תאמין בהפך. לכן, אם הוא היה מתרגל להטיל ספק, הוא אומר "טוב, מעכשיו אני מתחיל להטיל ספק לצד אחד", אז ממילא אתה מאמין בצד השני.

ש2: יפה!

אליעד: יפה. יש לך עוד איזה משהו עכשיו. רגע, אז אני מסביר עוד פעם: לכן, אפילו נגיד בן אדם שמתרגל רק להטיל ספק ומאז כל פעם שבאה לו מחשב נגד, נגד כסף, הוא מטיל בה ספק אז ממילא הוא מתחיל להאמין בכסף, זה הכל. רק מיומנות אחת: להטיל ספק, אבל לאיזה צד שאתה רוצה. את יכולה להטיל ספק לצד הזה והטיל ספק לצד ההפוך. מה אתה רוצה להגיד?

ש4: איך להטיל ספק בחסרונות ולהפוך אותם ליתרונות?

אליעד: עד כאן דיברנו על איך להגדיל את היתרונות, עכשיו, הרבה פעמים בן אדם לא עושה כסף לא בגלל שהוא לא מספיק רוצה כסף, אלא בגלל שהוא חושב שלעשות כסף יעשה לו רע. למה שבן אדם יחשוב שלעשות כסף יעשה לו רע? בגלל המאמץ שהוא חושב שצריך להשקיע בלהשיג כסף ולכן, בן אדם צריך לשאול את עצמו "איך אני חושב שאני יצטרך להשיג כסף? בצורה כזאת וכזאת" ובזה להטיל ספק. להגיד "האם באמת זה כל כך קשה? האם באמת אין אפשרות אחרת? האם באמת זה יהיה כל כך רע אם ככה וככה? האמת באמת זה יהיה רק רע?" כי הרבה פעמים יכול להיות שתוכל להרוויח כסף בכל מיני דרכים, את פשוט לא חושבת שזה אפשרי בכלל.

עכשיו, אם את תטילי ספק, תגידי "אולי זה כן אפשרי להרוויח כסף גם בדרך כזאת? אולי יש עוד אפשרות?" וגם לכיוון ההפוך: לפעמים את חושבת שאת יכולה להרוויח כסף בצורה מסוימת ואת בכלל לא יכולה להרוויח כסף בצורה הזאת, אז בגלל שאת מנסה להרוויח כסף בצורה שאת לא יכולה - זה גם עושה לך רע. לכן צריך להטיל ספק במחשבה שאומרת.. עוד נוסיף ונעמיק, שימו לב מה אמרתי לה, יש דברים שהיא יכולה להרוויח בהם כסף והיא לא יודעת אותם ויש דברים שהיא לא יכולה להרוויח כסף והיא חושבת שהיא יכולה, שני הדברים האלה דוחפים אותך למצב של סבל בתהליך להרוויח כסף. צריך לצמצם את הסבל, שזה אומר שבכל פעם שיש לך קונפליקט ברצון להשיג כסף, צריך להטיל ספק, להגיד "האם אני בטוחה ב100% שאין פתרון אחר, האם אני בטוחה באמת שזה כל כך רע? האם אני בטוחה באמת שזה לא שווה?" ועל זה להגיד מה זה משנה, לדוגמה: רק תבינו את האבסורד, בא בן אדם אומר "אני רוצה להרוויח כסף - בשביל שאני יוכל לנוח", בשביל להרוויח כסף בשביל שתוכל לנוח אתה צריך להתאמץ. אז מה שאתה צריכה להגיד לעצמך זה "אני מאוד מאוד רוצה לנוח - לכן אני ילך להרוויח כסף" ואז המוח שלך אומר "תראי כמה את מתאמצת", "מה זה משנה כמה אני מתאמצת? מה זה משנה אם אני יתאמץ יותר או לא?", אבל לא לעשות את זה יותר מדי, אם תעשי את זה יותר מדי הוא יגיד לך "זה לא משנה אם את נחה או לא? אז בשביל מה את צריכה את הכסף?" אני מסביר עוד פעם:

אם בן אדם היו מורידים לו מהמוח את זה שהוא לא מוכן להרגיש רע, לכאורה, לא הייתה לו שום בעיה להרוויח כסף. אם את אומרת לעצמך "לא אכפת לי לסבול" אז ממילא היית אומרת "מה צריך לעשות בשביל כסף? אני עושה. לא אכפת לי לסבול" נכון? אבל מה הקטע? שאם היית מורידה מהמוח את הפקודה "אני לא רוצה לסבול" אז גם לא היית צריכה להרוויח כסף כי הכסף נועד בשביל לא לסבול. מבינה את הכוונה?

ש: כן.

אליעד: מה את מבינה?

ש: שבעצם, החלק הזה..

אליעד: אז נסביר עוד פעם: בן אדם רוצה להרוויח כסף בשביל להרגיש טוב ובשביל להרוויח כסף הוא צריך להרגיש רע, המאמץ להרוויח כסף עושה לך רע. עכשיו, אם בן אדם יגיד לעצמו "לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע", אז ממילא מהיבט מסוים, הוא אומר "אוקיי, אז אין לי בעיה לעבוד 20 שעות ביום וגם לא אכפת לי למות ולא אכפת לי לעשות הכל בשביל הכסף" כי לא אכפת לו להרגיש רע. ומצד שני, בן אדם כזה יגיד "בשביל מה אני צריך את הכסף? אם לא אכפת לי להרגיש רע אז בשביל מה אני צריך את הכסף?" לכן יש פה סוג של טריק: שכשהמוח שלך אומר לך "תקשיבי, את עובדת קשה מדי", תגידי לו "מה זה משנה? זה משנה אם אני עובדת קשה מדי או לא?".

