אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לשכנע את עצמך ✔כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
שכנוע, מכירות, שיווק, איך לשכנע, NLP, להשפיע על אנשים, משא ומתן, לנאום, לשכנע את עצמך, כלים לטיפול בהתנגדות קניה, טכניקות לטיפול בהתנגדויות מכירות, איך למכור נכון, יחסי ציבור, NLP וסוגסטיה, nlp חינם, איך לשכנע אשה להתחתן, לשכנע את עצמי לא לאכול, סודות ההשפעה הסמויה, טיפים לטיפול בהתנגדויות מכירות בטלפון, nlp דוגמא, ניתוב לשוני פיזיולוגי, שיטות לטיפול בהתנגדויות מכירות בטלפון, מודל לטיפול בהתנגדות קניה, איך לשכנע אשה לחזור, לשכנע בחורות, התמודדות עם התנגדויות במכירה, אימון מכירות, לשכנע גבר להביא ילד, שיפור יכולת הדיבור, nlp עוגנים, איך אפשר לשכנע אנשים, NLP טיפול בחרדה, אסטרטגיות שכנוע, פסיכוקיברנטיקה, הבסיס למכירות nlp, לשכנע בנים, התמודדות עם התנגדויות מכירה, לשכנע אנשים לקנות מוצר, טיפים לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירות, איך לשכנע את האשה, טכניקות לטיפול בהתנגדויות לקוח, מודל לטיפול בהתנגדות במכירות, כיצד לשכנע אנשים, טכניקות לטיפול בהתנגדויות של לקוח, אמנות השכנוע,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף?

אנשים רבים מרגישים שהם רוצים להרוויח כסף, אך מתקשים למצוא את המוטיבציה הנדרשת להשקיע בכך מאמצים. אליעד כהן מסביר את הסיבות הפסיכולוגיות לכך ומציע גישה מפורטת ויסודית לשינוי התפיסה ולבניית מוטיבציה חזקה להשגת כסף. לדבריו, הסיבה העיקרית לכך שאנשים לא עושים כסף היא האמונה הפנימית שהמאמץ הנדרש להשגת כסף עולה על התועלת ממנו. לכן, הפתרון הוא לשנות את התפיסה הזאת על ידי יצירת "שטיפת מוח עצמית" שמגדילה את היתרונות הסובייקטיביים של הכסף ומקטינה את החסרונות.

מה גורם לנו להימנע מלעשות כסף?

לדברי אליעד, אנשים לא נמנעים מעשיית כסף בגלל עצלנות פשוטה, אלא משום שהמוח האנושי מתוכנת לחשב תועלת לעומת מחיר. כאשר אדם רואה את המאמץ הכרוך בלהשיג כסף כגדול יותר מהיתרונות שהכסף יכול להעניק, הוא נמנע מפעולה. דוגמה ברורה לכך היא אדם שאומר "אני רוצה כסף אבל אני לא יודע איך", שבעצם נמנע מלפעול כי הוא חושש שהמאמץ ללמוד כיצד לעשות כסף יהיה גדול מדי.

איך ליצור מוטיבציה חזקה להרוויח כסף?

אליעד מציע לאנשים לשנות את התפיסה שלהם לגבי כסף, כך שיתרונותיו יהיו ברורים וגדולים בעיניהם. תהליך זה הוא למעשה "שטיפת מוח" עצמית שבה האדם מתחיל לשכנע את עצמו באופן מוחלט שהכסף הוא דבר חיובי וחיוני לחייו. התהליך כולל:
  • התמקדות ביתרונות שיכולים לנבוע מהכסף. לדוגמה, אם אדם רוצה דירה חדשה, עליו לדמיין באופן חיובי כיצד הוא נהנה ממנה, מהנוחות ומהיציבות שהיא תספק לו.
  • יצירת רצונות חדשים שמחייבים כסף. ככל שהאדם ירצה יותר דברים שרק כסף יכול לקנות, כך יהיה לו יותר קל לפתח מוטיבציה להשיג כסף.
  • שטיפת מוח יומיומית - למשל, להקיף את עצמך במסרים שמעודדים כסף, או אפילו לבצע פעולות סמליות כמו לנשק שטרות כסף, כדי להטמיע במוח את החשיבות של הכסף.
איך להתמודד עם ספקות שמחלישים את הרצון לכסף?

אליעד מציע לא להטיל ספק בשאלה "למה אני רוצה כסף?" אלא פשוט להחליט שהרצון הוא מחויב. אם אדם יתחיל לשאול יותר מדי שאלות, הוא עלול לאבד את הרצון לכסף. לכן, התשובה הכי טובה לשאלות כאלו היא פשוט "כי אני רוצה". כאשר הספקות עולים, האדם צריך להטיל ספק דווקא בהם, ולשאול את עצמו "מי אמר שזה לא משנה? אולי זה כן משנה?".

האם אפשר לרצות כסף בלי מטרה מוגדרת?

לדברי אליעד, ישנם אנשים שרוצים כסף לא בהכרח מתוך מטרות ברורות וגדולות אלא פשוט "כי ככה". מצב זה נקרא "רצון מחויב מצד עצמו", שבו הרצון לכסף הוא חזק יותר מכל רצון אחר. עם זאת, אליעד מציין כי הרצון לכסף ללא מטרה ספציפית יכול להיות חזק יותר וקשה יותר להגשמה, שכן הוא לעולם לא מגיע לשובע.

איך להימנע מלהגיע למצב של חרדה בגלל הרצון לכסף?

אחת הסכנות בתהליך הגדלת המוטיבציה לכסף היא כניסה לחרדה או לחץ רב מדי. אליעד מציע לשמור על איזון, לא להציב מטרות גדולות מדי שיגרמו ללחץ מוגזם, אלא לקבוע מטרות שנראות ברות השגה. האדם צריך לשמור על הרצון לכסף כ"משחק", כך שירגיש רצון לפעול, אבל לא יחווה חרדה שתגרום לו לוותר לחלוטין.

איך להפוך את החסרונות ליתרונות?

אליעד מציע להפוך את הקושי והמאמץ שבהשגת כסף לדבר חיובי. למשל, אפשר לומר לעצמך "אני מאוד רוצה לנוח ולכן אני...
איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף ולהשיג מוטיבציה כלפי כסף?

במהלך השיחה, נשאל שאלת המניעים שהופכים אותנו לרצות כסף, ולמה לעיתים אנו נמנעים מלהתאמץ להשיג אותו. אליעד הסביר כי אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים לא רוצים להרוויח כסף, או נמנעים מלהשקיע את המאמץ הנדרש לכך, היא שהמוח שלהם משוכנע כי המאמץ הכרוך בכך גדול יותר מהתועלת שיתקבל מהכסף. במילים אחרות, המאמץ שמרגישים שנדרש להרוויח כסף נתפס ככבד מדי ביחס לתוצאה.

על פי אליעד, התשובה לכך היא לשנות את האמונה שלנו לגבי יתרונות הכסף. מה זה אומר? ככל שנחשוב על כסף כעל משהו שיש לו יתרונות גדולים ומוחשיים עבורנו, כך הרצון שלנו לרצות להשיג אותו יגדל. הכסף יתחיל להיראות לנו כערך חיובי ומועיל. כלומר, עלינו להרגיל את המוח שלנו להאמין שכסף מביא הרבה יתרונות, גם אם הם לא תמיד נראים לעין באופן מיידי. זהו תהליך של "שטיפת מוח" עצמית, שבו אנחנו מתחילים להאמין בכוחו של הכסף באופן מוחלט.

איך לשנות את המחשבות החוסמות והכיצד להגדיל את הרצון להשיג כסף?

אליעד הציע שצריך להגדיל את היתרונות של הכסף בעינינו, כלומר, להתחיל לראות את כל מה שקשור לכסף כמשהו חיובי. את המחשבות השליליות שקשורות לכסף, כמו "כסף זה קשה להשיג" או "כסף מביא רק צרות", יש להדוף. אליעד טוען כי כל אדם יכול לעשות זאת אם הוא משקיע את עצמו בכך, כלומר, אם הוא מתחיל לחשוב ולראות את היתרונות האישיים שיכולים להיגרם לו מכסף.

לדוגמה, אם מישהו רוצה כסף על מנת לקנות דירה או רכב, אז כל שצריך לעשות הוא להתמקד ברצון הזה ולהעצימו. אפשר לחשוב על כל התועלות שיכולות לצמוח מכך. למשל, אם אנחנו רוצים לקנות דירה, נוכל לחשוב על יתרונות החיים בתוך הבית החדש, על ההשקעה שתשפר את איכות החיים, על תחושת הביטחון והיציבות שתינתן לנו בעקבות קנייה כזאת. כאשר אנחנו מתחילים להרגיש שהכסף יכול לתת לנו יתרונות משמעותיים וערכים, הרצון שלנו להשיג אותו יתחזק.

מה עושים כשלא מצליחים להרגיש מספיק מוטיבציה או כאשר ישנו פחד מהמאמץ?

לא פעם, אנשים אומרים "אני רוצה כסף, אבל אני לא יודע איך לעשות את זה". הרבה פעמים תחושת חוסר הוודאות גורמת לאנשים להימנע מלהתאמץ או לחשוב שהמאמץ לא שווה את התוצאה. אליעד טוען כי המחשבה הזו היא חלק מהבעיה: אם אדם לא יודע איך להרוויח כסף, הוא נכנס למצב של בלבול, וכתוצאה מכך הוא נמנע מלהשקיע את המאמץ הנדרש.

למה זה קורה? אליעד הסביר כי המוח, שמרגיש את הסבל שמגיע עם המאמץ, מונע מאיתנו להוציא לפועל את הצעד הבא. כשאדם שואל את עצמו "איך אני עושה כסף?", הוא מתחיל לחשוב על כל המכשולים בדרך, והוא רואה את התהליך כקשה מדי. לכן, לעיתים אנשים צריכים לעשות מאמץ נוסף להבין מה באמת דרוש מהם על מנת להשיג את הכסף, ולא לפחד מהמאמץ.

