אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
שכנוע, מכירות, שיווק, איך לשכנע, NLP, להשפיע על אנשים, משא ומתן, לנאום, טיפים לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירה, השפעה סמויה, ייעוץ אישי לפוליטיקאים, NLP טיפים, מודל לטיפול בהתנגדות קניה, זיהוי מניפולציות בטקסט, כלים לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירה, טיפים לטיפול בהתנגדויות בתהליך מכירה, ייעוץ רטורי, טיפים לטיפול בהתנגדות במכירות בטלפון, טיפים לטיפול בהתנגדות במכירות, שיטות לשכנוע, להתמודד עם התנגדויות בשיחת מכירות, NLP טיפול אישי, איך להשפיע על אנשים, NLP מטרות, טכניקות לטיפול בהתנגדות לקוח, nlp עבודה, שאלה איך לשכנע, שיטות לטיפול בהתנגדות מכירה, ללמוד למכור, דמיון מודרך nlp, לשכנע מישהו לעשות משהו, מודל לטיפול בהתנגדות של לקוח, סדנת nlp, איך לשכנע הורים, איך להשפיע על התת מודע, מאמן עסקי, כלים לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירות בטלפון, פרסומות, התמודדות עם התנגדות במכירות בטלפון, התמודדות עם התנגדות מכירה בטלפון, טיפול בהתנגדות במכירה, אסטרטגיה שיווקית, NLP למטפלים, שיפור מכירות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:23געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מראש? איך לא להתגעגע למישהו?
מה זה געגוע ואיך הוא נוצר?

געגוע הוא מצב נפשי שבו אדם חש חיסרון כלפי אדם, מקום או חוויה מהעבר, שנתפסו כחיוביים עבורו. אליעד כהן מסביר כי הגעגוע הוא תהליך נפשי שבו האדם רוצה להרגיש טוב שוב, ובתוך כך נזכר בתחושה טובה שחווה בעבר בהקשר לאדם או מקום מסוים. הזיכרון של תחושה טובה מהעבר מעלה את הרצון לשוב ולחוות אותה, וכך נוצר געגוע.

לדוגמה, אם אדם טייל בפארק וחש שם אושר יוצא דופן, החוויה הזאת נצרבת בזיכרונו. כאשר בעתיד הוא ירגיש רע וירצה להרגיש טוב, המוח יעלה מחדש את הזיכרון מהפארק, וכתוצאה מכך ייווצר געגוע לאותו פארק. באופן דומה, כאשר לאדם היה טוב עם אדם מסוים, וכשהוא מרגיש רע ורוצה להרגיש טוב שוב, מוחו ייזכר באותו אדם וייצור געגוע אליו.

האם געגוע הוא אקראי או סיבתי?

אליעד כהן מדגיש כי הגעגוע נראה לכאורה אקראי אך למעשה הוא סיבתי לחלוטין. התהליך הוא כזה:
  1. האדם חווה תחושה של חיסרון (מצב רע או אי - נוחות).
  2. הוא מחפש תחושה טובה מסוימת כדי לפתור את החיסרון הזה.
  3. המוח מתחיל לחפש בזיכרון מתי חווה האדם את התחושה הטובה הזו בעבר.
  4. כאשר המוח מוצא זיכרון שבו התחושה הטובה קשורה לאדם מסוים או למקום, נוצרת תחושת געגוע.
אם אחד מהשלבים האלו לא מתממש - למשל, אם האדם לא נזכר בתחושה מסוימת, או שהתחושה לא הייתה חזקה מספיק בעבר - הגעגוע לא ייווצר. במובן הזה, געגוע הוא תהליך מחויב, שנובע מתוך הצורך להרגיש טוב ולהתגבר על תחושות שליליות.

איך געגוע קשור למנגנון הישרדותי?

הגעגוע הוא למעשה מנגנון הישרדותי של המוח. כאשר לאדם רע, המוח מחפש באופן אוטומטי דרך להרגיש טוב, ומבצע השוואות בין ההווה לבין זיכרונות העבר. כאשר האדם זוכר תחושה חיובית מהעבר, הוא שואף לשוב אליה כדי להחזיר לעצמו את הרגשת הטוב. באופן זה, הגעגוע דומה לרעב. כאשר אדם רעב, הוא נזכר באוכל שיספק את תחושת החיסרון והרעב שלו, וכך נוצר געגוע לאוכל. באותו אופן בדיוק, אדם מתגעגע לאדם אחר כי הוא מאמין שאותו אדם יכול למלא את החיסרון הרגשי שלו.