ואחר כך הוא יגיד לך "אז בשביל מה את עובדת קשה מדי?", תגידי לו "כי אני רוצה לנוח - לא לעבוד קשה מדי", זה נקרא אמונה. באמונה זה אפשרי, בשכל זה לא אפשרי, בהיגיון זה לא הגיוני.

ש: אז כאילו, אתה אומר שההתניה היא הכרחית?

אליעד: כן. אבל את צריכה לעשות לעצמך אבל שני.. עוד פעם: כשהמוח אומר לך שרע לך מזה שאת מתאמצת - תגידי לו "אז מה? מה זה משנה שרע לי?", הוא אומר לך "בשביל מה להתאמץ?", תגידי לו "כי זה משנה שרע לי. אני לא רוצה שיהיה לי רע. אני רוצה שיהיה לי כסף, שיהיה לי טוב", עכשיו, אני מסביר עוד פעם: אם חושבים בהיגיון - זה לא עובד. אם אומרים "בא לי ככה להאמין". עכשיו אני יסביר משהו מעניין: מי קשה לו להאמין? ההוא שמאמין להיגיון. מה זאת אומרת? אם אתה חושב שההיגיון צודק אז אתה אומר "איך אני יכול להאמין? זה לא הגיוני": אבל אם היית מבין שגם ההיגיון זה אמונה אז אין לך בעיה להאמין נגד ההיגיון.

בואו נסביר עוד פעם: אם בן אדם חושב שהשכל שלו צודק אז קשה לו לשכנע את עצמו בשני דברים הפוכים, כי הוא אומר "איזה היגיון יכול להיות שלא אכפת לי להתאמץ לעבוד אבל אני עובד בשביל לא לעבוד. איזה היגיון יכול להיות בזה? אם אני לא רוצה לעבוד, למה לי לעבוד עכשיו?" נכון? יפה. ואז בן אדם כזה ישר הולך לשכל, השכל אומר לו "תחליט, אתה רוצה לנוח או לא? אם אתה רוצה לנוח אז תנוח עכשיו. למה אתה עובד בשביל לנוח מחר?". אבל זה קורה רק למי שמאמין בשכל שלו, שחושב שיש אמונה ויש שכל, אבל אם אתה יודע שגם מה שנראה לך הכי הגיוני - זה גם כן אמונה, אז מהפרספקטיבה הזאת אתה יכול להגיד "אוקיי, אז כמו שיש אמונה שאומרת שזה לא הגיוני - אני מאמין שזה כן הגיוני", אבל זה אפשרי רק אם אתה מבין שהדבר והיפוכו, שנראה לך שזה דבר והיפוכו - זה רק אמונה. אם אתה מבין שזה רק אמונה - אתה יכול להאמין בדבר לא הגיוני, במשחק.

כמו בקטע של היתרונות והחסרונות: הבן אומר "איך אני יכול לא להאמין לרע ולהאמין לטוב? הרי זה לא הגיוני" אבל את זה הוא אומר רק בגלל שהוא מאמין להיגיון שלו שאומר לו שזה לא אפשרי.

אבל אם אתה לא מאמין להיגיון שלך.. אם אין הבדל בין אין הבדל ליש הבדל אז עכשיו - מה הבעיה? ברע אני רוצה להטיל ספק ובטוב אני לא רוצה להטיל ספק. המוח אומר "זה לא הגיוני", תגידו לו "מה, וההיגיון שלך כן הגיוני? ומי אמר שההיגיון הגיוני? לא יודע, אז אני רוצה להאמין למרות שזה לא הגיוני, ככה אני רוצה". אז עוד פעם: יש את הסיפור של היתרונות, אוקיי? להרוויח כסף, יתרונות, לשטוף את המוח, אמונה, לא להטיל ספק יותר מידי, אוקיי?