אליעד הדגיש גם את החשיבות של היכולת לשאול את עצמנו שאלות חשובות על הדרך בה אנחנו מתכוונים להרוויח את הכסף. השאלות האלה צריכות להיות ממוקדות במציאת פתרונות ולא בהסברים למכשולים. לדוגמה, אם מישהו אומר "אין לי מושג איך להתחיל", השאלה שהוא צריך לשאול את עצמו היא "מה אני יכול לעשות כדי להתחיל להרוויח כסף?" זו מחשבה שמפנה אותו לעשייה, ולא לעמידה במקום.

איך לנהל את הספקות והפחדים כדי לא להפסיק את הרצון להרוויח כסף?

אחת מהבעיות הגדולות שמתעוררות במהלך הדרך היא הספקות שמציף המוח. כאשר אנחנו מתחילים לחשוב על רעיונות ודרכים בהן נוכל להרוויח כסף, המוח מתחיל להטיל ספק. לדוגמה, אדם עשוי לשאול את עצמו "למה אני רוצה כסף? האם באמת זה חשוב לי?" במקום לשאול שאלות שיביאו אותו לפעולה, הוא שואל שאלות שמובילות אותו להימנע מכך.

אליעד מציע שחשוב לא להטיל ספק מדי, כי ברגע שאנחנו מתחילים לשאול את עצמנו "למה אני רוצה כסף?", אנחנו בעצם מערערים על הרצון שלנו לרווח אותו. כדי להימנע מזה, צריך ליצור אמונה מוחלטת שהכסף חשוב, בלי לחשוב על האלטרנטיבות. כל פעם שתהיה לנו שאלה פנימית שמערערת אותנו, כמו "מה יעזור לי אם יהיה לי כסף?", צריך להילחם בה ולהגיד לעצמנו "אני רוצה כסף כי אני רוצה".

האם ניתן להיות עשיר רק מתוך הרצון לכסף, בלי להציב מטרות אחרות?

אליעד הסביר כי יש דרך נוספת להסתכל על כסף - לא תמיד עלינו להציב מטרות גדולות ומורכבות עבור הכסף. פעמים רבות אנשים מנסים להבין "למה אני רוצה את הכסף?" ומה יוצא...
ש: אני רוצה לשאול בנוגע לעבודה, לעשות כסף, חלק מהדברים שדיברת קודם קצת נתנו לי תשובה, אבל איך אני מביאה, בכל זאת, את עצמי למצב כזה שאני ממש ארצה לעשות כסף?

אליעד: איך את מביאה את עצמך למצב שתרצי לעשות כסף..

ש: אני מתחילה, כאילו..

אליעד: את לא רוצה לעשות כסף?

ש: אם הייתי רוצה מאוד בטח הייתי בטח עושה לא?

אליעד: נו, אז את רוצה? אני לא יודע. את רוצה? אולי את מאוד רוצה לעשות כסף אבל יותר מזה את רוצה משהו אחר, גם זה יכול להיות. היה אחד שמאוד רצה להיות רזה אבל הוא גם רצה לאכול. הוא גם לא רצה לרוץ על הליכון. אז מי בסוף הכריע? מה שהוא רצה יותר, רצה לנוח, שזה לא לעשות ספורט + רצה לאכול + רצה לרזות. מה הוא רצה יותר? לאכול.

ש: יופי. אני רוצה לעשות כסף.

אליעד: תעשי.

ש: איך אני עושה?

אליעד: תדפיסי. טוב, בואי אני אתן לך תשובה שתעזור לך: אז יש את התשובות הבנאליות של תבדקי מה הטוב שיכול לצאת מכסף ואז זה יגרום לך לרצות אותו יותר, אבל בואי נלך רגע אחד על כיוון אחר, אוקיי? מה יכול לגרום לבן אדם לעשות כסף? או מה יכול לגרום לבן אדם לא לעשות כסף? לכאורה זה אותו שאלה, נכון? אז מי פה יודע מה גורם לבן אדם ללכת לעשות כסף ומה גורם לו לא לעשות כסף?

ש: יתרון וחסרון.

אליעד: מה היתרון וחסרון?

ש: היתרון הוא שזה יכול לעזור בסיפוק הרצונות..

אליעד: למה בן אדם עושה כסף?

ש: כדי לספק חלק מהרצונות שלו

אליעד: בואי אני ייתן את התשובה, בכל מקרה זה הולך ככה: בן אדם עושה כסף כי הוא חושב שלעשות כסף יעשה לו יותר טוב מרע ובן אדם לא עושה כסף כי הוא חושב שלעשות כסף יעשה לו יותר רע מטוב. מה זאת אומרת? אם היו מביאים לך כסף, אני מניח שהיית לוקחת אותו בלי להתאמץ אוקיי? אלא מה, שלעשות כסף זה כרוך במאמץ, עכשיו, מה שהמוח שלך כנראה אומר לך זה שהמאמץ שלך להשיג כסף הוא גדול יותר מהתועלת שהכסף יביא לך, הבנת? המוח שלך אומר לך "תקשיבי, המאמץ שאת צריכה להתאמץ בשביל להשיג כסף הוא יותר גדול מהתועלת שאת חושבת שהכסף יביא לך".

ש: אוקיי.

אליעד: אז תקשיבו טוב טוב, הבן אדם עושה כסף לא בגלל שאין חסרונות בדרך לעשות כסף, בן אדם עושה כסף בגלל שהוא חושב שיש יותר יתרונות בלעשות כסף מאשר חסרונות בלעשות כסף. במקום "לעשות כסף" אפשר להחליף בכל מיני: להשיג את הבחורה, להיות מאושר, לא משנה - אפשר להלביש מה שרוצים. זאת אומרת, שמה מונע מבן אדם לעשות כסף? שתי סיבות אפשריות: סיבה אחת שהוא חושב שזה לא יביא לו מספיק יתרונות הלעשות כסף וסיבה שניה היא שהוא חושב שזה יביא לו הרבה חסרונות - לעשות כסף. ולכן, מה הבנת עד כאן?

ש2: תרשה לי לחלוק עליך..

אליעד: אני מרשה לך. תרשה לי לא להתייחס לזה שאתה חולק עלי.

ש2: אני מרשה לך.

אליעד: אוקיי, תמתין. מה הבנת?

ש: שבעצם אני לא עושה כסף כי..

אליעד: משתי סיבות אפשריות.

ש: משתי סיבות אפשריות: אחת היא שבעצם אני רואה את החסרונות בלעשות כסף והשנייה היא שאני לא רואה מספיק את היתרונות בלעשות כסף.

אליעד: אמת. מה אתה רוצה לחלוק עלי?

ש2: אני רוצה להגיד שיש מצב שבן אדם אומר "אני מאוד רוצה כסף אבל אני לא יודע איך לעשות".

אליעד: שזה נקרא שהוא צריך להתאמץ למצוא איך לעשות והמאמץ מאוד קשה לו, לכן הוא לא עושה.

ש2: הוא רוצה להתאמץ אבל אין לו..

אליעד: הוא רוצה להתאמץ? שיתאמץ.

ש2: הוא לא יודע מה לעשות לאיזה כיוון..

אליעד: שילך לשאול מישהו מה לעשות. שישב מהבוקר עד הערב לחשוב מה לעשות, למה הוא לא עושה את זה? כי זה קשה, אז הוא לא רוצה להתאמץ.

ש2: אולי הוא לא יודע שהוא צריך להתאמץ.

אליעד: טוב, אתה מדבר על מקרה קצה שלא נופל בקטגוריות הסטנדרטיות.

ש3: אם הוא היה חולה והיה כואב לו, הוא היה מוצא.

אליעד: הלאה, תקשיב, אם בן אדם היה יודע ב 100% שאין לו שום דרך בעולם להשיג עוד שקל, הוא היה מפסיק לרצות עוד שקל. כמו שדיברנו על הרבה נושאים אחרים, אם הוא היה בטוח ב 100% שלא משנה מה הוא יעשה - אין שום אפשרות בעולם שיהיה לו יותר כסף, הוא היה באותו רגע מפסיק לרצות להשיג עוד כסף, הוא היה אומר "מה שיש - זה מה שיש" ובזה נגמר הסיפור. אם אתה רוצה סימן שאתה חושב שזה אפשרי, אתה חושב שזה אפשרי סימן שאתה חושב שיש דרך, יש דרך - אתה מתאמץ. אוקי? עכשיו בואו נתקדם: ז"א שכדי לעשות כסף את צריכה שתי דברים לעשות: 1) להגדיל את היתרונות 2) להקטין את החסרונות. במה נתחיל? מה בא לך?

ש: בלהגדיל את היתרונות.

אליעד: אז קודם כל, אנחנו צריכים להגדיל במוח שלך את היתרונות, בעינייך, בלעשות כסף. גם אם כמות החסרונות תישאר זהה, אפילו אם היא תגדל אבל יהיה יותר יתרונות בלעשות כסף. עכשיו, איך מגדילים יתרונות לגבי משהו? אז קודם כל, בגדול, מדובר על יתרונות סובייקטיביים, נכון? כי בסופו של דבר, מצד האמת המוחלטת אין שום יתרונות אובייקטיביים ולכן זה יתרונות אובייקטיביים. שמה שזה בעצם אומר, בהנחה שהחלטת שאת רוצה לעשות כסף וזה לא משנה בכלל למה החלטת שאת רוצה לעשות כסף, אבל בהנחה שהחלטת שאת רוצה לעשות כסף, אז לגבי כל מה שקשור לכסף, אסור לך לשאול את עצמך "למה את רוצה לעשות כסף?", ז"א, אם את תתחילי לשאול את עצמך למה את רוצה לעשות כסף, זה בסדר דרך אגב, אבל אם תשאלי את זה יותר מדי - את לא תרצי לעשות כסף. אוקיי? זה תהליך הפוך.

עכשיו, יכול להיות שאת רוצה לעשות כסף כי את רוצה לשחק את המשחק וכו', אבל קודם כל בגדול, מההיבט שאת רוצה לעשות כסף - אל תנסי להיצמד לאמת המוחלטת, ז"א אם את, נגיד, תשאלי את עצמך "למה אני רוצה לעשות כסף?" - "כדי לקנות דירה חדשה", אבל מה יצא לי מדירה חדשה? אם תלכי לכיוון הזה - הלך לך המוטיבציה לעשות כסף. אם לא תצליחי לעשות כסף ותהי בחרדה שיהיה לך מספיק כסף, תשאלי את עצמך "רגע, בשביל מה אני בכלל צריכה כסף?" "אני צריכה כסף בשביל זה, ומי אמר שזה יעזור לי?" ואז תרדי מהחרדה.