מה גורם לאדם להתגעגע דווקא לאדם מסוים ולא לאחרים?

האדם מתגעגע דווקא לאדם או למקום שסיפקו לו תחושה ספציפית וייחודית בעבר. אם אדם חווה תחושת אהבה עמוקה או תחושת ביטחון, הוא יתגעגע דווקא למי שסיפק לו את התחושה הזו בצורה המשמעותית ביותר. אם התחושה לא הייתה חזקה או ייחודית מספיק, האדם לא יתגעגע או שהגעגוע יהיה חלש מאוד.

לדוגמה, אם מישהו זוכר שחווה תחושת ביטחון יוצאת דופן רק עם אדם מסוים, וכעת הוא שוב זקוק לביטחון, מוחו בהכרח יתגעגע דווקא לאותו אדם. אם לא היה זיכרון משמעותי של תחושת ביטחון מאדם ספציפי, המוח לא ייצור געגוע כלפיו.

איך להתמודד עם געגוע לאדם אחר?

אליעד כהן מסביר שהדרך להתמודד עם געגוע היא להבין לעומק את התחושה הספציפית שהאדם סיפק, ולמצוא דרכים אחרות לספק את אותה תחושה ללא תלות באותו אדם. הגישות לכך כוללות:
  • זיהוי התחושה המדויקת שגורמת לגעגוע (למשל: אהבה, חיבה, הערכה, ביטחון).
  • חיפוש אחר מקורות חלופיים שיכולים לספק את אותה תחושה.
  • ללמוד כיצד ניתן להשיג את התחושה הזו מתוך האדם עצמו, בלי תלות חיצונית.
  • הפחתת החשיבות שהאדם מייחס לאותו אדם או מקום, על ידי הבנת המנגנון הנפשי שיוצר את הגעגוע.
ככל שהאדם ימצא דרכים אחרות לספק את תחושותיו, כך הוא פחות יזדקק לאדם או למקום המסוים אליו הוא מתגעגע.

איך לגרום למישהו אחר להתגעגע אליך?

כדי לגרום למישהו להתגעגע אליך, אליעד כהן מסביר שעליך ליצור אצלו חוויות חיוביות וחזקות, ותחושת חיסרון כאשר אינכם נמצאים יחד. האדם יתגעגע אליך כאשר:
  • הוא ירגיש תחושות טובות וחיוביות באופן משמעותי איתך.
  • החוויה איתך תיתפס כייחודית ויוצאת דופן ביחס לחוויות אחרות.
  • כאשר לא תהיו יחד, הוא יחווה חיסרון אמיתי וחזק, וירצה לשחזר את התחושה הטובה שחווה איתך.
כך נוצר הגעגוע, כי האדם יחשוב שרק איתך הוא יכול להשיג את אותה תחושה חיובית חזקה.

לסיכום: למה בכלל מתגעגעים ומה המטרה של געגוע?

אליעד כהן מסכם שהמטרה של געגוע היא הנעה של האדם לחפש מחדש תחושות טובות שחווה בעבר. געגוע הוא מנגנון הישרדותי המכוון לחזרה לתחושות חיוביות ואושר. הוא נועד לעזור לאדם להבין אילו דברים גרמו לו אושר בעבר, ולעודד אותו לחפש אותם שוב. אם הדבר שאליו מתגעגעים אינו זמין עוד, הפתרון הוא למצוא דרכים אחרות למלא את אותו צורך נפשי ורגשי, וכך להפחית או להפסיק את תחושת הגעגוע.
מה זה געגוע וכיצד הוא נוצר?

געגוע הוא מצב נפשי שבו אדם חש חיסרון כלפי משהו או מישהו שחווה עמו חוויות חיוביות בעבר. זהו תהליך פנימי המתרחש כאשר אדם רוצה להרגיש טוב, ונזכר כי תחושה מסוימת שחווה בעבר הייתה קשורה לאדם או למקום מסוים.