ויש את הקטע של החסרונות, בחסרונות להטיל ספק. זה פחות או יותר הסיפור. עכשיו מה שצריך לעשות, צריך לראות, את צריכה לגרום לעצמך לראות מהם הדברים הטובים שיצא לך מלהרוויח כסף, למה כסף זה חשוב ומה תוכלי לקנות בכסף ומה תוכלי להשיג וכו', אל תעשי את זה יותר מדי כדי שלא יהיה לך רע - ואז לא תרצי לעשות כסף בכלל, תעשי את זה ברמה מסוימת שאת יכולה להכיל את הלחץ כי זה להלחיץ את עצמך. מצד שני כל פעם שהמוח שלך אומר לך "זה רע. זה עושה רע להרוויח...
NLP - שכנוע ישיר / שכנוע עקיף - טכניקות שכנוע והעברת מסרים, בניית טיעון, איך לבנות טיעון? טכניקת מניפולציה, שכנוע ושינוי עמדות, שיפור יכולת שכנוע, שכנוע אנשים, שכנוע מכירות, איך להצליח לשכנע?
... - שכנוע ישיר שכנוע עקיף - טכניקות שכנוע והעברת מסרים, בניית טיעון, איך לבנות טיעון? טכניקת מניפולציה, שכנוע ושינוי עמדות, שיפור יכולת שכנוע, שכנוע אנשים, שכנוע מכירות, איך להצליח לשכנע? וכאן אבאר עוד שיטת שכנוע ועוד טכניקת שכנוע, שהיא בעצם סוג של שכנוע עקיף שהוא לא פחות חזק משכנוע ישיר ולפעמים הוא אפילו יותר חזק משכנוע ישיר. ואבאר את הרעיון שעומד מאחורי הטכניקה הזאת ואיך לבצע אותה? ואבאר איך לבנות טיעונים? ומהי בניית טיעון נכונה? ואבאר איך להכריח מישהו להסכים איתך? ואיך לשפר את יכולת השכנוע שלך? ואיך להצליח לשכנע אנשים? ואיך להעביר מסרים ולשפר את יכולת השכנוע והעברת מסרים שלך? ועוד. והרעיון הוא, שיש שכנוע ישיר, שבו באופן ישיר אתה מנסה לשכנע את האדם שמולך, לעשות דבר כלשהו ולחשוב בצורה כלשהי. שזה אומר, שאתה בצורה גלויה וברורה מדבר איתו על הנושא שאתה רוצה שהוא ישתכנע בו ואתה לא מסתיר את כוונות השכנוע שיש לך לגביו. אבל יש גם שכנוע עקיף. שהוא אולי נראה כחלש יותר, אבל אם עושים אותו בצורה נכונה, הוא הרבה יותר חזק ויעיל מכל אמצעי שכנוע אחר. ושכנוע עקיף פירושו, שאתה מנסה לשכנע מישהו במשהו, בלי לדבר איתו על אותו הנושא בצורה ישירה ובלי לחשוף בפניו את כוונת השכנוע שלך כלפיו. אלא, אתה כאילו מדבר איתו ... שאמורים לגרום לשומע להשתכנע מעצמו לעשות את מה שאתה רוצה שהוא יעשה, או על כל פנים, הם אמורים לעזור לך אחכ לסגור עסקה עם השומע, כאשר תנסה לשכנע אותו באופן ישיר. וההסבר הוא, שמאחורי ... ושצריך להיראות טוב, ושחשוב לשמור על תזונה בריאה וכיוב עוד רעיונות שונים, שהם מובילים את האדם למסקנה של לעשות דיאטה. וכאשר רוצים לדוגמא לשכנע מישהו לעשות דיאטה, אז יש את השכנוע הישיר, שבו בצורה ישירה באים לאדם ומדברים איתו על הנושא של הדיאטה. ומנסים להסביר לו כמה זה חשוב לעשות דיאטה וכולי. אבל יש גם את השכנוע העקיף. שבו, במקום לדבר עם האדם על כמה ... בדכ קל להם יותר ברמה החברתית וכיוב. כאשר הרעיון הוא, שככל שמדברים עם האדם יותר, על השורשים שמובילים למסקנה הרצויה, כך יהיה קל יותר אחכ לשכנע את האדם לעשות את הדבר הראשי שרוצים לשכנע אותו. ויש כאן עוד כמה רמות עומק בישום ... לא מסכים עם הנחות היסוד האלו, אז ממילא הוא הרבה פחות יסכים, שכדאי לו לעשות דיאטה, כדי להיראות טוב, כדי לפתח קשרים חברתיים. וכאשר באים לשכנע מישהו ב
ניתוח NLP, דרכי שכנוע, שכנוע מוסווה, טכניקות שכנוע לקוחות, אמצעי שכנוע לשוניים, שכנוע תת סיפי, איך עושים סוגסטיה? טכניקות של nlp למתחילים, כתיבת טקסט שכנוע, אמצעי שכנוע בטקסט
ניתוח NLP, דרכי שכנוע, שכנוע מוסווה, טכניקות שכנוע לקוחות, אמצעי שכנוע לשוניים, שכנוע תת סיפי, איך עושים סוגסטיה? טכניקות של nlp למתחילים, כתיבת טקסט שכנוע, אמצעי שכנוע בטקסט
... NLP, דרכי שכנוע, שכנוע מוסווה, טכניקות שכנוע לקוחות, אמצעי שכנוע לשוניים, שכנוע תת סיפי, איך עושים סוגסטיה? טכניקות של nlp למתחילים, כתיבת טקסט שכנוע, אמצעי שכנוע בטקסט איך ניתן לשכנע אנשים בצורה יעילה באמצעות NLP? