אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה קשה לי למכור את עצמי? ✔חרדת מכירה, חרדת מטפלים, איך הרצון להשתפר יוצר קושי למכור את עצמך? איך למכור מוצר פגום? איך למכור מוצר גרוע? איך למכור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
שכנוע, מכירות, שיווק, איך לשכנע, NLP, להשפיע על אנשים, משא ומתן, לנאום, למה קשה לי למכור את עצמי?, כלים לטיפול בהתנגדויות מכירות בטלפון, לשכנע אשה, NLP מדריך, איך לשכנע עובדת, כלים לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירה בטלפון, איך לשכנע בחור, פסיכולוגיה הפוכה, ייעוץ אישי למנהלים, לשכנע שכנה, מכירות ושכנוע, התמודדות עם התנגדויות בזמן מכירה, לשכנע את חברה שלך, איך לשכנע את המורה, לשכנע את החברים, לנתח טקסטים, איך לשכנע גבר להיות איתך, NLP ודמיון מודרך, איך לשכנע את המפקד, טיפים לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירות, טיפים לשכנע, כלים לטיפול בהתנגדות של לקוח, כלים לטיפול בהתנגדויות מכירה בטלפון, שיטות לטיפול בהתנגדויות בזמן מכירה, כלים לטיפול בהתנגדויות בתהליך מכירות, טיפול בהתנגדויות במכירה, NLP הרצאות, תעמולה, שיווק, לשכנע, nlp הפרעות אכילה, אומנות הסוגסטיה, ייעוץ תקשורתי, שיטות לטיפול בהתנגדויות בשיחת מכירות בטלפון, התנגדויות מכירה, ייעוץ לאנשי מכירות, כלים לטיפול בהתנגדויות בשיחת מכירות בטלפון,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חרדת מכירה, חרדת מטפלים, איך הרצון להשתפר יוצר קושי למכור את עצמך? איך למכור מוצר פגום? איך למכור מוצר גרוע? איך למכור מוצר יקר? למה קשה לי למכור את עצמי? למה אין לי חשק למכור? למה אני לא מאמין במוצר שלי? למה אני לא מאמין בעצמי?
מהם הגורמים לחרדת מכירה ואיך להתמודד איתם?

בעיות רבות צצות כאשר אדם מנסה למכור מוצר או שירות, במיוחד כאשר הוא לא מרגיש שהוא מספק את המוצר או השירות המושלם שדמיין לעצמו. קיימת דינמיקה פנימית בין הרצון לשפר את המוצר או את היכולות האישיות לבין הצורך להרגיש ביטחון עצמי במכירה.

למה קשה לי למכור את עצמי?

מכירת שירותים או מוצרים יכולה להיתקל בקשיים, במיוחד כאשר המוכר או המוצר לא עומדים בציפיות האישיות של המוכר. לדוגמה, מאמן כושר שמרגיש שהוא לא מספיק טוב או מטפל רגשי שעדיין לא הגיע לרמה המיוחלת של מקצועיות. התמודדות עם חרדת מכירה נובעת פעמים רבות מהמחשבה שמישהו אחר יכול לבצע את העבודה טוב יותר, מה שמוביל להרגשה של חוסר ערך אישי או מקצועי. כאשר אדם מרגיש שהוא לא מספק את השירות ברמה הגבוהה ביותר שהוא שואף אליה, נוצר תחושת חוסר ביטחון, במיוחד כאשר מדובר במכירה או בהגשה של מוצר ללקוח.

איך הרצון להשתפר יוצר קושי למכור?

הרצון הטבעי להשתפר הוא חיובי, אך הוא גם יכול ליצור קונפליקט פנימי. לדוגמה, אדם שעובד על פיתוח מוצר חדש או שירות רואה את הפער בין מה שהוא רצה להיות לבין מה שהוא מציע בפועל. ככל שהאדם משווה את המצב הקיים עם המצב האידיאלי שהוא שואף אליו, הוא מתחיל לראות את חסרונותיו או את החסרונות במוצר, וכך נוצר קושי בהצגת המוצר או השירות ללקוח. המוכר מפחד שהלקוח יראה את החסרונות שמפריעים לו.

מהי השוואה בין המצוי לרצוי וכיצד היא פוגעת בביטחון העצמי?

ההשוואה בין המצב הקיים לבין המצב האידיאלי מעלה את המודעות לחסרונות. לדוגמה, כאשר אדם מכין תוכנה והוא משווה אותה לגרסה שהוא רוצה שיכולה לכלול יותר פיצ'רים, הוא מרגיש שהמוצר לא מספיק טוב. השוואה זו עשויה להוביל למחשבות על איך הלקוח יתקל בחסרונות ולמה הוא עשוי לבחור במוצר אחר, מה שגורם לאדם להרגיש לא בטוח בעצמו ובמוצר. פחד כזה יכול להפוך לחרדה לפני כל מכירה.