איך נוצרת תחושת הגעגוע?

כדי להבין את מנגנון הגעגוע, ניתן לדמות אותו לסיפור על אדם שטייל בפארק ונהנה מחוויה יוצאת דופן של אושר. כאשר המשיך בחייו, החוויה נשכחה, אך כעבור זמן, כשהתעוררה בו תחושת חיסרון או רצון להרגיש טוב, מוחו שיחזר את הזיכרון של התחושה שחווה בפארק. זה גרם לו להתגעגע לאותו מקום, מתוך מחשבה שאם יחזור אליו, יוכל לשחזר את אותה תחושה טובה.

אותו מנגנון בדיוק פועל גם כאשר מדובר בגעגוע לאדם מסוים. כשאדם מרגיש רע ומחפש דרך להרגיש טוב, מוחו נזכר באנשים שעימם הרגיש טוב בעבר. אם נוצר חיבור בין התחושה החיובית לבין אותו אדם, המוח "מייצר" תחושת געגוע, מתוך אמונה כי החזרה אליו תביא להקלה או לשיפור בתחושה.

מה גורם לאדם להתגעגע?

הגעגוע נוצר כתוצאה מהשוואות בלתי פוסקות שמוחנו מבצע בין העבר להווה. כאשר אדם חווה מצוקה כלשהי, הוא מחפש פתרון לשיפור מצבו. אם בעבר הוא חווה תחושה חיובית עם אדם מסוים, והזיכרון הזה עולה בתודעתו, הוא ירגיש געגוע. זהו תהליך הישרדותי של המוח, שמנסה למצוא דרכים לחזור לתחושות חיוביות.

האם געגוע הוא תהליך אקראי או סיבתי?

לכאורה, הגעגוע נראה כאקראי - אדם מתגעגע למישהו ללא שליטה. אך למעשה, מדובר במנגנון סיבתי:

1. אדם מרגיש רע ברגע מסוים - זה קורה באופן שאינו מתוכנן.

2. הוא מחפש דרך להרגיש טוב יותר.

3. המוח משחזר חוויות שבהן הוא הרגיש טוב.

4. אם הוא נזכר באדם מסוים שקושר לחוויה חיובית, נוצר הגעגוע אליו.

אם אחד מהשלבים הללו לא מתקיים - למשל, אם האדם לא נזכר באותו אדם, או שהתחושה החיובית לא הייתה משמעותית מספיק - לא ייווצר געגוע.

איך ניתן להפסיק להתגעגע למישהו?

מכיוון שהגעגוע נובע מהצורך בתחושה טובה, הדרך להפסיק להתגעגע היא לזהות מה הייתה התחושה הספציפית שהאדם סיפק ולמצוא דרכים אחרות למלא את אותו חיסרון. ישנן כמה גישות לכך:

- להבין מה היה הערך הרגשי שהאדם סיפק (למשל, תחושת ביטחון, אהבה, תמיכה).

- למצוא מקורות אחרים שיכולים להעניק תחושה דומה.

- להפסיק להאמין שהאדם הזה הוא הדרך היחידה לחוות תחושה זו.

- להקטין את החשיבות שמוחנו מייחס לאותו אדם באמצעות שינוי החשיבה לגביו.

איך לגרום למישהו אחר להתגעגע אליך?

כדי שמישהו יתגעגע אליך, עליו לחוות איתך חוויות חיוביות משמעותיות, ולהרגיש חיסרון כאשר הן אינן מתקיימות. זה קורה כאשר:

- האדם מקשר אותך לתחושות חיוביות.

- אתם מבלים יחד ברגעים טובים ויוצאי דופן.

- יש לו תקופות בהן הוא אינו חווה את אותם רגעים איתך, מה שמחזק את הגעגוע.

למה אנשים מתגעגעים ומהי מטרת הגעגוע?

אנשים מתגעגעים כי הם שואפים להרגיש טוב. הגעגוע נועד להניע את האדם לחפש מחדש חוויות שהביאו לו אושר בעבר. אך אם אותו אדם או חוויה אינם זמינים יותר, הדרך להתמודד היא להבין את מקור הצורך ולמצוא דרכים חדשות למלא אותו.
היו היה איש שהאיש הזה רצה להרגיש טוב, עד כאן הבנו מה הוא רצה?