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מציע טכניקות שכנוע שונות, בהן הוא משתמש בשפת NLP (Neuro-Linguistic Programming), שמטרתן לשכנע את הקהל או את הלקוחות באמצעים לשוניים. לדוגמה, אליעד מפרט את השימוש במילים שמכוונות את המוח של השומע למחשבות או רגשות מסוימות, ובכך להפעיל את תת - המודע של אותו אדם, ולטפח אצלו את ההעדפות שברצונך ליצור. כיצד נבנה דוגמה או שאלה שיש לה אפקט שכנוע? ההרצאה מתחילה בהסבר על השימוש במילת דוגמה. אליעד מסביר שמילת דוגמה משמשת לא רק להבהרת רעיון אלא גם לפיתוח מחשבות נוספות בתת - המודע ... אפילו אם מדובר רק בהסבר ראשוני. המטרה היא לאפשר לאדם לקבל את הרעיון באופן פחות מחייב, תוך שמירה על פוטנציאל רב יותר להחלטה. איך נניח משתלב בטכניקות שכנוע? כאשר משתמשים במילה נניח, זה לא מחייב את השומע לקבל את הדעה או ההמלצה שניתנה. ההשפעה היא יותר על יצירת מצב שבו אדם מתחיל לדמיין את ... שזהו המניע המרכזי להחלטה. לדוגמה, כשאתה מציג לאדם מספר אפשרויות, אפשר להציג את היתרון של האופציה המועדפת באופן ברור אך בעדינות. מהם העקרונות החשובים לשכנוע באמצעות סוגסטיה? סוגסטיה היא טכניקת NLP שבה אדם מושפע לשנות את דעותיו או התנהגותו באמצעות הצגת רעיונות או תחושות בצורה לא ישירה, למשל ... האופציה הזאת משום שהיא הכי מתאימה לך, כך שבסופו של דבר האדם יחוש כי הוא בחר את האפשרות המועדפת עליו מבלי להרגיש כפייה. כיצד ניתן למנוע עימות תוך כדי שכנוע? אליעד מדבר גם על איך למנוע עימותים עם אדם במידה והוא לא מסכים עם הדעה שלך. במקום להתעקש ולנסות לשכנע אותו בצורה ישירה, ניתן להשתמש במילים מרוככות כגון נניח, אולי, תחשוב על זה. זה נותן לאדם תחושת בחירה ומונע התנגדות חזקה. מהו תהליך השכנוע בהשוואה להסברה? ההבדל בין השכנוע להסברה טמון בהנחות הבסיסיות של כל תהליך. בשכנוע, אנו מחפשים להניע את השומע לפעול בהתאם לרצוננו, כלומר, ישנה דרישה לפעולה מסוימת. בהסברה, אנו פשוט מסבירים את המצב מבלי לצפות לפעולה מיידית. אליעד מסביר כי חשוב להבדיל בין השניים כדי להבין מהן המילים או הטכניקות שיביאו לתוצאה הרצויה. איך נוכל לשכנע אנשים בשיווק ומכירות? במהלך ההרצאה נוגעים גם בטכניקות שכנוע בשיווק ומכירות. אליעד מציין שהצגת המידע בצורה שתעשה את הקנייה או הבחירה לאופציה הטובה ביותר היא חלק מהטכניקות השיווקיות המתוחכמות. ... למוצר, הצגת אחת מהן ככמעט תמיד הנבחרת יכולה לגרום לו להרגיש כי הוא בחר את האפשרות המועדפת עליו, מבלי להרגיש שזו הייתה כוונתך הראשונית. מהם יתרונות השכנוע באמצעות NLP? איך שכנוע מוסווה משפיע על החלטות? מהם טכניקות השכנוע בשיווק? כיצד להשתמש במילים שמצמצמות את הבחירה? מהם היתרונות של סוגסטיה בשכנוע? איך להפעיל שכנוע בצורה מתוחכמת? ...
איזה שיטת שכנוע עדיפה? שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, שכנוע מהיר, שכנוע איטי, שכנוע בבת אחת, שכנוע בשלבים, איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים?
איזה שיטת שכנוע עדיפה? שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, שכנוע מהיר, שכנוע איטי, שכנוע בבת אחת, שכנוע בשלבים, איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים?
... שיטת שכנוע עדיפה? שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, שכנוע מהיר, שכנוע איטי, שכנוע בבת אחת, שכנוע בשלבים, איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? מה עדיף: שכנוע מהיר או שכנוע איטי? אליעד כהן מסביר על סוגי שכנוע שונים ומתמקד בשאלה המרכזית: איזו אסטרטגיה של שכנוע עדיפה, האם שכנוע מהיר וחד או שכנוע איטי והדרגתי? הוא מסביר שהתשובה תלויה בהקשר ובמטרות הספציפיות של האדם המבקש לשכנע. הוא מדגיש כי ללא הבנה ברורה של המטרה שאותה רוצים להשיג, לא ניתן להחליט איזו שיטה היא הטובה ביותר. למה חשוב להגדיר את מטרת השכנוע? לפי אליעד כהן, לפני שניתן להחליט איזו אסטרטגיית שכנוע לבחור, חייבים לדעת במדויק מהי המטרה שרוצים להשיג. לדוגמה, אם המטרה היא להכניע את האדם השני בוויכוח ולהוביל אותו להסכים עם הטענה שלכם, יש להבין האם ... שמשפיעים על אנשים לשנות את דעתם: האדם משוכנע שדעה מסוימת נכונה מבחינה עובדתית (האמת). האדם חושב שדעה מסוימת משתלמת או מועילה לו יותר (התועלת האישית). לדוגמה, אם רוצים לשכנע מישהו להפסיק לומר או לעשות משהו, ניתן לעשות זאת בשתי דרכים: או לשכנע אותו שהפעולה לא נכונה עובדתית, או לשכנע אותו שהפעולה לא מועילה לו. למשל, אם מישהו חושב שצריך להרוג אותך, אפשר לשכנע אותו שהדעה שלו לא נכונה מבחינה מוסרית או עובדתית, או לחילופין שהוא יסבול או ייפגע אם יבצע את המעשה. איזו אסטרטגיה לבחור - שכנוע מהיר או שכנוע בשלבים? אליעד כהן מבהיר שאין אסטרטגיית שכנוע אחת שטובה לכל המצבים. הוא מדגיש שהשאלה אם עדיף שכנוע מהיר וחזק או איטי ובהדרגה תלויה בכמה גורמים: האופי והפסיכולוגיה של האדם אותו רוצים לשכנע . התוכן והמורכבות של הטיעונים שעומדים לרשות המשכנע. היכולת של המשכנע להסביר ולפרט את הטיעונים בצורה משכנעת. לדוגמה, הוא מתאר מצב בו מישהו דורש מכם כסף שאתם לא רוצים לתת לו. במקרה כזה, או שתגרמו לאותו אדם לחשוב שהבקשה שלו לא מוצדקת (שכנוע עובדתי), או שת