אבל בהנחה שאת רוצה להשיג את הכסף, אז שם אסור לך להטיל ספק ברצון שלך לעשות כסף, אוקיי? עכשיו, היתרונות בלהשיג כסף הם סובייקטיביים, הם בסך הכל אמונות, הם אפשריים - שהופכים למחויבים. ז"א שאת צריכה לעשות לעצמך סוג של שטיפת מוח - לגרום לעצמך לרצות כסף ושאת אפילו לא תדעי שזה שטיפת מוח, כי אם את תדעי שזה שטיפת מוח - את לא תאמיני לזה. את צריכה כל כך להאמין לזה שאת רוצה לעשות כסף, עד כדי כך שאת אפילו לא תדעי שאת מאמינה לזה, שזה פשוט יראה לך.. כמו שאת קמה לאכול - ברור לך שאת רוצה כסף, אותו מילה. עכשיו, איך עושים שטיפת מוח לעצמך? כמו כל דבר שעושה לך שטיפת מוח, כמו כל התהליכים בחיים.

לדוגמא: למה את חושב שזה חשוב להיות בריאה? גם הרבה בגלל שלימדו אותך, לצורך העניין, אותו הדבר גם פה. אם את רוצה לגרום לעצמך לרצות לעשות כסף - את צריכה להגדיל את היתרונות שזה אומר להתחיל לשטוף לעצמך את המוח, שזה אומר: להתחיל לחשוף את עצמך, באופן מודע, למסרים שיעודדו אותך לעשות כסף ושינסו לשכנע אותך שכסף זה חשוב. למרות, שאת מבינה, בתוך תוכך, שבסוף את מתה וזה לא משנה ותמיד יהיה יתרון וחסרון וכו', אעפ"כ, באופן יחסי, תקומי בבוקר, כמו שיש עבודת אלילים לצורך העניין, במטאפורה, שאנשים השתחוו לפסל, אמרו לו "אתה מוריד לנו גשם" - אותו הדבר, קחי כסף, שימי שטר - תשתחווי, תנשקי, תחבקי אותו. שטפי לעצמך את המוח, גם אם זה נראה לך משוגע, אז מה? ובסופו של דבר, גם ללכת לאכול, אם תחשבי על זה מספיק - זה גם סוג של שיגעון, מי החליט שאת צריכה לחיות? זה גם סוג של שיגעון, אוקיי? אותו הדבר גם פה, תחשבי שאת עובדת אלילים ותתחילי לנשק ולחבק את הכסף, מה שזה לא יהיה, אוקיי? זה דימוי אחד. ואפשר לעשות אותו בפועל ותראי שזה יעבוד לך.

עכשיו, מה שיקרה שכשאת תעשי את זה - את תטילי ספק, אם תטילי ספק - נפסלת. כי אם תתחילי להגיד "מי אמר? מה זה משנה? למה אני עושה את זה? אולי זה לא חכם?", את מוציאה את עצמך מהמשחק, ולכן - לא להטיל ספק. אוקיי? עכשיו, מתי כן להטיל ספק? אם זה יעשה לך רע עושים בדיוק הפוך: תראי 100 שקל על הרצפה - תדרכי עליו. אוקיי? אבל בתהליך ההפוך: את רואה אגורה - תרימי את האגורה. דבר נוסף, תתחילי לשטוף את לעצמך את המוח בכל מה שקשור לעשיית כסף, זה אומר לקרוא תכנים בנושא של כסף, להתעניין בנושא של כסף ובעיקר להגדיל את כמות הרצונות שלך בצורה כזו שרק כסף יוכל למלא אותם, מה ז"א? ז"א, שאם אני ישאל אותך "תגדירי מה זה חיים טובים", אז עוד פעם, יש פה את שני המשחקים, יש את המשחק שמה שדיברנו קודם - מוחלט, אין הבדל וכו' ויש את המשחק היחסי. אז אם אני שואל אותך "אז באופן יחסי, מה זה חיים טובים?", אז את תגידי לי, באופן יחסי לחיים שלך - המצב גרוע, מההיבט שאת רוצה להשיג כסף, אז אם אני יגיד לך "ספרי לי מה זה חיים טובים" ואת תגידי לי שהחיים שלך הם חיים טובים אז זה בעיה חמורה. את צריכה לדמיין שחיים טובים זה כל מה שאין לך, חיים טובים זה בית ורכב פרטי ומסוק פרטי, מה שאת רוצה, רק תדמייני הרבה.

ככל שתעשי את זה יותר, כך תהיי יותר אומללה, כי כך יהיה לך יותר רע. אבל מצד שני יש יותר סיכוי שאולי את תתחילי לעשות כסף. אני עכשיו מקצין לך את זה, מקצין לקצה ברמה שאת לא תוכלי לחיות בלי כסף, שאת תרצי להתאבד שאין לך מספיק כסף, בסדר? אני לא אומר שאת צריכה להגיע עד לשם, אני רק מסביר את הכיוון. מבינה מה אני אומר?

ש: כן. אבל אני לא כל כך בטוחה שאני רוצה את זה.

אליעד: אה כי זה עשה אותך אומללה?

ש: לא בגלל שזה עשה אותי אומללה. בגלל שאני מכירה את זה. אין משהו אחר? אי אפשר לרצות כסף - רק לשם לרצות כסף? בלי לחשוב על האלטרנטיבה ש..

אליעד: את יכולה אבל אז המוח שלך בשניה ישאל אותך "בשביל מה?" ואין לך מה לענות לו.

ש: "ככה" אי אפשר להגיד לו "ככה"?

אליעד: אפשר. בעולם אופטימלי: "למה אני רוצה כסף? כי ככה אני רוצה" זה יותר חזק מכל הדברים בעולם, זה יעשה אותך אומללה לכסף, יותר גרוע מ"אני רוצה את הכסף בשביל המטוס" כי בשביל המטוס.. אולי אפשר להסתדר בלי המטוס, אם אני רוצה את הכסף כי אני רוצה כסף - אז בכלל הלך עלייך בלי כסף.

ש: למה?

אליעד: כי זה הופך את הדבר ליותר מחויב. זה נקרא "מחויב מצד עצמו" ו - "מחויב מצד דבר אחר". עכשיו אני יסביר לך למה אולי קשה לך להבין אותי, קודם כל אני יסביר: יש דבר שנקרא מחויב מצד דבר אחר - שאני חייב להשיג את זה בשביל משהו אחר, שזה לא כל כך חייב להשיג את זה, "אני חייב להשיג את הכסף בשביל המטוס", אוקיי? לעומת זאת, יש מחויב מצד עצמו - למה אני חייב להשיג את זה? כי אני חייב להשיג את זה. מה יותר חזק? אני חייב להשיג את זה כי אני חייב להשיג את זה, נכון? אז למה לך, כרגע, נראה או מי פה יודע למה נראה לה שהחוויה של "אני רוצה להשיג כסף כי אני רוצה להשיג כסף", היא פחות גרועה למצב רוח שלה מאשר "אני רוצה להשיג כסף בשביל המטוס"? מישהו יודע את התשובה? למה היא חושבת שלהשיג כסף בשביל להשיג כסף זה הרבה פחות יעשה אותה אומללה מאשר - אני רוצה להשיג כסף בשביל משהו אחר? לכאורה..

ש2: פחות מחייב.

אליעד: למה? זה עוד יותר מחייב. להשיג כסף בשביל כסף זה יותר מחייב מאשר להשיג כסף בשביל משהו אחר.

ש2: אבל אם יש לי איזשהו משהו ממול, שבשבילו אני רוצה להשיג את הכסף - זה הרבה יותר מחייב.

אליעד: למה?

ש2: כי זה מחייב.

אליעד: שניה, אז את לא הבנת. עוד פעם, יש אני רוצה בשביל זה, להגיד אני רוצה את הכסף בשביל כסף, זה להגיד זה המהות, גם אם אין לי מה לעשות איתו - אני רוצה אותו. עוד יותר גרוע, כי אם את רוצה אותו בשביל המטוס, לפחות אם תשיגי את המטוס תוכלי לנוח. שניה, קודם כל אני רוצה להסביר משהו: יש בן אדם שאומר "אני רוצה כסף בשביל המטוס", שיהיה לנו את הכסף למטוס הוא יוכל לנוח ויגיד "אוקיי, אני כמעט מתקרב למטוס - עוד מעט אני נח". לעומת זאת, בן אדם שאומר "אני רוצה כסף בשביל כסף" הוא לא יכול לנוח לעולם, כי לא משנה כמה יהיה לו הוא צריך עוד כסף.

אני רגע רוצה להסביר, למה לדעתי, האני רוצה כסף בשביל כסף, אצל מישהו זה יכול להיות פחות חזק, כשאת אומרת "אני רוצה כסף בשביל כסף", אז השאלה היא על כמה כסף את מדברת, כי אם אומרים לך בשביל מטוס, את אומרת "מה עכשיו אני צריכה מאה מיליון?", אני רוצה כסף בשביל כסף, מקסימום עוד כמה שקלים, את מבינה? אבל אם באמת היית מבינה את המשמעות של אני רוצה כסף בשביל כסף זה בעצם להגיד שכל הכסף שבעולם לא מספיק לך כי את צריכה עוד כסף.

ש: אוקיי, זה לא נכון.

אליעד: אז על זה אנחנו לא מדברים. זה שיא הקטסטרופה - אני רוצה כסף בשביל שיהיה לי כסף. זה לא משנה כמה כסף יהיה לך - לא תהיי שבעה.

ש: כן.

אליעד: אז לא מדברים על זה. אז עכשיו צריך להציב מטרות שהכסף ימלא לך אותן: אני רוצה כסף בשביל שמה זה ייתן לי? מטרות. ככל שהמטרות שהכסף ימלא יהיו יותר גדולות, ככה לכסף יהיו יותר שורשים, כמו עץ שיש לו כמה שורשים. העץ זה הכסף, השורשים של הכסף זה הרצונות. את צריכה לטעת בתוך עצמך שורשים לרצון לכסף. למה? כי אם לא, נגיד את רוצה כסף, פתאום בא לך רצון לנוח ורצון לנוח זה כמו הרוח שמעיפה את העץ של הרצון לכסף. את צריכה לקחת את הרצון לכסף ולחבר אותו לקרקע, איך מחברים אותו לקרקע? ברצונות אחרים. "אני רוצה להרגיש טוב" איך? "כסף יעשה לי טוב בזה ובזה ובזה" ומה שזה נותן שכשיבוא לך רצון אחר, "אני רוצה לנוח", הוא לא יכול להעיף את הרצון לכסף כי הרצון לכסף מושרש בקרקע. הבנת עד לכאן? מה הבנת?