ש: להרגיש טוב.

אליעד: כמה טוב הוא רצה להרגיש כמה שיותר ואותו איש יום אחד הלך לטייל איפה הוא הלך לטייל?

ש: בפארק.

אליעד: בפארק והפארק היא לו מאוד כייף וטוב ונעים והיה לו כייף בל יתואר ובל ישוער עד כאן הבנו היה לו כייף כזה בפארק שהוא לא חווה כזה כייף מימיו חוץ משלוש פעמים נוספות אבל זה היה לו מאוד כייף, בסדר בקיצור היה לו מאוד כייף בפארק ואותו איש היה מאוד שמח שהוא בפארק וטייל והיה לו כייף והיה לו כייף ובקיצור המשיך לו לדרכו. עכשיו השאלה שאנחנו מדברים עליה היא מה זה געגוע איך הוא נוצר למה הוא נוצר מתי הוא נוצר מתי מתגעגעים מתי לא מתגעגעים האם געגוע זה סיבתי האם געגוע זה אקראי איך געגוע נוצר מתי הוא בא ומתי הוא הולך, בסדר אז מה הסיפור של הגעגוע אז בקיצור אותו איש מה שקרה איתו זה שהוא שכח את אותו פארק הלך לדרכו המשיך את חייו והכל היה בסדר גמור ואז יום אחד הוא פתאום אמרו לו אתה רוצה ללכת לפארק הזה הוא אמר לא אני לא רוצה ללכת לפארק הזה וכעבור שבוע אמרו לו אתה לא רוצה אתה רוצה לא אני לא רוצה אני לא רוצה ולא רוצה בקיצור אחרי שבוע מאוד התגעגע לפארק הזה.

עכשיו בא נחליף פארק לבן אדם בסדר כי בדרך כלל מתגעגעים למישהו בקיצור אמרו לו אתה רוצה לפגוש את הבן אדם הזה הוא אמר לא אני לא רוצה לפגוש אותו מה עם הבחורה ההיא לא אני לא מתגעגע ופתאום יום אחד הוא התגעגע, עכשיו השאלה היא מה קרה במוח אז איך עובד המוח המוח עובד ככה בן אדם רוצה להרגיש טוב כמה שיותר טוב ובכל פעם כשבן אדם רע לו הוא שואל את עצמו מה אני אמור לעשות כדי שיהיה לי טוב זה באופן אוטומטי ואז המוח מתחיל להגיד לו תראה אם תעשה ככה יהיה לך יותר טוב אם תעשה ככה יהיה לך יותר טוב ואם תעשה ככה יהיה לך יותר טוב, עכשיו בן אדם היה לו מאוד רע והוא אמר אוקי אני עכשיו רוצה להרגיש תחושה מסוימת ואז הוא שאל את עצמו ואיך אני ארגיש את התחושה הזאת והמוח אמר לו רגע בא נחשוב בא נחשוב איך תרגיש את התחושה הזאת ואז המוח אמר אתה יודע אני זוכר שאת התחושה הזאת הרגשתי אז עם הבן אדם ההוא שם וואו איך אני מתגעגע אליו.

עכשיו למה אתה מתגעגע אליו כי יש תחושה שאתה רוצה מאוד להרגיש אותה עכשיו ואתה זוכר שאת התחושה הזאת הרגשת עם משה ביום ההוא בזמן ההוא בסדר מישהו ואז אתה מתגעגע לאותו בן אדם וזה הסיפור, עכשיו אז בא נבדוק מה פה אקראי ומה פה סיבתי זה שביום מסוים בשעה מסוימת רע לך זה נגיד אקראי באופן יחסי כי אתה לא מתכנן ביום מסוים בשעה מסוימת להרגיש רע אתה לא מתכנן את זה עכשיו זה שביום מסוים בשעה מסוימת כשרע לך אתה רוצה להרגיש דווקא תחושה ספציפית טובה שהרגשת אז באותו יום גם זה אקראי לא תכננת את זה.