תהליכי מכירה, תהליכי שכנוע, לשכנע ולמכור, למה ללמוד למכור? למה ללמוד שכנוע? למה ללמוד לשכנע? קורס לשכנוע, ללמוד מכירות, ללמוד NLP, כושר שכנוע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך
תהליכי מכירה, תהליכי שכנוע, לשכנע ולמכור, למה ללמוד למכור? למה ללמוד שכנוע? למה ללמוד לשכנע? קורס לשכנוע, ללמוד מכירות, ללמוד NLP, כושר שכנוע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך
... מכירה, תהליכי שכנוע, לשכנע ולמכור, למה ללמוד למכור? למה ללמוד שכנוע? למה ללמוד לשכנע? קורס לשכנוע, ללמוד מכירות, ללמוד NLP, כושר שכנוע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך מדוע כל אדם חייב ללמוד את נושא השכנוע והמכירות? הרבה אנשים חושבים שאין להם צורך ללמוד שכנוע ומכירות, משום שהם לא עוסקים בתחומים אלו או שהם לא מוצאים בהם עניין. אך אליעד כהן מדגיש שלמעשה הבנה עמוקה של תחומי השכנוע והמכירות חיונית לכל אדם, ללא קשר לתחום העיסוק או העניין האישי שלו. הסיבה לכך היא ששכנוע אינו מוגבל רק למכירות או להשפעה על אחרים, אלא הוא כלי מרכזי באמצעותו האדם משכנע קודם כל את עצמו לגבי המציאות, לגבי טוב ורע, ולגבי מה שהוא חושב שצריך או לא צריך לקרות. מה הקשר בין שכנוע לבין תחושת האושר והסבל? אליעד כהן מסביר שהדבר החשוב ביותר בחיים הוא תחושתו האישית של האדם - האם הוא מרגיש טוב או רע. קיימת תפיסה נפוצה לפיה האושר או הסבל של ... שהוא חווה. זה אומר שהשכנוע החשוב ביותר הוא שכנוע עצמי שבו האדם לומד כיצד לשכנע את עצמו שטוב לו וכיצד לא להשתכנע שרע לו. כיצד המוח שלנו משכנע אותנו כל הזמן? המוח האנושי נמצא באופן מתמיד בתהליך של שכנוע עצמי. לדוגמה, המוח משכנע אותנו שמשהו מסוים הוא טוב, שמשהו אחר הוא רע, שדבר מסוים חייב להתרחש או אסור שיתרחש, וכן הלאה. השכנוע הזה נעשה ללא הרף והוא משפיע על האופן שבו אנחנו מתייחסים למציאות סביבנו ועל רגשותינו ומחשבותינו. אליעד מציע דרך פשוטה ללמוד כיצד המוח משכנע אותנו: בכל פעם שהאדם חושב שמשהו הוא נכון, עליו לשאול את עצמו למה אני חושב שזה נכון? אולי זה לא נכון?. דרך ההתבוננות הזו והחקירה הפנימית, אדם יוכל לגלות את כל ... שהמוח שלו משתמש בהן כדי לשכנע אותו. איך שכנוע עצמי עוזר להתמודד עם רגשות שליליים? כאשר אדם מרגיש רע, אליעד ממליץ לו לשאול את עצמו מספר שאלות מפתח: למה רע לי? מה אני חושב שקרה שגורם לי להרגיש רע? איך המוח שלי שכנע אותי שזה רע? האם אני באמת חייב להרגיש כך? על ידי זיהוי תהליך השכנוע שהוביל לתחושה הרעה, אפשר לפרק אותו ולהפסיק להשתכנע שזה רע, ובכך להקטין את הסבל. באותו אופן, כאשר אדם רוצה להרגיש טוב מדבר מסוים, עליו לדעת איך לשכנע את עצמו שזה טוב, באמצעות הבנת העקרונות העמוקים של תהליך השכנוע. מהן הבעיות בגישות לימוד שכנוע מבוססות סטטיסטיקה? אליעד מבקר את שיטות השכנוע המבוססות על סטטיסטיקות ומחקרים שטוענים, למשל, כי 80% מהאנשים מגיבים באופן מסוים. שיטות אלו אינן שלמות ואינן מסבירות מדוע 20% הנותרים מגיבים אחרת, ומתי יש ... הבנת הרצון האנושי היא מפתח לשכנוע מוצלח? לפי אליעד כהן, הבנה עמוקה של הרצון האנושי היא הבסיס האמיתי ל
שכנוע יחסי, שכנוע מוחלט, שכנוע עצמי, סוגסטיה עצמית, איך לשתול מחשבה? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, איך להטיל ספק? איך להחליש דעה? איך לחזק דעה? שיטות שכנוע
שכנוע יחסי, שכנוע מוחלט, שכנוע עצמי, סוגסטיה עצמית, איך לשתול מחשבה? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, איך להטיל ספק? איך להחליש דעה? איך לחזק דעה? שיטות שכנוע