ש: הבנתי שאני חייב למצוא סיבות למה אני רוצה בעצם את הכסף כדי שאם יבוא משהו שינסה להסיט אותי והרצון הזה לרצות את הכסף - זה לא יזיז אותי. אז אני חייבת כמה שיותר שורשים או כמה שיותר דברים שבגינם אני רוצה את הכסף שיהיו כמה שיותר מושרשים שזה יהיה יציב ששם אני לא אוכל לזוז בקלות.

אליעד: נכון. הבנת ב 100%. עכשיו, בואי נמשיך עם זה עוד קצת, עוד פעם: כל מה שאנחנו מסבירים לגבי להשתחרר מאמונות - אותו הדבר הפוך: אם אומרים לך אתה רוצה את זה? או שאמרו לך שאתה רוצה את זה? רצית את זה עכשיו או שרצית את זה אתמול? כדי להטיל ספק - עושים בדיוק הפוך, מבחינתך, את אומרת מה הכי חשוב בעולם? כסף. אני רוצה את זה. למה? כי ככה כולם רוצים. בדיוק הפוך. ז"א, אם יש את התהליך שאומר - לא אכפת לי מה כולם רוצים. פה יש את התהליך ההפוך - אכפת לי מה כולם רוצים כי ככה אני רוצה. אני רוצה שיהיה אכפת לי מה כולם רוצים ולכן אם כולם רוצים כסף גם אני רוצה כסף.

ולשקר לעצמך: "כסף זה חשוב", "בלי כסף אי אפשר להסתדר", "מי שיש לו כסף חי יותר טוב", כל הדברים האלה - הרבה פעמים, הרבה מילים וזה יעבוד. בסדר? אם יהיה לך חרדה את עושה הפוך: "מי אמר? זה לא משנה, אני לא בטוחה, לא יודעת" ואם את רוצה את הכסף את עושה לכיוון ההפוך, פשוט שוטפת לעצמך את המוח, מספיק פעמים, מספיק טוב - זה יתפוס. עכשיו, זה דבר אחד, אמרנו לגבי להגדיל את היתרונות בעיניה של כסף ולזכור שמדובר על יתרונות סובייקטיביים, שאם את תחפשי "מה האמת" וכו', ילך לך הרצון לעשות כסף.

ש: זה מה שעשיתי עד כה, כנראה, כל הזמן ובגלל זה לא רציתי..

אליעד: או לא רצית מספיק. השאלה היא: מה המטרה שלך? יש בן אדם שקם בבוקר ואומר "אני רוצה להשתחרר מהרצון", אז אומרים לו תבדוק למה אתה רוצה מספיק פעמים, האם זה משנה מספיק פעמים - לא תרצה. למרות זאת יש אחד שאומר "אני רוצה להרוויח כסף כי ככה אני רוצה ואני מוכן לשלם את המחיר של החרדה והפחד והלחץ, מוכן, זה מה אני רוצה, איך לעשות? אז פה צריך להפוך את הלא משנה לכן משנה, ז"א, כמו שלוקחים משהו שכן משנה ואומרים "מי אמר שזה משנה?" אז אותו דבר הפוך: נגיד, שהמוח שלך אומר לך שזה לא משנה - "בטוח שזה לא משנה? אולי זה כן משנה? אולי זה כן משנה?", פתאום הוא יגיד "כן. זה משנה". מבינה?

דוגמא: נגיד, שהמוח שלך אומר לך "תקשיבי, זה משנה אם יש לך או אין לך" ורע לך מזה - "מה זה משנה? מה זה משנה? אתה בטוח שזה משנה? אולי זה לא משנה?", בסוף הוא יגיד "אוקיי, לא משנה". אותו הדבר הפוך: את עומדת מול חלון ראווה של כלי רכב, של בתים וכו', את הולכת לבניין חדש ואומרת "אני רוצה את הדירה הזאת", אני מקצין - לאו דווקא דירה, את יכולה דבר יותר קטן, את תבחרי את המינונים. אז את אומרת לעצמך "אני רוצה את הדירה שם" ואז, רק שתבינו במטאפורה: להגיד אני רוצה את הדירה ששם זה כמו לשים אזיקים על הידיים, כי זה כאילו להגיד לעצמך "האושר שלי תלוי בדירה", אבל זה מה שבא לך, למה? כי ככה את רוצה. ואלוהים ככה החליט, ככה הוא רוצה. אז את מסתכלת על הדירה ואת אומרת "אני רוצה את הדירה הזאת" ואז המוח שלך אומר לך "אבל בשביל מה את צריכה דירה פה? מה, לא טוב לך הדירה שם?" אז את אומרת "לא טוב לי הדירה ששם" אז הוא אומר "למה לא טוב הדירה ששם? למה את צריכה אותה?" "כי זה מול הים" והוא יגיד לך "אבל מה זה משנה?" אז תגידי לו "מה זאת אומרת מה זה משנה? זה משנה", "אבל למה זה משנה?" אז תגידי לו "כי זה משנה", יגיד לך "אבל זה לא משנה", אז תגידי "אולי זה כן משנה?" בדיוק אותו הדבר הפוך. זה כמו שיש מצב שהמוח אומר "זה משנה", אז את אומרת "מי אמר שזה משנה? אתה יכול להוכיח שזה משנה? אולי זה לא משנה?" הוא לא יכול להוכיח שזה משנה, אז הוא נכנע ואומר "טוב, לא יודע".

עכשיו עושים הפוך, את אומרת "זה משנה. אני רוצה דירה 10 חדרים", המוח אומר לך "בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה זה משנה?", את אומרת לו "זה משנה כי צריך 10 חדרים", אז המוח אומר לך "בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה תעשי עם 10 חדרים?", את אומרת לו "למה? אתה חושב שזה לא משנה?", הוא אומר "כן. זה לא משנה", "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", הוא יגיד לך "כן. זה לא משנה כי ככה וככה", "אולי זה כן משנה?", הוא יגיד "אבל את לא צריכה 10 חדרים. מספיק לך חדר אחד, שני חדרים", "אולי אני צריכה שניים ועוד שמונה ריקים?", עכשיו, אני אפשרות להוכיח שזה לא משנה. אולי זה כן משנה? אולי מחויב שיהיה לך 8 חדרים ריקים, מי יודע?

הוא יגיד לך "אבל בשביל מה את צריכה את זה?", תגידי לו "אני צריכה את זה בשביל משהו", הוא יגיד לך "את לא צריכה", "לא. אני צריכה שיהיה לי עוד שמונה חדרים ריקים, ככה אני רוצה, זה מה שאני רוצה". עכשיו, אין למוח אפשרות להוכיח שזה לא משנה. כמו שלמוח אין אפשרות להוכיח שזה כן משנה ולכן אם רע לך ממשהו אז אם תגידי לו "מי אמר שזה משנה?" לא תהיה לו הוכחה, ככה גם למוח אין אפשרות להוכיח שזה לא משנה ולכן אם את תגידי שאת רוצה משהו והמוח יגיד לך "אבל זה לא משנה", תגידי "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", וכל מה שהוא יגיד לך "אבל, למה זה משנה?", תגידי לו "כי ככה אני רוצה את זה", הוא יגיד "אבל למה את רוצה את זה?", "כי ככה", הוא יגיד "אני יכול להוכיח שזה לא משנה", תגידי "איך תוכיח? אולי זה כן משנה ואתה לא יודע?", אותו תהליך של אולי זה לא משנה - להפוך אותו לאולי זה כן משנה. והמוח לא יודע, אין לו מה לעשות, הוא סתם, תגידי לו ככה - הוא יגיד ככה, אין לו הרבה..

ש: אבל אתה מדבר על תשובה בלי נימוק?

אליעד: את אומרת "למה זה משנה? כי אני רוצה את זה"

ש: אבל לא כמו שאמרתי "זה ככה"?

אליעד: נכון, נכון אבל כשהמוח יגיד לך "אבל זה לא משנה", תגידי לו "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?", הוא לא יכול להוכיח. אני רק מסביר לך מה יקרה. כשאת תגידי למוח שלך "אני רוצה את זה", הוא יגיד לך "אבל זה לא משנה. מה את צריכה דירה בקומה 22, מול הים ואת צריכה גם את הדירה ליד, את לא צריכה רק את הדירה הזאת, את צריכה גם את הדירה הזאת והזאת, שלוש דירות", הוא ישאל "למה את צריכה שלוש דירות?", תגידי לו " כי אני רוצה ככה וככה וככה", תנמקי, ואז הוא יגיד "אבל בשביל זה וזה?", "כי אני רוצה ככה וככה", ואז הוא יגיד לך " אבל מה זה משנה?", תגידי לו "זה משנה.", הוא יגיד "אבל, מה זה משנה?", תגידי "ככה אני רוצה. זה משנה לי".

עכשיו, אם הוא ינסה לשגע אותך ולהגיד לך "לא נכון, את טועה, זה לא משנה" - הוא נפל. למה? כי מי שנאחז בעמדה - נופל. אם המוח אומר לך "זה לא משנה", "אתה יכול להוכיח שזה לא משנה?" - אין אפשרות להוכיח שזה לא משנה ולכן אפשר להישאר בכן משנה. המוח, אפשר לשחק איתו איך שאתה רוצה. בן אדם יכול לשחק עם המוח שלו איך שהוא רוצה. אתה יכול להגיד "אני נמצא בלא משנה - עד שלא הוכיחו לי שזה משנה", אתה יכול להגיד הפוך "אני נמצא במשנה - עד שלא הוכיחו לי שזה לא משנה", אתה תחליט איפה אתה רוצה להיות.