עכשיו זה שנזכרת בבן אדם ההוא שהיה לך טוב איתו זה גם אקראי יכול להיות שהיית מרגיש מאוד רע והיית רוצה להרגיש תחושה ספציפית מאוד טובה אבל לא היית נזכר בזיכרון שאת התחושה הזאת הרגשת עם הבן אדם הזה לא נזכרת בזה ואז לא היית מתגעגע לאותו בן אדם אבל בהנחה שהרגשת רע ובהנחה שרצית להרגיש תחושה טובה ספציפית ובהנחה שנזכרת שעם אותו בן אדם הרגשת את אותה התחושה הספציפית מחויב שתתגעגע אליו.

ש: מחויב.

אליעד: מחויב למה כי אתה רוצה להרגיש טוב ואתה אומר שמה הרגשתי טוב המוח עושה כל הזמן compare השוואות איפה יותר טוב יותר רע יותר טוב מה טוב ומה טוב איפה טוב ואיפה טוב.

ש: זה הסיבתי הבנתי.

אליעד: זה כבר הסיבתי בהנחה שרע לך ובהנחה שאתה רוצה להרגיש תחושה מסוימת ובהנחה שאתה זוכר שאת התחושה הזאת הרגשת שם.

ש: פה זה אקראי עד כה.

אליעד: באופן יחסי אקראי אז עכשיו אתה חייב להתגעגע לאותו בן אדם אתה לא יכול לא להתגעגע אין אפשרות לא להתגעגע חייב שתתגעגע ולכן יכול להיות שלפעמים אתה תתגעגע ולפעמים לא, למה לא לפעמים לא מספיק רע לך לפעמים רע לך אבל אתה מתגעגע למשהו אחר אתה עכשיו מתגעגע לתחושה x לא לתחושה y לפעמים אתה מתגעגע לתחושה y אבל אתה לא זוכר שאת התחושה y הרגשת עם אותו בן אדם אבל בהנחה שרע לך ואתה רוצה להרגיש תחושה מסוימת ואתה זוכר שאת התחושה המסוימת הרגשת עם אותו בן אדם ואתה מחויב שהמוח שלך יתגעגע לאותו בן אדם כי זה אפילו אקט הישרדותי, למה זה הישרדותי מה זה אני מתגעגע למישהו אני חושב שיכל להיות לי יותר טוב איתו אני חושב שאם הייתי איתו היה לי יותר טוב או משהו כזה עכשיו למה זה אקט הישרדותי כשאתה מרגיש רע אתה רוצה להרגיש טוב ואז המוח אומר טוב מה אתה צריך לעשות כדי להרגיש טוב מה לעשות מה אני נעשה כדי להרגיש טוב לדבר עם הבן אדם להיות איתו ואז התחושה הזאת קוראים לה להתגעגע כשאתה נזכר במישהו ואתה אומר איזה טוב היה אם הייתי איתו זה נקרא להתגעגע.

ש: בהישרדותי.

אליעד: הישרדותי כי מה זה געגוע נגיד אתה רעב ואתה פתאום רוצה לאכול אתה מתגעגע לאכול זה אותו דבר למה כי אתה אומר וואלה עכשיו אתה רע לך רע לך כואבת לך הרגל אתה נזכר באוכל לא אבל אם רע לך שאתה רעב ואתה רוצה תחושה מסוימת ספציפית ואתה זוכר שהאוכל יכול להביא לך אותה מחויב שתתגעגע לאוכל ואיך אפשר לצאת מגעגוע אז כמובן שללכת לכיוון ההפוך ולהבין מה הטוב הספציפי שאותו בן אדם נתן לי ואיך אני יכול להשיג את זה בלעדיו לא לרצות את זה בכלל להשיג את זה מתוכי כל מיני סיפורים ועניינים אחרים. זה היה פשוט או מסובך?

ש: לא זה תחושת חיסרון פשוט.

אליעד: תחושת החיסרון זה גנרי מדי זאת תשובה כללית.

ש: זה רצון בכלל להתגעגע זה כמו להגיד רוצה כאילו נכון?