איך להיצמד לאמת ולהתגבר על חרדת מכירה?

הפתרון לחרדת המכירה טמון בהיצמדות לאמת. זה אומר שאדם צריך להכיר במציאות הנוכחית של המוצר או השירות שהוא מציע, גם אם הוא עדיין לא שדרג אותו כפי שהוא שואף. כאשר המוכר מציג את המוצר או את השירות כפי שהוא, ומתאר את היתרונות הקיימים כרגע, הוא יוכל להימנע מלחץ פנימי ולהתמודד עם הלקוח בצורה כנה וביטחונית יותר.

דוגמאות להיצמדות לאמת ומהם היתרונות?

אם מאמן כושר עדיין לא בטוח בכמה חזרות על האימון הוא צריך להמליץ, הוא יכול להיות כנה ולהסביר ללקוח את המצב הנוכחי שבו הוא נמצא, ולמה הוא ממליץ על מספר חזרות מסוים, בלי לנסות לשדר ביטחון מלא. אם הוא מנסה לשדר ידע מוחלט על הנושא, הוא ייצור לעצמו לחץ פנימי שיגרום לו להרגיש שהוא לא טוב מספיק. לעומת זאת, אם הוא יהיה כנה לגבי מגבלות הידע שלו, הוא יוכל להימנע מתחושת חרדה.

מהו הפתרון להימנע מחרדה ולהגביר ביטחון עצמי במכירה?

הפתרון הוא להפריד בין מה שמישהו רוצה להשיג לבין מה שהוא מציע כעת. במילים אחרות, להכיר בכך שהמוצר או השירות יכול להיות הרבה יותר טוב בעתיד, אך כרגע הוא מציע תועלת מסוימת שלמרות החסרונות, עדיין מספק את הערך ללקוח. כך המוכר לא ישדר תחושת חוסר ביטחון ויוכל להימנע מלחץ פנימי.

מהם יתרונות ההיצמדות לאמת על פני הפער בין המצוי לרצוי?

היתרון בהיצמדות לאמת הוא שבזמן המכירה, המוכר לא ירגיש שהוא מנסה להסתיר או לשדר משהו שהוא לא באמת יכול להציע. כאשר הוא משדר ללקוח את הערך האמיתי שמספק המוצר או השירות, הוא יכול להרגיש שלם עם מה שהוא מציע, מה שמפחית את החרדה ומגביר את הביטחון העצמי במכירה.
מדוע קשה לעתים למכור מוצר או שירות?

יש מקרים שבהם אדם רוצה למכור את עצמו, את המוצר שלו או את השירות שהוא מציע, אך נתקל בקושי לבצע את תהליך המכירה. לעתים זה נובע פשוט מחוסר ביטחון עצמי, אבל יש סיבה נוספת שגורמת לקושי: האדם אינו רוצה להרגיש רע עם עצמו.

לדוגמה, איש מקצוע כמו מאמן כושר או מטפל רגשי שרוצה להשתפר, ומרגיש שהוא עדיין לא הגיע לרמה שאליה הוא שואף. הוא מדמיין כיצד היה רוצה להיות הרבה יותר טוב, וכשהוא בא למכור את השירות שלו, הוא מרגיש שלא בנוי לספק בדיוק את מה שהוא מדמיין. כך נוצרת תחושת חוסר ערך.

בנוסף, יש מקרים שבהם מנסים למכור מוצר מוחשי, כמו תוכנה או רכב. האדם כבר יודע שיש למוצר חסרונות ביחס לאופן שבו היה רוצה לשדרג אותו, וחושש שהלקוח יבחין דווקא באותם חסרונות. גם כאן הקושי נובע מכך שבתוך הראש כבר קיימת רשימה של דברים לשיפור, ומכיוון שהמוצר עוד לא שם, האדם נתקף חוסר ביטחון בעת המכירה.

כיצד הרצון לשפר את המוצר יוצר חרדת מכירה?

הרצון הטבעי להתקדם ולהשתפר הוא חיובי כשלעצמו. אך כשאדם רוצה להיות מאמן כושר ברמה גבוהה פי כמה, או כשהוא רוצה שהתוכנה שבנה תהיה משודרגת פי עשרה, הוא מתחיל להשוות את המצב הקיים של המוצר או השירות שלו, למה שהיה רוצה שיהיה בפועל. ברגע שמגיעה ההזדמנות למכור, המחשבה על הפער הזה מציפה את החסרונות, וגורמת לאותו אדם להרגיש חוסר ביטחון לגבי מה שהוא מציע כאן ועכשיו.