עכשיו, מי שיצא מהלופ, יודע שזה אפשרי ומי שלא אומר שזה לא אפשרי - או שזה משנה או שלא, מי שיצא יודע שזה אפשרי. בין כך ובין כך, את פשוט צריכה להתמקד בכל מיני מטרות, להינעל עליהן, להגיד "זה מה שאני רוצה, ובשביל זה אני צריכה ככה וככה כסף". עכשיו, עוד פעם, יכול להיות, שימו לב לעוד משהו מעניין, שאם את תציבי לעצמך מטרה גדולה מדי עבורך, שנראה לך שהיא גדולה מדי עבורך, זה יעשה לך מאוד רע ואז את לא תרצי בכלל, את תגידי "לא רוצה בכלל, עזוב אותי. לא רוצה כלום" ואז גם את הקצת כסף שיכולת להרוויח - גם לא תרוויחי, אוקיי? ולכן את צריכה לעשות באיזון, זה כמו לשים לעצמך אזיקים, זה כמו להגיד "אני לא זזה בלי כסף", אבל לשים לב שהאזיקים לא יהיו חזקים מדי, שלא יהיה לך אינסטינקט לזרוק אותם.

לכן, את לא חייבת לעמוד ליד השכונה ולהגיד "אני רוצה לקנות את השכונה", את יכול לתת לך איזה מטרה שנראה לך שאת יכולה להשיג אותה ולשטוף את המוח שאת רוצה להשיג אותה ואז לא יהיה לך יותר מדי רע מזה שאת רוצה את המטרה הזאת. מה הבנת אותי?

ש: הבנתי שאני חייבת להתחיל עם להגיד מטרה מציאותית..

אליעד: שנראית לך מציאותית.

ש: שנראית לי כמו מדרגה או שלוש מדרגות קרובות

אליעד: למה "נראית לך מציאותית"? כי יכול להיות שאת יכולה להשיג יותר, רק את לא יודעת, הנה, פה לדוגמה צריך להטיל ספק: כשהמוח שלך אומר לך "את לא יכולה להרוויח יותר", "למה לא? אולי אני כן יכולה להרוויח יותר". את צריכה לשחק עם זה איך שבא לך.

ש: עם השילוב בין משהו שנראה לי לא מציאותי.. משהו באמצע כזה, לא מציאותי - למשהו שנראה לי ושאני מכירה, לזרוק לשמה את ה..

אליעד: למה לא רחוק מדי?

ש: כדי שאני לא יאבד עניין..

אליעד: כדי שלא תשנאי את הרצון להשיג כסף. אם את תציבי מטרה גבוהה מדי, יכול להיות שתתייאשי וזה יעשה לך כל כך רע שאת תגידי "לא רוצה כסף. לא רוצה לחשוב על זה".

ש: כן. כן.

אליעד: שד"א, אם מישהו רוצה הרבה כסף ורוצים להוציא אותו מהרצון לכסף, אפשר לעשות לו את זה בהפוך על הפוך, במקום להסביר לו למה כסף זה לא משנה, צריך לדחוף אותו עוד יותר לתוך הכסף ואז שהוא יקבל כאב ראש ויעזוב את הכסף, גם זאת אופציה. כמו נגיד, שאתה אוכל משהו ואתה רוצה להפסיק לאכול אותו, אחת הדרכים להפסיק לאכול אותו: "מעכשיו, אני אוכל רק אותו" וגם כשאתה כבר מקיא ממנו, תמשיך לאכול אותו, תמשיך עד שאתה לא רוצה לראות אותו, אתה בטראומה, לא רוצה יותר ממנו.

עוד משהו שאני רוצה להסביר: תשימו לב למשהו, פתאום פה בתהליך היא אמרה "אני רוצה להציב מטרה מציאותית", אמרתי לה "מציאותית בעינייך", למה? כי זה נוגד, כן הטלנו פה ספק, כי זה נוגד את הרצון להרוויח כסף, היא רוצה להרוויח כסף, היא הטילה ספק, היא אמרה "אולי אני לא יכולה להרוויח ככה וככה", "אולי אני כן יכולה?", ז"א, את לוקחת את כל המנגנון ומשחקת איתו איך שבא לך, בא לך עכשיו? עכשיו תשחקי בלהטיל ספק לטובת הכסף. אם המוח יגיד לך, נגיד, דבר שנוגד את המטרה להרוויח כסף, תטילי ספק. אם הוא אומר משהו בעד להרוויח כסף - את לא מטילה ספק. אוקיי? בואי נעצור כאן. מה אתה רוצה להגיד?

ש2: אני רציתי לשאול על, אם נניח שהיא בחרדה ועכשיו היא משכנעת את עצמה שהיא לא צריכה כסף..

אליעד: אז היא בבעיה קשה אחר כך - לשכנע את עצמה שהיא כן צריכה.

ש2: בדיוק.

אליעד: אז אני יסביר משהו: נניח שבן אדם נמצא בלחץ מזה שהוא רוצה כסף ואז הוא משכנע את עצמו שהוא לא רוצה, אז יהיה לו הרבה יותר קשה אחר כך לשכנע את עצמו שהוא כן רוצה. זה כמו: אם חנית ונעלת את הרכב ויצאת וכיסית אותו ואתה צריך פתאום לעבור למאה קמ"ש, איך אתה יכול? ולכן, אם בן אדם נמצא בחרדה מזה שהוא רוצה כסף, הוא לחץ מזה ורע לו מזה שהוא רוצה כסף, הוא צריך לדעת שאם הוא עכשיו יטיל ספק אם הוא רוצה כסף או לא, יהיה לו אחר כל קשה לחזור לרוצה כסף. ולכן, הוא צריך להגיד "אם אני עכשיו יוריד לי את החרדה מזה שאני רוצה כסף אז אחר כך יהיה לי קשה לחזור לכסף", ואז יכול להיות מצב שהוא יהיה יותר בחרדה ממה יקרה אם הוא לא ירצה כסף, מאשר מזה שהוא רוצה. היה אחד שפחד מזה שהוא רוצה כסף ואין לו, והיה אחד שפחד מזה שהוא לא ירצה כסף ואז יהיה עוד יותר גרוע, אז הוא אמר "עדיף לי להישאר עם החרדה שאני רוצה כסף - מאשר להגיע למצב שלא תהיה לי חרדה ואז המצב יהיה עוד יותר גרוע".

ומה האמת? שזה נכון אבל יש עוד זווית - שתבחר את המינון. אז אתה לא חייב הכל או כלום, זה לא או אני לא רוצה כסף בכלל או אני רוצה את הכל, זה פחות משנה אבל בכל זאת משנה, כאילו סוג של מינון בראש. עכשיו, מי שרגיל ומתרגל את הנושא של להטיל ספק ולהאמין ולהטיל ספק, למרות שלהאמין ולהטיל ספק זה אותו הדבר. למה להאמין ולהטיל ספק זה אותו הדבר? לכאורה, זה שני הפכים. אבל למה זה אותו הדבר? כי זה לא שני הפכים - זאת אותה הפעולה. כי בכל פעם ש..

ש3: כי בכל פעם שאתה מטיל ספק פחות - אתה מאמין יותר.

אליעד: אה? אני ישאל שאלה: אם בן אדם מתרגל רק להטיל ספק, האם הוא גם רכש את המיומנות להאמין?

ש2: לא.

אליעד: אז אני אומר שכן. למה כן?

ש4: כי כשאתה מטיל ספק במשהו - אוטומטית אתה מאמין בצד השני

אליעד: יפה! בדיוק. כי כל פעם שאתה מטיל ספק במשהו - זה בעצם להאמין בהפך. אני אומר לך תטיל ספק, זה בעצם תאמין בהפך. לכן, אם הוא היה מתרגל להטיל ספק, הוא אומר "טוב, מעכשיו אני מתחיל להטיל ספק לצד אחד", אז ממילא אתה מאמין בצד השני.

ש2: יפה!

אליעד: יפה. יש לך עוד איזה משהו עכשיו. רגע, אז אני מסביר עוד פעם: לכן, אפילו נגיד בן אדם שמתרגל רק להטיל ספק ומאז כל פעם שבאה לו מחשב נגד, נגד כסף, הוא מטיל בה ספק אז ממילא הוא מתחיל להאמין בכסף, זה הכל. רק מיומנות אחת: להטיל ספק, אבל לאיזה צד שאתה רוצה. את יכולה להטיל ספק לצד הזה והטיל ספק לצד ההפוך. מה אתה רוצה להגיד?

ש4: איך להטיל ספק בחסרונות ולהפוך אותם ליתרונות?

אליעד: עד כאן דיברנו על איך להגדיל את היתרונות, עכשיו, הרבה פעמים בן אדם לא עושה כסף לא בגלל שהוא לא מספיק רוצה כסף, אלא בגלל שהוא חושב שלעשות כסף יעשה לו רע. למה שבן אדם יחשוב שלעשות כסף יעשה לו רע? בגלל המאמץ שהוא חושב שצריך להשקיע בלהשיג כסף ולכן, בן אדם צריך לשאול את עצמו "איך אני חושב שאני יצטרך להשיג כסף? בצורה כזאת וכזאת" ובזה להטיל ספק. להגיד "האם באמת זה כל כך קשה? האם באמת אין אפשרות אחרת? האם באמת זה יהיה כל כך רע אם ככה וככה? האמת באמת זה יהיה רק רע?" כי הרבה פעמים יכול להיות שתוכל להרוויח כסף בכל מיני דרכים, את פשוט לא חושבת שזה אפשרי בכלל.