אליעד: נכון תיאורטית נכון. הבנו את הסיפור?
מניפולציות בפרסום, טכניקות מניפולציה, מניפולציות במסחר במטח, טכניקות שכנוע, חוסר אמת בפרסום, מצג שווא בפרסום, לסחור במטח, forex, דרך מהירה להתעשר, פרסום שקרי, פרסום אמיתי
...את רמת הפוטנציאל עם רמת המימוש בפועל. דהיינו, שברמת הפוטנציאל, אתה יכול להפסיד כסף בדיוק או לפחות כמו שאתה יכול להרוויח כסף. וכאשר האדם רוצה לסחור במטח, אם הוא היה יודע מראש שהוא יכול להפסיד, בדיוק כמו שהוא יכול להרוויח, כל שכן אם הוא היה יודע שלפעמים יש אינטרס של חברת המסחר במטח, לגרום לכך שהוא יפסיד, כך שיש סיכוי גדול יותר שהוא יפסיד, אדם כזה כנראה לא היה מנסה להתעשר, במקום שבו הוא יכול להפסיד את כל כספו במהירות הבזק. וחברות הforex, יוצרות מצג...
תשלום לפי תוצאות בלבד, תשלום על תוצאות בלבד, בקשות של לקוח חצוף, לקוח מבקש הנחה מוגזמת, בקשה לא הגיונית של לקוח, לקוח מתנגד להצעת מחיר, לשלם רק על תוצאה, לקוח לא רוצה לשלם מראש, לקוח רוצה קודם כל לראות תוצאות, תשלום רק לפי תוצאה, אם לא תהיה מרוצה כספך יוחזר, תשלום רק על תוצאות בלבד, החזר כספי ללקוח, להחזיר כסף ללקוח לא מרוצה, למכור שירותי יעוץ, להתחייב על תוצאות בלבד, חוצפה של לקוחות, בקשה חצופה של לקוח, התנגדויות מכירה קשות, למה לעשות שיווק?
...וזכותו של הלקוח, לתת הצעת מחיר נגדית לבקשת הצעת המחיר שלך. ואנחנו מדינה חופשית ושוק חופשי והכל זה עניין של היצע וביקוש וזכותו של הלקוח לבקש ממך איזו הנחה שבא לו או לבקש לשלם לך בתנאים שלו וגם זכותו לבקש ממך למכור לו במחיר הפסד עבורך. בקיצור, זכותו של הלקוח לבקש מה שבא לו וזכותך למכור או שלא למכור לו בתנאים שלך. זכותך גם לדוגמה לומר ללקוח, שבגלל שהוא ביקש הנחה מוגזמת, אז בא לך למכור לו בכפול, כי ככה בא לך ומי שלא טוב לו, יום טוב לו וכולי. אלא מה,...
NLP למומחים, NLP למתקדמים, סדר המילים במשפט, יותר גדול או גדול יותר, מאוחר יותר או יותר מאוחר, המילה יותר, לימוד NLP, ללמוד NLP, איך המוח מפרש? איך לשכנע אנשים? איך לנסח משפט?
NLP למומחים, NLP למתקדמים, סדר המילים במשפט, יותר גדול או גדול יותר, מאוחר יותר או יותר מאוחר, המילה יותר, לימוד NLP, ללמוד NLP, איך המוח מפרש? איך לשכנע אנשים? איך לנסח משפט?
...יכול לשנות את ההשפעה המנטלית על השומע. לדוגמה, כשאומרים אני אגיע מאוחר יותר או אני אגיע יותר מאוחר, השינוי הקטן בסדר המילים יכול לשדר תחושות שונות. מאוחר יותר עשוי להעביר תחושה של עיכוב פחות משמעותי, בעוד ש - יותר מאוחר מרמז על עיכוב משמעותי יותר. המוח קולט את המילים בצורה מדורגת, כשאנו שומעים את המילה הראשונה אנו מקבלים תחושה מסוימת, וההשלמה של המילה השנייה משנה את המשמעות הסופית. איך המילים יותר ו - מאוחר משפיעות על תיאורים? דוגמת רכב מהיר היא...