לדוגמה, מאמן כושר שמדמיין את עצמו כמאמן מושלם, עלול לשאול את עצמו: למה אני לא כבר המאמן ההוא שאני מפנטז להיות? או יוצר תוכנה שחולם על עוד עשרות פיצ'רים מוצלחים, חושש שהלקוח ישים לב בדיוק לדברים שעוד לא הספיק להוסיף. כך נולדת חרדת מכירה, משום שהאדם מרגיש שהמוצר לא מספיק טוב, ושמא הוא בכלל "דופק" את הלקוח בגלל שאין לו מוצר מושלם.

למה השוואה בין המצוי לרצוי פוגעת בביטחון העצמי?

השוואה בין מה שהמוצר (או האדם עצמו) כרגע לבין מה שהיו רוצים שיהיה, מעלה במודעות את כל החסרונות והפערים. במצב כזה, קל לדמיין שלקוח אומר: "למה אתה לא יכול לספק לי את הגרסה המשופרת שכבר חשבת עליה?" או "למה התוכנה לא כוללת את האפשרות הזאת שהיית רוצה להוסיף?"

ברגע שנוצרת תחושה שהמוכר צריך להציג את המוצר כאילו הוא כבר בגרסה החלומית, אך במציאות הוא עדיין לא שם, האדם נכנס לחרדה: מה יהיה אם ייחשף שהמוצר לא עד כדי כך טוב? מה אם יתברר שהוא לא בקי בכל הפרטים?

יש גם מצב שבו המוכר מנסה לשדר ביטחון מלא, ובתוך תוכו הוא יודע שהוא עוד לא סגור על כל הפרטים. לדוגמה, מאמן כושר שמתלבט בעצמו אם צריך לעשות 5 חזרות או 50 חזרות, ובכל זאת מצהיר בביטחון של 100 אחוז על מספר חזרות מסוים, עלול לחוות לחץ פנימי, כי הוא חושש שיחשפו את חוסר הידיעה שלו.

איך להיצמד לאמת ולהתגבר על חרדת המכירה?

הפתרון הוא להיצמד לאמת ולהפריד בין הרצוי למצוי. גם אם אדם רוצה לשפר את המוצר שלו או להגיע לרמה מקצועית גבוהה יותר, הוא צריך להכיר בעובדה שכבר עכשיו הוא מספק תועלת ללקוח. הלקוח משלם תמורת מה שיש כרגע, לא על מה שהמוכר מדמיין שעלול להיות בעתיד.

לדוגמה, מאמן כושר שעדיין לא בטוח בכל שלבי האימון, יכול להסביר ללקוח מה הוא כן יודע לעשות נכון. אם הלקוח שואל שאלה שהמאמן לא בטוח בה, המאמן יכול לציין בכנות את גבולות הידע שלו, במקום לטעון בביטחון מוחלט משהו שהוא לא לגמרי בטוח בו.

הדבר נכון גם לגבי תוכנה: אם המוצר הנוכחי נותן ערך מסוים ללקוח, אפשר להציג בדיוק את הערך הקיים, בלי לנסות לשכנע שהמוצר כבר כולל את כל השדרוגים שעדיין לא יצאו לפועל. כשהמוכר שקוף עם עצמו לגבי המציאות הנוכחית, נעלמת החרדה הגדולה מחשיפה.

מהן הדוגמאות הממחישות את יתרונות ההיצמדות לאמת?

כאשר מאמן כושר אומר לעצמו: "יש חלקים בתוכנית האימון שאני מכיר היטב, וחלקים אחרים שאותם אני עוד חוקר, " הוא בעצם מוריד מעליו לחץ מיותר. הוא אינו חייב להציג עצמו כמומחה - על בכל נושא, וכך המוטיבציה להשתפר לא הופכת לחרדת ביצוע.

תסריט דומה מתרחש כשאדם בונה תוכנה ויודע שהיא יכולה להיות מושלמת יותר. אם הוא מנסה לשכנע את הלקוח שיש לו מוצר מושלם, ייווצר מתח פנימי שיקשה על המכירה. לעומת זאת, אם הוא מסביר ביושר את מה שהתוכנה יודעת לעשות כרגע, ומה מתוכנן לגרסאות עתידיות, הסיכוי שיוכל למכור בביטחון גבוה בהרבה, מכיוון שהוא מרגיש נוח עם המציאות.