שכנוע יחסי, שכנוע מוחלט, שכנוע עצמי, סוגסטיה עצמית, איך לשתול מחשבה? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, איך להטיל ספק? איך להחליש דעה? איך לחזק דעה? שיטות שכנוע מה ההבדל בין שכנוע יחסי לשכנוע מוחלט? שכנוע יחסי ושכנוע מוחלט הם מושגים חשובים מאוד בהבנת שיטות השכנוע שאליעד כהן מסביר. כאשר מישהו טוען טענה מסוימת, ישנן שתי ... משפיעה מאוד על עוצמת השכנוע. כאשר אדם מתנסח בצורה מוחלטת (זה יפה, זה לא טוב, יש פה ... ובכך פוגע בכוחו של השכנוע. מתי כדאי להשתמש בשכנוע סובייקטיבי? ישנם מצבים שבהם דווקא שימוש בשכנוע סובייקטיבי יכול לחזק את האמונה של האדם שאומר את הטענה. ... שתילת מחשבה קשורה לשכנוע סובייקטיבי? אליעד מסביר שהמוח עובד על מנגנון של סוגסטיה ... זמני ולא מוחלט. מתי שכנוע אובייקטיבי יהיה אפקטיבי יותר? אליעד מסביר שיש מצבים בהם שכנוע אובייקטיבי, או מוחלט, אפקטיבי יותר דווקא משום שהוא נתפס ... איך להחליט באיזה סוג שכנוע להשתמש? אליעד מדגיש כי ההחלטה על סוג השכנוע - אובייקטיבי או סובייקטיבי - צריכה להתאים להקשר ולמטרת השכנוע. אם המטרה היא לחזק מחשבה או תחושה קיימת אצל אדם באופן זמני, שכנוע סובייקטיבי יכול לעזור. לעומת זאת, אם המטרה היא לבסס אצל ... לאורך זמן, יש לנקוט בשכנוע מוחלט ואובייקטיבי יותר. לדוגמה, אם רוצים לשכנע אדם שהשמלה שלך יפה, עדיף להגיד השמלה יפה ולא בעיניי השמלה ... דרך נוספת חשובה בשכנוע, והיא הטלת ספק מכוונת בדעות שליליות שיש לאדם. כאשר אדם ... אליעד מבהיר שבכל שכנוע צריך להיזהר ולא להשתמש במונחים יחסיים או סובייקטיביים ... איך לשתול מחשבות? מהו שכנוע עצמי? איך להחליש דעות שליליות? מתי להשתמש בשכנוע יחסי? האם ספק מחליש אמונה? ...
איך לגרום למישהו ל... / איך לשכנע מישהו... - הכל כולל הכל על איך לגרום למישהו ל... / איך לשכנע מישהו - רשימת כל הנושאים
... לגרום למישהו ל... איך לשכנע מישהו... - הכל כולל הכל על איך לגרום למישהו ל... איך לשכנע מישהו - רשימת כל הנושאים איך לשכנע? איך לשכנע אחרים? איך לשכנע אישה? איך לשכנע אישה לרצות? איך לשכנע אישה לרצות אותך? איך לשכנע אנשים? איך לשכנע אנשים אחרים? איך לשכנע אנשים לחשוב? איך לשכנע את איך לשכנע את הבוס? איך לשכנע את ההורים? איך לשכנע את הילד? איך לשכנע את הילד שלי? איך לשכנע את הלקוח? איך לשכנע את השופט? איך לשכנע את התת מודע? איך לשכנע את עצמי? איך לשכנע את עצמך? איך לשכנע את עצמך להאמין במשהו? איך לשכנע את עצמך לרצות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? איך לשכנע באמצעות הומור? איך לשכנע בחור? איך לשכנע בחורה? איך לשכנע בחורה לרצות? איך לשכנע בחורה לרצות אותך? איך לשכנע בחורות? איך לשכנע בצורה נכונה? איך ל
שכנוע / שינוי עמדות - למה כדאי ללמוד את חוקי השכנוע? למה לכל אחד כדאי לדעת את סודות השכנוע? מה הדברים הטובים שיצאו לך מלדעת איך לשכנע? איך לשכנע אחרים? איך לשכנע את עצמך? איך לא לתת לאחרים לעבוד עליך? ללמוד שכנוע, ללמוד NLP, לימודי שכנוע, כושר שכנוע, ללמוד איך לשכנע אנשים, ללמוד טכניקות שכנוע
שכנוע שינוי עמדות - למה כדאי ללמוד את חוקי השכנוע? למה לכל אחד כדאי לדעת את סודות השכנוע? מה הדברים הטובים שיצאו לך מלדעת איך לשכנע? איך לשכנע אחרים? איך לשכנע את עצמך? איך לא לתת לאחרים לעבוד עליך? ללמוד שכנוע, ללמוד NLP, לימודי שכנוע, כושר שכנוע, ללמוד איך לשכנע אנשים, ללמוד טכניקות שכנוע וכאן אבאר, למה כדאי לכל אחד ללמוד את סודות השכנוע ואת חוקי השכנוע? ואפילו לדוגמא מי שחי לבד, ולא בחברת בני אדם, למה גם לו כדאי ללמוד איך לשכנע אנשים? ואסביר את ההיבטים השונים ואת התועלות השונות שיכולות לצמוח לאדם, מכך שילמד את סודות השכנוע ואת חוקי השכנוע. וגם אפילו עבור מי שחי כל חייו לבדו במדבר, בלי חברת בני אדם, גם הוא יקבל תועלת, מלימוד והבנה של חוקי השכנוע ושינוי עמדות. והמהות של שכנוע היא, שאדם שנוקט בעמדה אחת, מסכים לחשוב בצורה אחרת. כי יש בעולם שלנו אין סוף רעיונות שונים ... אם לא יותר. כי את אותו המטבע, אפשר לראות אותו מאין סוף זוויות ונקודות מבט שונות. וכאשר אדם שנוקט בעמדה אחת, מתחיל לחשוב בצורה חדשה, הרי שזה תהליך של שכנוע. שהאדם משתכנע ומסכים לשנות את עמדתו ואת המקום שממנו הוא רואה את הדברים, ולהתחיל לראות את הדברים גם מנקודת מבט אחרת. ותהליך שכנוע עצמי, קורה אצל האדם, בכל פעם שהוא משנה את הדעה שלו לגבי דבר כלשהו. ובכל פעם שהאדם לומד דבר חדש וחושב בצורה חדשה על דבר כלשהו, הרי שזה סוג של שכנוע. ולשכנוע, יש חוקים משלו, שהם חוקי השכנוע וסודות השכנוע. דהיינו, אנשים משנים את דעתם, בצורה סיבתית של סיבה ותוצאה לפי חוקיות כלשהי. כי יש תהליך מדויק ביותר, שהוא גורם לאדם להשתכנע ולהיות משוכנע בדעה כזו או אחרת. ולכל אדם בעולם, כדאי מאוד ללמוד את חוקי השכנוע ואת סודות השכנוע. דהיינו, ללמוד כיצד עובד המנגנון של השכנוע ושל החלפת הדעות של האדם, מדעה אחת, לדעה אחרת. ומי שילמד את סודות השכנוע, יצמחו לו מכך תועלות רבות. ואחת מהתועלות שיכולות לצמוח לאדם שילמד את סודות השכנוע, היא, שהוא ידע איך ל