עכשיו, אם את תטילי ספק, תגידי "אולי זה כן אפשרי להרוויח כסף גם בדרך כזאת? אולי יש עוד אפשרות?" וגם לכיוון ההפוך: לפעמים את חושבת שאת יכולה להרוויח כסף בצורה מסוימת ואת בכלל לא יכולה להרוויח כסף בצורה הזאת, אז בגלל שאת מנסה להרוויח כסף בצורה שאת לא יכולה - זה גם עושה לך רע. לכן צריך להטיל ספק במחשבה שאומרת.. עוד נוסיף ונעמיק, שימו לב מה אמרתי לה, יש דברים שהיא יכולה להרוויח בהם כסף והיא לא יודעת אותם ויש דברים שהיא לא יכולה להרוויח כסף והיא חושבת שהיא יכולה, שני הדברים האלה דוחפים אותך למצב של סבל בתהליך להרוויח כסף. צריך לצמצם את הסבל, שזה אומר שבכל פעם שיש לך קונפליקט ברצון להשיג כסף, צריך להטיל ספק, להגיד "האם אני בטוחה ב100% שאין פתרון אחר, האם אני בטוחה באמת שזה כל כך רע? האם אני בטוחה באמת שזה לא שווה?" ועל זה להגיד מה זה משנה, לדוגמה: רק תבינו את האבסורד, בא בן אדם אומר "אני רוצה להרוויח כסף - בשביל שאני יוכל לנוח", בשביל להרוויח כסף בשביל שתוכל לנוח אתה צריך להתאמץ. אז מה שאתה צריכה להגיד לעצמך זה "אני מאוד מאוד רוצה לנוח - לכן אני ילך להרוויח כסף" ואז המוח שלך אומר "תראי כמה את מתאמצת", "מה זה משנה כמה אני מתאמצת? מה זה משנה אם אני יתאמץ יותר או לא?", אבל לא לעשות את זה יותר מדי, אם תעשי את זה יותר מדי הוא יגיד לך "זה לא משנה אם את נחה או לא? אז בשביל מה את צריכה את הכסף?" אני מסביר עוד פעם:

אם בן אדם היו מורידים לו מהמוח את זה שהוא לא מוכן להרגיש רע, לכאורה, לא הייתה לו שום בעיה להרוויח כסף. אם את אומרת לעצמך "לא אכפת לי לסבול" אז ממילא היית אומרת "מה צריך לעשות בשביל כסף? אני עושה. לא אכפת לי לסבול" נכון? אבל מה הקטע? שאם היית מורידה מהמוח את הפקודה "אני לא רוצה לסבול" אז גם לא היית צריכה להרוויח כסף כי הכסף נועד בשביל לא לסבול. מבינה את הכוונה?

ש: כן.

אליעד: מה את מבינה?

ש: שבעצם, החלק הזה..

אליעד: אז נסביר עוד פעם: בן אדם רוצה להרוויח כסף בשביל להרגיש טוב ובשביל להרוויח כסף הוא צריך להרגיש רע, המאמץ להרוויח כסף עושה לך רע. עכשיו, אם בן אדם יגיד לעצמו "לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע", אז ממילא מהיבט מסוים, הוא אומר "אוקיי, אז אין לי בעיה לעבוד 20 שעות ביום וגם לא אכפת לי למות ולא אכפת לי לעשות הכל בשביל הכסף" כי לא אכפת לו להרגיש רע. ומצד שני, בן אדם כזה יגיד "בשביל מה אני צריך את הכסף? אם לא אכפת לי להרגיש רע אז בשביל מה אני צריך את הכסף?" לכן יש פה סוג של טריק: שכשהמוח שלך אומר לך "תקשיבי, את עובדת קשה מדי", תגידי לו "מה זה משנה? זה משנה אם אני עובדת קשה מדי או לא?".

ואחר כך הוא יגיד לך "אז בשביל מה את עובדת קשה מדי?", תגידי לו "כי אני רוצה לנוח - לא לעבוד קשה מדי", זה נקרא אמונה. באמונה זה אפשרי, בשכל זה לא אפשרי, בהיגיון זה לא הגיוני.

ש: אז כאילו, אתה אומר שההתניה היא הכרחית?

אליעד: כן. אבל את צריכה לעשות לעצמך אבל שני.. עוד פעם: כשהמוח אומר לך שרע לך מזה שאת מתאמצת - תגידי לו "אז מה? מה זה משנה שרע לי?", הוא אומר לך "בשביל מה להתאמץ?", תגידי לו "כי זה משנה שרע לי. אני לא רוצה שיהיה לי רע. אני רוצה שיהיה לי כסף, שיהיה לי טוב", עכשיו, אני מסביר עוד פעם: אם חושבים בהיגיון - זה לא עובד. אם אומרים "בא לי ככה להאמין". עכשיו אני יסביר משהו מעניין: מי קשה לו להאמין? ההוא שמאמין להיגיון. מה זאת אומרת? אם אתה חושב שההיגיון צודק אז אתה אומר "איך אני יכול להאמין? זה לא הגיוני": אבל אם היית מבין שגם ההיגיון זה אמונה אז אין לך בעיה להאמין נגד ההיגיון.

בואו נסביר עוד פעם: אם בן אדם חושב שהשכל שלו צודק אז קשה לו לשכנע את עצמו בשני דברים הפוכים, כי הוא אומר "איזה היגיון יכול להיות שלא אכפת לי להתאמץ לעבוד אבל אני עובד בשביל לא לעבוד. איזה היגיון יכול להיות בזה? אם אני לא רוצה לעבוד, למה לי לעבוד עכשיו?" נכון? יפה. ואז בן אדם כזה ישר הולך לשכל, השכל אומר לו "תחליט, אתה רוצה לנוח או לא? אם אתה רוצה לנוח אז תנוח עכשיו. למה אתה עובד בשביל לנוח מחר?". אבל זה קורה רק למי שמאמין בשכל שלו, שחושב שיש אמונה ויש שכל, אבל אם אתה יודע שגם מה שנראה לך הכי הגיוני - זה גם כן אמונה, אז מהפרספקטיבה הזאת אתה יכול להגיד "אוקיי, אז כמו שיש אמונה שאומרת שזה לא הגיוני - אני מאמין שזה כן הגיוני", אבל זה אפשרי רק אם אתה מבין שהדבר והיפוכו, שנראה לך שזה דבר והיפוכו - זה רק אמונה. אם אתה מבין שזה רק אמונה - אתה יכול להאמין בדבר לא הגיוני, במשחק.

כמו בקטע של היתרונות והחסרונות: הבן אומר "איך אני יכול לא להאמין לרע ולהאמין לטוב? הרי זה לא הגיוני" אבל את זה הוא אומר רק בגלל שהוא מאמין להיגיון שלו שאומר לו שזה לא אפשרי.

אבל אם אתה לא מאמין להיגיון שלך.. אם אין הבדל בין אין הבדל ליש הבדל אז עכשיו - מה הבעיה? ברע אני רוצה להטיל ספק ובטוב אני לא רוצה להטיל ספק. המוח אומר "זה לא הגיוני", תגידו לו "מה, וההיגיון שלך כן הגיוני? ומי אמר שההיגיון הגיוני? לא יודע, אז אני רוצה להאמין למרות שזה לא הגיוני, ככה אני רוצה". אז עוד פעם: יש את הסיפור של היתרונות, אוקיי? להרוויח כסף, יתרונות, לשטוף את המוח, אמונה, לא להטיל ספק יותר מידי, אוקיי?