רטוריקה, איך לשנות עמדות? איך לטפל בהתנגדות? איך המוח משתכנע? למה אתה חושב כך? להטיל ספק, הטלת ספק, לבקש נימוק, לחפש סיבה, סיבה מחזקת, סיבה מחלישה, איך לשכנע אנשים?
רטוריקה, איך לשנות עמדות? איך לטפל בהתנגדות? איך המוח משתכנע? למה אתה חושב כך? להטיל ספק, הטלת ספק, לבקש נימוק, לחפש סיבה, סיבה מחזקת, סיבה מחלישה, איך לשכנע אנשים?
...למה אתה אומר שזה ככה אולי לא? אפשרות שניה להגיד לו בא נגיד לו למה כן לעשות את מה שאנחנו רוצים. אז לפעמים כשמישהו טוען טענה הכי טוב זה להגיד לו למה אתה בכלל אומר ככה מי אמר ומי אמר לך שזה נכון, כאילו למה אתה לא רואה שצריך לעשות הפוך? ולפעמים זה דווקא יעזור כי זה יחליש את הטענה שלו אבל לפעמים צריך לשים לב שלא יהיה מצב שאם אנחנו נתחיל לשאול אותו למה הוא עוד יותר יתחפר בדעות שלו בתלונות שלו, בהאשמות שלו במה שזה לא יהיה ואז מה שצריך לעשות זה במקום להתעסק...
לשכנע עובדים, NLP בעבודה, ניהול עובדים, לנהל עובדים, משא ומתן בעבודה, שכנוע למנהלים, טיפים למנהלים, יעוץ למנהלים, שיטות שכנוע עובדים, ללמוד לשכנע עובדים, שכנוע בעבודה
לשכנע עובדים, NLP בעבודה, ניהול עובדים, לנהל עובדים, משא ומתן בעבודה, שכנוע למנהלים, טיפים למנהלים, יעוץ למנהלים, שיטות שכנוע עובדים, ללמוד לשכנע עובדים, שכנוע בעבודה
...יגיד לך כן אבל עכשיו אני צריך להתאמץ יותר, אתה אומר אתה לא צריך להתאמץ יותר, כי מצד האמת כבר עכשיו אתה מתבטל, עכשיו תגיד תודה שכבר מראש אני משלם לך יותר ממה שאתה מתאמץ, אתה ביום נתתי לך, נגיד שאתה. תראה אם מצד האמת הוא עובד קשה תשעה שעות ואין לו אוויר לנשום, אתה אומר לו תעשה עוד הוא יגיד לך אין לי זמן אבל מה האמת שמתוך התשעה שעות הוא מתבטל שלוש שעות, נכון? שעתיים שלוש. אתה אומר לו תקשיב אנחנו היום משלמים לך. באמת. כי אם הוא עבד תשעה שעות גם אם אתה...
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP
...באותה טכניקה גם כדי להתחיל לאהוב משהו? אליעד מסביר שהשיטה עובדת גם בכיוון ההפוך. אם אדם רוצה להתחיל לאהוב משהו, עליו לבצע את הפעולה הרצויה בזמן שהוא חווה הנאה או תחושה טובה במיוחד. לדוגמה, מי שרוצה לאהוב לעשן, עליו לעשן בכל פעם שהוא מרגיש מאושר במיוחד, וכך נוצרת במוחו אסוציאציה חיובית עם פעולת העישון. מה גורם לבני אדם לשנוא משהו שאהבו? אליעד מוסיף ומסביר עיקרון חשוב נוסף: כאשר פעולה מסוימת הופכת למחויבת ומאבדת מהמידתיות שלה, האדם מתחיל לסלוד ממנה...
גישות לשכנוע אנשים, חוקיות שכנוע אנשים, מה גורם למישהו לחשוב משהו? חוקי השכנוע, איך לשכנע מישהו? להוכיח שאתה צודק, אינטרס להרגיש טוב, יצירת אינטרס שכלי, יצירת אינטרס רגשי, NLP, לשכנע
גישות לשכנוע אנשים, חוקיות שכנוע אנשים, מה גורם למישהו לחשוב משהו? חוקי השכנוע, איך לשכנע מישהו? להוכיח שאתה צודק, אינטרס להרגיש טוב, יצירת אינטרס שכלי, יצירת אינטרס רגשי, NLP, לשכנע