למכור בלי לנסות למכור, האם לנסות לשכנע את הלקוח? כמה לנסות לשכנע את הלקוח? שכנוע גלוי, שכנוע סמוי, שיטות שכנוע גלויות, שיטות שכנוע סמויות, לנסות למכור, להצליח למכור, להצליח במכירות
למכור בלי לנסות למכור, האם לנסות לשכנע את הלקוח? כמה לנסות לשכנע את הלקוח? שכנוע גלוי, שכנוע סמוי, שיטות שכנוע גלויות, שיטות שכנוע סמויות, לנסות למכור, להצליח למכור, להצליח במכירות
... בלי לנסות למכור, האם לנסות לשכנע את הלקוח? כמה לנסות לשכנע את הלקוח? שכנוע גלוי, שכנוע סמוי, שיטות שכנוע גלויות, שיטות שכנוע סמויות, לנסות למכור, להצליח למכור, להצליח במכירות מהי הדרך היעילה ביותר לשכנע לקוחות בלי לנסות למכור? ההרצאה עוסקת בשיטות מכירה ושכנוע, ובמיוחד בשאלה אם כדאי לשכנע את הלקוח לקנות או לא. אליעד מציג את הגישה של אנשי מכירות ... כי הם מצליחים למכור בלי לנסות למכור. הם מציינים שהשיטה שלהם היא פשוט להיות עצמם, ולא להפעיל שיטות שכנוע גלוי. אליעד מדגיש כי כל השיטות של שכנוע הן טובות ויעילות, כל עוד יודעים מתי להשתמש בכל אחת מהן בצורה הנכונה. מה ההבדל בין שכנוע גלוי ושכנוע סמוי? אליעד מסביר כי יש הבדל בין שיטות שכנוע גלוי לבין שיטות שכנוע סמוי. שכנוע סמוי הוא כאשר המוכר משפיע על הלקוח מבלי שהוא שם לב לכך. ... מידע בצורה אובייקטיבית, המטרה היא להניע את הלקוח לפעולה מבלי שהוא ירגיש שהוא נמצא תחת מניפולציה. שכנוע גלוי, לעומת זאת, הוא כאשר הלקוח מודע לכך שמנסים לשכנע אותו. במקרה זה, השאלה היא האם הלקוח שם לב לכך שמנסים לשכנע אותו או לא. מה לעשות כאשר הלקוח מודע למניפולציה? כאשר הלקוח מודע לכך שמנסים לשכנע אותו, אליעד מציע שעדיין אפשר להפעיל שיטות שכנוע גלויות, אך יש לזהו את הסיטואציה המתאימה. אם הלקוח מרגיש שמישהו מנסה למכור לו, יהיה יעיל יותר להשתמש בשיטות שכנוע סמוי, כך שהלקוח ירגיש שהוא מקבל מידע אובייקטיבי ולא מניפולציות. במקרים כאלה, על המוכר להיות זהיר ולהימנע משיטות שכנוע גלויות. איך להבין מתי לא לנסות למכור בצורה גלויה? לא כל לקוח מוכן לקבל שיטות שכנוע גלויה. יש לקוחות שמרגישים שלא כדאי לשדר להם שמישהו מנסה ... משהו, והם רוצים להרגיש שהמוכר פשוט מציג להם את המידע. עבור לקוחות כאלה, אליעד מציע להשתמש בשיטות שכנוע סמויות, שמיועדות להשפיע על התת - מודע של הלקוח, מבלי שהוא ... רוצים להרגיש שמישהו מנסה למכור להם. עם זאת, הוא טוען שאם אנשי מכירות אלו היו מכירים את כל שיטות השכנוע הסמויות, הם היו מצליחים יותר במכירותיהם. הידע בשיטות שכנוע יכול להגדיל את כמות העסקאות, גם אם המוכר לא מראה בצורה ... מנסה למכור. סיכום הכללים המרכזיים למכירה יעילה לסיכום, אליעד מדגיש את החשיבות בהבנה של כל שיטות השכנוע וההכרה מתי יש להפעיל כל אחת מהן. כאשר הלקוח לא שם לב למניפולציות, ניתן להפעיל שיטות שכנוע סמוי, אולם כאשר הלקוח מודע למניפולציה, יש לדעת איך להפעיל שיטות שכנוע גלויות בצורה שמתאימה לו. המוכר צריך להיות זהיר ולהתאים את ...
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
... לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע למה אנשים לומדים את תחום השכנוע? אנשים רבים לומדים את הנושא של שכנוע ושיווק מתוך רצון לשפר את יכולות השכנוע שלהם בחיי היום - יום. לדוגמה, כאשר אדם רוצה לשכנע לקוחות או אנשים בסביבתו להסכים איתו, או לבצע פעולה מסוימת. הבנה מעמיקה של הדרך בה המוח משתכנע מעניקה לו כלים יעילים יותר לביצוע משימה זו. כיצד לימוד שכנוע יכול לסייע לנו לשכנע את עצמנו? מלבד השכנוע של אחרים, לימוד שכנוע עוזר גם בשכנוע עצמי. למשל, אדם שרוצה לשמור על בריאותו ומתקשה בכך, צריך לשכנע את עצמו שהשמירה על הבריאות חשובה יותר מהפיתוי לוותר. לימוד טכניקות