ויש את הקטע של החסרונות, בחסרונות להטיל ספק. זה פחות או יותר הסיפור. עכשיו מה שצריך לעשות, צריך לראות, את צריכה לגרום לעצמך לראות מהם הדברים הטובים שיצא לך מלהרוויח כסף, למה כסף זה חשוב ומה תוכלי לקנות בכסף ומה תוכלי להשיג וכו', אל תעשי את זה יותר מדי כדי שלא יהיה לך רע - ואז לא תרצי לעשות כסף בכלל, תעשי את זה ברמה מסוימת שאת יכולה להכיל את הלחץ כי זה להלחיץ את עצמך. מצד שני כל פעם שהמוח שלך אומר לך "זה רע. זה עושה רע להרוויח...
טיפים לאושר, טריקים לאושר, איך לעשות מניפולציה עצמית? לרצות להרגיש רע, לרצות להרגיש גם רע, לשכנע את עצמך, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, איך לעבוד על המוח? איך לשכנע את עצמך?
טיפים לאושר, טריקים לאושר, איך לעשות מניפולציה עצמית? לרצות להרגיש רע, לרצות להרגיש גם רע, לשכנע את עצמך, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, איך לעבוד על המוח? איך לשכנע את עצמך?
... לאושר, טריקים לאושר, איך לעשות מניפולציה עצמית? לרצות להרגיש רע, לרצות להרגיש גם רע, לשכנע את עצמך, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, איך לעבוד על המוח? איך לשכנע את עצמך? איך לשכנע את עצמך להיות מאושר באמצעות מניפולציות מחשבתיות? אליעד כהן מסביר כיצד אדם יכול להשתמש במניפולציות על המחשבות של עצמו, כדי להרגיש אושר ולהפחית סבל. הנושא המרכזי ... לא. הוא מציע שאדם יעשה רשימה של חסרונות ויבחן אילו מהם הם בעלי סיכוי גבוה או נמוך להתממש. אם הסיכוי נמוך מאד, כדאי לו לשכנע את עצמו שהדברים האלה כלל לא חשובים לו, ולהפחית באופן מכוון את המשמעות שהוא נותן להם. זו טכניקה אפקטיבית להפחתת סבל ושיפור התחושה הכללית של האדם. לסיכום, אליעד ... משמעותית את ההרגשה הפנימית על ידי עבודה מכוונת של שינוי מחשבות, שינוי רצונות, והתמודדות מודעת עם תחושת החיסרון. איך לשכנע את עצמך להרגיש טוב? טיפים לאושר פנימי איך להיפטר ממחשבות שליליות? איך לחשוב חיובי בצורה נכונה? האם אפשר לחיות ללא סבל? מהי מניפולציה עצמית? איך לשנות את הרצונות ...
שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך להאמין במשהו? איך לגרום לעצמך להאמין במשהו? סוגסטיה עצמית, דמיון מודרך, אוטוסוגסטיה, תכנות עצמי, תכנות התת מודע, איך להאמין בעצמך?
שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך להאמין במשהו? איך לגרום לעצמך להאמין במשהו? סוגסטיה עצמית, דמיון מודרך, אוטוסוגסטיה, תכנות עצמי, תכנות התת מודע, איך להאמין בעצמך?
... עצמי, איך לשכנע את עצמך להאמין במשהו? איך לגרום לעצמך להאמין במשהו? סוגסטיה עצמית, דמיון מודרך, אוטוסוגסטיה, תכנות עצמי, תכנות התת מודע, איך להאמין בעצמך? איך לשכנע את עצמך להאמין במשהו בצורה יעילה? בשיחה הזו מסביר אליעד כהן כיצד אדם יכול לגרום לעצמו להאמין במשהו שהוא כרגע לא מאמין בו, או אפילו במשהו שסותר את מה שהחושים או ... בשכנוע עצמי להאמין במשהו חדש? אליעד כהן מסביר כי כדי לשכנע את עצמך במשהו, צריך קודם כל להבין בבירור מה אתה רוצה להאמין. לאחר מכן, צריך לפעול ... כלשהו עלולים להופיע ספקות או סתירות. למשל, אם אתה מנסה לשכנע את עצמך שהטלפון נטען למרות שאין לך מטען, בשלב מסוים תתמודד עם המצב שבו הטלפון לא באמת ייטען. כאן יהיה קשה יותר לשכנע את עצמך, משום שהמציאות החושית מנוגדת לאמונה החדשה שלך. במקרים כאלה, הוא מציע ליצור ... להמשיך להחזיק באמונה הזו למרות הסתירות מהחושים. האם ניתן לשכנע את עצמך גם בדברים רגשיים או מופשטים? אליעד מבהיר שהשיטה של שכנוע עצמי לא מוגבלת רק ... בתוכה את האמונה שהילד אוהב אותה באופן מוחלט. מתי הכי קשה לשכנע את עצמך במשהו? האתגר הגדול ביותר בשכנוע עצמי, לפי אליעד, הוא במקרים בהם החושים או ... עם עובדות המציאות, כך קל יותר להחזיק בה לאורך זמן. איך לשכנע את עצמי להאמין במשהו? מהי סוגסטיה עצמית? כיצד עובד דמיון מודרך? מהי אוטוסוגסטיה? ...
שכנוע עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחוייב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה
שכנוע עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחוייב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה
... עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחוייב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה איך לשכנע את עצמך לרצות משהו שאתה לא באמת רוצה? השאלה המרכזית שאליעד כהן מתייחס אליה היא כיצד ניתן לשנות רצונות ולשלוט בהם, ובעיקר איך אפשר לשכנע את עצמך לרצות משהו באופן מוחלט, גם אם בפועל אתה לא מרגיש רצון כזה כרגע. אליעד פותח בהסבר כללי על שני סוגים עיקריים של ... סיבה נסתרת. או שתגיע למצב של ניטרול הרצון, וכבר לא יהיה אכפת לך אם תרגיש טוב או רע. איך להשתמש בטכניקת ההיפוך לשכנוע עצמי? אם יש לך רצון שאתה רוצה לשכנע את עצמך להאמין בו, למשל אני רוצה לרצות לעשות כסף סתם כך, ללא סיבות, הדרך היא להתעמת עם המחשבה ההפוכה. המוח אומר לך: למה ... ולדרוש הוכחה להיגיון שלו. תרגול חוזר ועקבי של ההיפוך הלא הגיוני, עד שהמוח מאמץ את האמונה החדשה באופן טבעי. אליעד מדגיש שזוהי דרך עוצמתית לשנות רצונות, לשכנע את עצמך ולנצח בוויכוחים פנימיים וחיצוניים על ידי העברת נטל ההוכחה לצד השני. איך לשנות רצונות? איך לשכנע את עצמי? איך להפוך רצון אפשרי למחויב? מהו רצון פשוט? איך לנצח בוויכוח? על מי מוטל נטל ההוכחה? ...
איך למצוא ריגושים? אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, איך להתרגש מדברים? איך ליצור ריגושים? למה ללמוד NLP? לימוד NLP, מבוא ל NLP, ללמוד שכנוע, תורת השכנוע, לשכנע את עצמך, מה יוצר ריגושים?
איך למצוא ריגושים? אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, איך להתרגש מדברים? איך ליצור ריגושים? למה ללמוד NLP? לימוד NLP, מבוא ל NLP, ללמוד שכנוע, תורת השכנוע, לשכנע את עצמך, מה יוצר ריגושים?
... איך ליצור ריגושים? למה ללמוד NLP? לימוד NLP, מבוא ל NLP, ללמוד שכנוע, תורת השכנוע, לשכנע את עצמך, מה יוצר ריגושים? איך ליצור ריגושים ולהתרגש באופן קבוע? אנשים רבים שואלים כיצד אפשר ליצור ריגושים בחיים, כיצד להתרגש מחדש מדברים, ואיך ... חווה יותר סיכונים ומתגבר עליהם, הוא מרגיש יותר שייכות למציאות ופחות מוגבל על ידה. איך לשכנע את עצמך להתרגש מדברים? אליעד מבהיר שלשכנע את עצמך להתרגש ממשהו, זה בדיוק כמו לשכנע אדם אחר לרצות משהו. הבסיס לשכנוע, בין אם של עצמך או של אחרים, הוא תמיד אותו דבר - הבנה מעמיקה של ... עובד מנגנון הרצון והחשיבה, תוכל לשלוט בתחושותיך וברגשות שלך כלפי כל דבר. למשל, כדי לשכנע את עצמך להתרגש מאופנוע, אתה שואל את עצמך: מה אני הכי רוצה להרגיש בחיים? לאחר מכן אתה מוצא כיצד הדבר (האופנוע במקרה הזה) מביא אותך לתחושה הזאת. ... לחוות את מה שהוא בוחר לחוות, ולא להיות תלוי בנסיבות חיצוניות בלבד. הוא מדגים שהיכולת לשכנע את עצמך היא כמו היכולת לשכנע אדם אחר. הוא מתאר זאת בצורה ברורה: שאל את עצמך מה אתה הכי רוצה בחיים, ואז בדוק איך הדבר שיש לך או שאתה רוצה להתרגש ... שכל דבר יזכיר לך את השלמות שאתה מחפש. איך ליצור ריגושים? מה גורם לאנשים להתרגש? איך לשכנע את עצמי להתרגש? למה אנשים מחפשים סכנות וריגושים קיצוניים? מה הקשר בין שכנוע עצמי ל - NLP? איך לחוות תחושת שלמות? ...
NLP, איך ליצור התאמה בין הבנה לחוויה? כסף ואושר, לרצות כסף, לאהוב כסף, לשנוא כסף, איך לשכנע את עצמך? איך לשכנע אנשים? איך לשכנע בחורה? לתכנת את התת מודע, פחד להתחיל עם בחורה
NLP, איך ליצור התאמה בין הבנה לחוויה? כסף ואושר, לרצות כסף, לאהוב כסף, לשנוא כסף, איך לשכנע את עצמך? איך לשכנע אנשים? איך לשכנע בחורה? לתכנת את התת מודע, פחד להתחיל עם בחורה
... בין הבנה לחוויה? כסף ואושר, לרצות כסף, לאהוב כסף, לשנוא כסף, איך לשכנע את עצמך? איך לשכנע אנשים? איך לשכנע בחורה? לתכנת את התת מודע, פחד להתחיל עם בחורה איך יוצרים התאמה בין מה שאנחנו מבינים לבין ... אחת לשנייה, ואין הבדל בין פחד לאומץ. כיצד משתמשים בטכניקה זו כדי לשכנע את עצמך או אחרים? אליעד מסביר שאפשר להשתמש בטכניקה הזו גם כדי לשכנע את עצמך וגם כדי לשכנע אחרים. אם רוצים שמישהו יאהב משהו, יש לגרום לו לבצע פעולות שמבטאות אהבה לדבר זה. למשל, אם מישהו רוצה ... התאמה בין הבנה לחוויה? איך להתגבר על פחד להתחיל עם בחורה? איך לשכנע את עצמך לעשות שינוי? כיצד לתכנת את התת מודע? איך כסף משפיע על האושר? כיצד להפחית חרדה כלכלית? איך לשנות תחושה באמצעות ...
שיטת המקל והגזר, טעויות בשכנוע, איך לא לשכנע? יתרון גדול מידי, חיסרון גדול מידי, שכנוע שגוי, איך לשכנע את עצמך? לא רוצה זוגיות, לא מצליח להתאהב, לא מצליח לאהוב, רוצה את מי שלא רוצה אותי
שיטת המקל והגזר, טעויות בשכנוע, איך לא לשכנע? יתרון גדול מידי, חיסרון גדול מידי, שכנוע שגוי, איך לשכנע את עצמך? לא רוצה זוגיות, לא מצליח להתאהב, לא מצליח לאהוב, רוצה את מי שלא רוצה אותי