כאשר אנשים נצמדים לאמת ומבינים את הרמה שבה הם נמצאים כעת, חרדת המכירה פוחתת, משום שאין פער פנימי מכביד בין הדימוי שאותו הם מנסים לשדר לבין מה שהם באמת יכולים לספק כאן ועכשיו.
חוסר ביטחון עצמי במכירה, איך להיות בטוח במוצר שלי? איך למכור מוצר עם חסרונות? שיפור המוצר ותהליך מכירה, למכור מוצר שצריך לשפר, איך להאמין במוצר שלי? הדרכת אנשי מכירות, איך למכור בלי ביטחון עצמי? חרדת ביצוע של אנשי מכירות, חרדת כישלון של אנשי מכירות, פחד לפתוח עסק, פחד להקים עסק, אני לא מספיק טוב, אני רוצה להשתפר, אני רוצה להיות יותר טוב, מאמן כושר לא מקצועי, יש יותר טובים ממני, המוצר שלי לא מספיק טוב, השירות שלי לא מספיק טוב, אני לא מתאים לתפקיד, מוצר לא שווה את הכסף, לא רוצה לרמות אנשים, לא רוצה להיות שרלטן, מפחד להיות שרלטן, חרדת ביצוע במכירה
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
למה מוצר עולה מחיר? בחירה ללקוח לגרום למישהו לשאול אותך שאלות הבהרה לשכנע מישהו לא להתנגד להצעה שלך לשכנע אקסית להתגעגע אליך בחירת מנהל שיווק לשכנע מישהו לרצות לחיות איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? פגישות פיזיות עם לקוחות נתינת אמון זיהוי מסרים לתת מודע לגרום למישהו להעריך לדבר עם הלקוח על הצרכים של הלקוח להתעשר מתחום המכירות שימור לקוחות להיות היועץ של הלקוח בעיה של לקוח להציג מוצר ללקוח לשכנע מישהו להאמין לך לקוח חוזר לגרום למישהו להימשך שיטות לשכנע אנשים להוציא את המוצר לשוק ליצור ביקושים למוצר שלך למה לקוח אחר ביטל עסקה? ליצור באז שיווקי nlp בעבודה מחיר של מוצר לבנות אמון עם הלקוח לקוח כועס לשכנע מישהו לענות לך כן איתור צרכי הלקוח אחרי רכישה להצליח למכור בלי לשקר מניפולציות של מנהיגי כתות איך לענות ללקוח כמה זה עולה? מתי לוותר על הלקוח? לגרום ללקוח לרצות לפנות רק אליך שיווק יהפוך את המכירות למיותר אפשרויות ללקוח איך ללמד אנשי מכירות? לקוח משקר לשכנע מישהו לשמוע למכור למישהו פרסום אימון לאנשי מכירות לשכנע מישהו להירגע עלויות שיווק לנהל שיחה משכנעת איך לשכנע את הלקוח לסגור עסקה? אימון להגדלת מכירות להסכים עם לקוח לגרום למישהו לענות לך כן לגרום ללקוחות חדשים לשכנע מישהו לרצות משהו שהוא לא רוצה לשכנע את הבנקאי לשכנע לקוח לקנות מנהל מכירות מניפולציות של מנטורים למכירות איך למכור פריט? ליצור אמון עם הלקוח לקנות ולמכור חשיפה ללקוחות לדבר עם הלקוח על הכאב של הלקוח איך לעשות זיהוי צרכים של הלקוח? לנהל משא ומתן עם לקוח לתגמל אנשי מכירות יכולת ניהול משא ומתן לשכנע אנשים לחשוב שאתה מומחה בתחומך המהות של השכנוע למכור עם אנרגיה סוגים של חומרי שיווק עקיף תחושה של זרות עם לקוח לקוח אחר לא היה מעוניין מניפולציית שכנוע לתת ללקוחות להשתמש במוצר בחינם קורס לאנשי מכירות לקוח טוב לשכנע מישהו לרצות להסכים מה כדאי לומר ללקוח? לגרום למישהו לעשות משהו לחסוך כסף ללקוח במה תלוי טווח המחיר ללקוח? מסר לתת מודע שיטות שיווק באינטרנט טיפים לניהול משא ומתן איזה חומר שיווקי להכין? איך אנשי מכירות עושים מניפולציות? להכין מצגת ללקוח להיות חזק או חלש במשא ומתן מה לא טוב ללקוח אצל המתחרים? מתחרים של מוצר איך משכנעים לקוח? לסגור עסקה עם לקוח איך לשכנע עובדים? ניתוח סיבתיות ומכירות שיווק חומרים מקצועיים שכנוע להצליח במכירות הפללת לקוחות זנות לייצר ביקוש למוצר איך הרצון להשתפר יוצר קושי למכור את עצמך? אומן מכירות עוד נושאים ...
האתר Convincing.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עיסקי, קואצינג, לשכנע בתחום למה קשה לי למכור את עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Convincing.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.1406 שניות - עכשיו 06_09_2026 השעה 18:16:11 - wesi28