שכנוע מאפשר לנו להשתמש בהן גם על עצמנו, וכך לעודד התמדה והתגברות על קשיים או דחפים שמפריעים למטרותינו. מה עושים אנשים שלא רוצים ללמוד טכניקות שכנוע? יש אנשים שטוענים שאין להם עניין בללמוד את נושא השכנוע והם מעדיפים לדבר באופן טבעי וספונטני, בלי מניפולציות. אולם, אליעד כהן מסביר שגם לאנשים אלו כדאי ללמוד את הנושא, ממספר סיבות מרכזיות. מדוע כדאי ללמוד שכנוע, גם אם לא נרצה להשתמש בו? שמירה על חופש הבחירה של האחר: אדם שיודע היטב את סודות השכנוע, יכול במודע להימנע מלהפעיל אותם על אנשים אחרים, ובכך להבטיח שלא תישלל מהם הבחירה החופשית שלהם. אם אדם מצליח תמיד לשכנע כל אחד בכל דבר, הרי שהאחר הופך להיות כמו רובוט, שפועל ללא בחירה אמיתית, והיחסים האנושיים מאבדים ממשמעותם. הנאה מדינמיקה בלתי צפויה: כשאדם שולט באופן מוחלט בתהליך השכנוע ומצליח תמיד להשיג בדיוק את מה שרצה, החיים הופכים לנטולי הפתעות ומשמעות. דווקא הכישלון בשכנוע לעיתים מאפשר עניין, חידוש והתפתחות. הימנעות ממניפולציות לא מודעות: אנשים רבים עושים מניפולציות על אחרים בלי להיות מודעים לכך. לימוד מנגנוני השכנוע מסייע להם לזהות ולהימנע מפעולות כאלו, כדי לשמור על אותנטיות ביחסים. איך ניתן להגן על עצמנו מפני מניפולציות שכנוע? בעולם שבו אנחנו מוקפים במסרים שיווקיים ופרסומיים, חשוב להכיר את טכניקות השכנוע כדי להגן על עצמנו. אדם עלול להיות משוכנע לחלוטין שמשהו הוא רעיון שלו, בלי להבין שהוא הושפע עמוקות על ידי אחרים. לימוד שכנוע מאפשר לזהות בקלות רבה יותר מתי מפעילים עלינו מניפולציה. טיפ להתגוננות מפני ...
טיימינג של שכנוע / תזמון של שכנוע - איך לא לשכנע מהר מידי? מהו הזמן הנכון לשכנע מישהו במשהו? מתי אנחנו רוצים שמישהו יסכים איתנו? איזה נזק יכול להיגרם אם מישהו יסכים איתנו בצורה חלקית מוקדם מידי ומהר מידי? איך לפעמים מישהו עלול לא להסכים איתנו, בגלל שהוא הסכים איתנו מוקדם מידי? מה צריך לוודא, לפני שאנחנו גורמים למישהו לחשוב משהו? טעויות בשכנוע, שכנוע מוקדם מידי, שכנוע מהר מידי, שכנוע עקיף
... של שכנוע תזמון של שכנוע - איך לא לשכנע מהר מידי? מהו הזמן הנכון לשכנע מישהו במשהו? מתי אנחנו רוצים שמישהו יסכים איתנו? ... מוקדם מידי ומהר מידי? איך לפעמים מישהו עלול לא להסכים איתנו, בגלל שהוא הסכים איתנו מוקדם מידי? מה צריך לוודא, לפני שאנחנו גורמים למישהו לחשוב משהו? טעויות בשכנוע, שכנוע מוקדם מידי, שכנוע מהר מידי, שכנוע עקיף וכאן אבאר עוד עיקרון חשוב ביותר בנושא של שכנוע ושינוי עמדות, והוא העיקרון של הטיימינג של השכנוע. כי אנשים בטעות חושבים, שאם אנחנו רוצים לשכנע מישהו שיחשוב משהו, אז העיקר הוא שהוא יחשוב כמה ... הנכונה ובשלבים נכונים. ומי שיעשה את הדבר הנכון, אבל יעשה אותו מוקדם מידי בצורה לא נכונה מהר מידי וכיוב, הרי שזה עלול לגרום יותר נזק מתועלת. וכך גם בנושא של שכנוע. לדוגמא, נניח שאנחנו רוצים לגרום למישהו לחשוב ... אם מישהו יסכים איתנו בבת אחת באופן מלא, לא תהיה בכך שום בעיה, כמו שלנו אין בעיה להכיל את המחשבה של עצמנו, במידה ומדובר בישויות זהות וכולי. אבל בתהליך של שכנוע, לפעמים מישהו מסכים למה שאנחנו אומרים, קצת ואחר ... שלנו, ועוד יותר להתחפר בדעה של עצמו. בדיוק כמו להוריד את הסיר מהאש, לפני שהאוכל התבשל במינון הנכון וכיוב המון דוגמאות נוספות. וכל הרעיון הזה של תזמון של שכנוע ושל טיימינג של שכנוע, רלוונטי עוד יותר במקרים שבהם עושים למישהו שכנוע עקיף, שבו הוא בצורה מדורגת לאט לאט מתחיל לחשוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שכנוע הצלחה וחיים טובים - הספר על: שכנוע, פסיכולוגיה הפוכה, שכנוע אנשים, שיטות לשכנוע אנשים, שיטות מכירה, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שיטות מכירה, שכנוע, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פסיכולוגיה הפוכה, איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Convincing.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג, לשתול מחשבות, מומחה מכירות בנושא שכנוע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Convincing.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.1875 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 23:07:12 - wesi28