... המקל והגזר, טעויות בשכנוע, איך לא לשכנע? יתרון גדול מידי, חיסרון גדול מידי, שכנוע שגוי, איך לשכנע את עצמך? לא רוצה זוגיות, לא מצליח להתאהב, לא מצליח לאהוב, רוצה את מי שלא רוצה אותי ... עצמו. אליעד משתמש בדוגמה נוספת של תחרות כוכב נולד, שבה אדם מפחד לנצח כי לאחר הניצחון ירגיש ריקנות או אכזבה מכך שהחלום שהגשים לא סיפק אותו כמו שחשב. איך לשכנע את עצמך נכון? לפי אליעד, כאשר רוצים לשכנע את עצמך או אחרים לפעול, צריך להיזהר מליצור איום גדול מדי או תגמול גדול מדי. הדרך ... המטרה היא תמיד לשמור על תחושת שליטה אצל האדם שמשכנעים, על מנת שיוכל להמשיך ולהרגיש שהפעולה או אי - הפעולה נתונה בידיו, ולכן ירצה לפעול בדרך הרצויה לנו. איך לשכנע את עצמך? מהן הטעויות בשכנוע? למה אני לא מצליח להתאהב? איך להשתמש נכון בשיטת המקל ...
אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר
אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר
... שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר מהם הגורמים שיכולים להשפיע על הרצון לקום ... ש: בכל זאת אני רוצה כאילו לדחות את הרצון הזה למען הרצון העתידי. אליעד: אתה שואל כעיקרון איך לעשות את זה אז אני אסביר לך, בא נסביר ברמה אתה אומר במתודולוגיה איך אתה יכול לשכנע את עצמך לישון שעתיים פחות למען למידה אז אם ננתח את זה בצורה מופשטת יש לנו שתי צורות, צורה אחת שזה אומר לישון עוד שעתיים צורה שני קוראים לה ללמוד איטלקית ללמוד משהו. עכשיו אתה כשאתה ... אם תישן פחות שעתיים אז תהיה יותר עייף ויותר עייף שווה רע, עכשיו תסביר לי למה זה לא נכון למה יותר עייף שווה יותר טוב? ש: כמו שאמרת מקודם. אליעד: יפה עכשיו אם אתה לא תצליח לשכנע את עצמך, אם אתה תמשיך להאמין שלישון עוד שעתיים זה יותר טוב אז אתה פשוט תישן עוד שעתיים ואין מה לעשות נגד זה. ש: אבל יכול להיות מצד שאני מאמין שכדאי לקום ואין לקום. אליעד: כשאתה ...
איך להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון
איך להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון
... רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון איך אפשר להרגיש טוב בלבד, בלי להרגיש רע בכלל? אליעד כהן מציג שאלה יסודית שמטרידה אנשים רבים: האם ... באמת מהתחושה החיובית. איך ניתן לשכנע את עצמך שאתה תמיד מרוצה? אליעד כהן ממשיך לדון בשאלה כיצד אפשרי בכל זאת להרגיש רק טוב בלי רע. הוא מעלה אפשרות של שכנוע עצמי ואוטוסוגסטיה, תהליך שבו האדם אומר לעצמו ... יכול להגיע למצב שבו הוא מסוגל לשכנע את עצמו באמת בכך שלא משנה לו מה קורה. איך אפשר ליהנות מהפקקים בדרך בדיוק כמו מתנועה זורמת? דוגמה נוספת שאליעד מביא היא נהיגה בכביש: כאשר הרמזור ירוק, האדם אומר ... את המצב וגם לא אכפת לי מהמצב, ולשכנע את עצמו באמת ובתמים שזה נכון. אליעד נותן דוגמה קיצונית עוד יותר: אם האדם מאבד סכום כסף משמעותי, ההיגיון אומר שהוא חייב להיות אומלל בגלל ההפסד. אבל אם האדם יכול לשכנע את עצמו שגם ההפסד לא משנה לו, הוא למעשה יכול לחוות אושר באופן תמידי. אלא שברור שזה יוצר סתירה פנימית, כי אם לא אכפת לו שהוא הפסיד, מדוע הוא היה שמח כל כך כשהרוויח ... בהיגיון של עצמו, לעולם לא יוכל לשכנע את עצמו בשקר הזה, אבל מי שמתרגל את הטלת הספק, יכול ליצור בתודעתו מציאות פנימית שבה כל הסתירות הגיוניות ואמיתיות בו - זמנית. כיצד אפשר להפוך את הסתירה לאמת פנימית מוחלטת? אליעד מציע שבשביל לשכנע את עצמך באמת, יש להתייחס לכל רגע בחיים כאילו הוא יקום נפרד בפני עצמו. בכל רגע שהאדם חווה משהו חיובי הוא יתייחס לכך כאילו זה בדיוק רצונו, וברגע הבא שבו יקרה משהו ... למרות הסתירה לכאורה, האדם מסוגל לשכנע את עצמו באמת ששני המצבים מנוגדים אכן רצויים לו באותה מידה. האדם צריך לחלק את התודעה שלו לשני חלקים - כל רגע הוא אדם שונה לחלוטין, שאינו קשור או מחויב לרגע הקודם. ... להוביל לאושר תמידי ללא סבל. איך לשכנע את עצמי להיות מאושר? מהי אוטוסוגסטיה וכיצד היא פועלת? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע בכלל? איך להטיל ספק בשכל ובהיגיון? כיצד להפוך סבל להנאה? האם אפשר לשקר לעצמך ...
איך ליצור רגש? שכנוע הפוך, איך ליצור התניה? איך לשתול מחשבה? לשכנע את עצמך, לעשות מניפולציה, fake it till you make it, אוטוסוגסטיה, איך להתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו?
איך ליצור רגש? שכנוע הפוך, איך ליצור התניה? איך לשתול מחשבה? לשכנע את עצמך, לעשות מניפולציה, fake it till you make it, אוטוסוגסטיה, איך להתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו?
... ליצור רגש? שכנוע הפוך, איך ליצור התניה? איך לשתול מחשבה? לשכנע את עצמך, לעשות מניפולציה, fake it till you make it, אוטוסוגסטיה, איך להתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו? איך יוצרים רגשות באמצעות פעולות והתניות הפוכות? אליעד כהן מסביר כיצד ... היא שיטה של שכנוע הפוך או התניה הפוכה. לפי שיטה זו, במקום לנסות לשכנע את עצמך באופן ישיר להרגיש רגש מסוים, אתה פועל בצורה שמניחה שהרגש הזה כבר קיים, וכך המוח משתכנע בהדרגה שהרגש הזה אכן נמצא בתוכך. איך לגרום לעצמך לאהוב את העבודה או משהו שאתה לא אוהב? הדוגמה הראשונה שאליעד נותן היא של אדם שרוצה לגרום לעצמו לאהוב את העבודה שלו. במקום לנסות לשכנע את עצמו באופן ישיר למה כדאי לו לאהוב את העבודה, אליעד ממליץ לשאול את השאלה: אם הייתי אוהב את העבודה שלי, כיצד הייתי מתנהג? התשובה יכולה להיות שהוא היה מחייך יותר, היה מגיע בזמן, ... תחום באמצעות תרגול של פעולות תואמות באופן עקבי. איך ליצור רגש? איך לשכנע את עצמך לאהוב משהו? מהי התניה הפוכה? איך למנוע התאהבות? איך לעשות מניפולציה על המוח? מהי אוטוסוגסטיה? איך לגרום למישהו לאהוב משהו? ...
שכנוע / שינוי עמדות - למה כדאי ללמוד את חוקי השכנוע? למה לכל אחד כדאי לדעת את סודות השכנוע? מה הדברים הטובים שיצאו לך מלדעת איך לשכנע? איך לשכנע אחרים? איך לשכנע את עצמך? איך לא לתת לאחרים לעבוד עליך? ללמוד שכנוע, ללמוד NLP, לימודי שכנוע, כושר שכנוע, ללמוד איך לשכנע אנשים, ללמוד טכניקות שכנוע
... שינוי עמדות - למה כדאי ללמוד את חוקי השכנוע? למה לכל אחד כדאי לדעת את סודות השכנוע? מה הדברים הטובים שיצאו לך מלדעת איך לשכנע? איך לשכנע אחרים? איך לשכנע את עצמך? איך לא לתת לאחרים לעבוד עליך? ללמוד שכנוע, ללמוד NLP, לימודי שכנוע, כושר שכנוע, ללמוד איך לשכנע אנשים, ללמוד טכניקות שכנוע וכאן אבאר, למה כדאי לכל אחד ללמוד את סודות השכנוע ... יחשבו וכולי. והתועלת הנוספת שיכולה לצמוח לאדם מכך שהוא ילמד את סודות השכנוע, היא, שברגע שהאדם לומד את סודות השכנוע, אז ממילא הוא מפתח גם כושר שכנוע עצמי, והוא לומד איך לשכנע את עצמו. כי הרבה פעמים האדם מבין, שאם הוא יחשוב בצורה כלשהי, אז החיים שלו יהיו טובים יותר, ושאם הוא יעשה כך או אחרת, אז החיים שלו יהיו טובים יותר. ולפעמים, אין לאדם מספיק מוטיבציה ... יצירתית ולשנות את צורת החשיבה שלו. ומי שלומד את חוקי השכנוע, אז ממילא הוא יודע להתמודד עם מצבים, שיש לו בהם חוסר מוטיבציה עצמית וחוסר חשק לעשות דברים. והוא לומד איך לשכנע את עצמו, בעזרת שכנוע פנימי עמוק, לעשות דבר כזה או אחר. כי גם בתוך האדם עצמו, יש כל מיני דעות שונות. והאדם יכול ללמוד ולדעת, איך הוא יכול לשכנע את עצמו לחשוב בצורה כלשהי ולפעול בדרך כלשהי. וזה על ידי הבנת המנגנון של חוקי השכנוע באשר הם, שמהם אפשר לדעת, גם איך לשכנע אנשים אחרים, וגם איך לשכנע את עצמך (אוטוסוגסטיה עצמית). כך, שיש כאן שתי תועלות. והראשונה היא, שהאדם לומד איך לשכנע אנשים אחרים. והשנייה היא, שהאדם לומד איך לשכנע את עצמו, לחשוב, איך שהוא רוצה לחשוב, ולעשות את מה שהוא רוצה לעשות. והאדם לומד, איך הוא יכול ליצור אצל עצמו מוטיבציה פנימית, ואיך הוא יכול להגדיל את יכולת ההנעה העצמית שלו, לעשות ... מישהו אחר, מנסה לעשות עליו מניפולציה כלשהי. וגם כאשר הוא עצמו, מנסה לעשות על עצמו מניפולציה. כי לפעמים, האדם מטעה גם את עצמו. וברגע שהאדם לומד טכניקות שכנוע, ולומד איך לשכנע את עצמו ואיך לשכנע אנשים, אז ממילא הוא יודע לזהות, כאשר מופעלת עליו טכניקת שכנוע כלשהי. והוא יודע להטיל בה ספק, ולהיזהר ממנה. ולפעמים, יש אנשים שמפעילים על האדם טכניקות שכנוע, גם בלי ... על בוריים ולעומקם. כי זה מביא לאדם המון תועלות. והתועלות הן: 1 - האדם יודע איך לשכנע אנשים אחרים, לעשות ולחשוב את מה שהוא רוצה שהם יחשבו ויעשו. 2 - האדם יודע גם איך לשכנע את עצמו, לחשוב ולעשות את מה שהוא רוצה לחשוב ולעשות. 3 - האדם יודע גם איך לא להשתכנע מאחרים ואיך לא לעבור שטיפת מוח, ואיך לעמוד בלחץ חברתי ובלחץ סביבתי, ואיך לא לתת לאחרים וגם לא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שכנוע הצלחה וחיים טובים - הספר על: לשכנע את עצמך, פסיכולוגיה הפוכה, שיטות לשכנוע אנשים, שיטות מכירה, שכנוע אנשים, איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שיטות לשכנוע אנשים, לשכנע את עצמך, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פסיכולוגיה הפוכה, האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Convincing.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא רטוריקה, מומחה שיווק, דמיון מודרך בתחום לשכנע את עצמך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Convincing.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7666 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 02:18:52 - wesi28