...אנו רוצים לשכנע מישהו לאכול תפוח כי זה בריא, נתמקד בהסברים ובסיבות מדעיות לכך שהתפוח טוב לבריאות. לעומת זאת, הגישה השנייה מתמקדת בהבנת האינטרס של האדם. כלומר, אנו צריכים להבין למה יהיה לו טוב לחשוב בדרך מסוימת או לפעול כפי שאנחנו מציעים. אם לאדם יש אינטרס רגשי או שכלי להבין משהו מסוים, זה יקל עלינו לשכנע אותו. כיצד משפיע אינטרס רגשי על שכנוע? האם נכון להסתמך על אינטרסים רגשיים או שכליים על מנת לשכנע? לדוגמה, כשאתה מנסה לשכנע אדם להאמין במשהו, חשוב...
פגישת מכירות - כמה לדבר? כמה להקשיב ללקוח? לדבר פחות, להקשיב יותר, איך למכור ללקוח? תהליך מכירה, שיחת מכירה, טיפים לאנשי מכירות
...מכירה, טיפים לאנשי מכירות בנושא הזה של פגישות מכירה ללקוח, ישנם טיפים שונים של מומחי מכירות שונים. כאשר אחד הטיפים אומר... שבשיחת מכירה אידיאלית או כל הגדרה שקרית אחרת, עליך להקשיב ללקוח, הרבה יותר באחוז כזה או אחר, מאשר כמות הזמן שאתה מדבר עם הלקוח. וכמובן שהעצה הזאת מטופשת ביותר ושגויה ביותר. כי האמת היא, שעליך להיות ממוקד מטרה, שהיא למכור ללקוח. אאכ אין לך מטרה כזאת, ואז אתה לא איש מכירות אלא משהו אחר, שלילי או חיובי. ובמידה ואתה ממוקד בלמכור...
מוסריות בתהליך מכירה, איך למכור מוצר שאתה לא מאמין בו? למכור ללקוח מוצר שהוא לא צריך, למכור ללקוח מוצר שהוא לא רוצה, למכור מוצר שאתה לא היית קונה אותו, איך למכור מוצר גרוע? לא מאמין במוצר, להאמין במוצר, איך למכור מוצר יקר? איך למכור מוצר בעייתי? איך לא לדפוק את הלקוח?
...לא באמת רוצה משהו כלשהו. כי בתת מודע בנקודה הפנימית ביותר, הבן אדם לא באמת רוצה משהו ספציפי. כפי שהסברתי את הרעיונות האלו במקומות אחרים. והמסר הוא, שעליך כאיש מכירות לזכור, שלא מחויב למכור ללקוח רק מוצר שהוא אומר שהוא צריך רוצה אותו. כי הרצון והצורך יכולים להיווצר עם השימוש של הלקוח במוצר. או יכולים להיווצר אצל הלקוח, בעתיד. ובאפשרותך להתמקד בתועלת היחסית שהלקוח מקבל מהמוצר, גם אם הלקוח לא רוצה צריך אותה במאת האחוזים. בנוסף עליך לזכור, כי הלקוח גם...
שכנוע עצמי / שכנוע אחרים - מדוע מנסה האדם לשכנע אחרים בצדקת דרכו?
...אחרים בצדקת דרכו, מה שקורה שם בעצם הוא, שמצידם של אלו שלא מבינים כיצד כל הדעות מתחברות ביחד לדעה אחת, מצידם הם חווים את המצב כשכנוע. דהיינו, שמצידם זה נראה שמישהו כאן מנסה לשנות את דעתו של מישהו אחר לדעה אחרת כלשהי. אך מצד האדם שדעתו מכילה את כל הדעות שבעולם, מצידו הוא לא משכנע אף אחד שהוא צודק ושחברו טועה, משום שמצידו לכל הדעות שבעולם יש מקום ונקודת אמת וזכות קיום וכולי. אלא, שעיקר עבודתו היא לעזור לאדם השני לראות, כיצד הדעה העצמית של האדם השני...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מראש? איך לא להתגעגע למישהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שכנוע הצלחה וחיים טובים - הספר על: שיטות לשכנוע אנשים, שיטות מכירה, פסיכולוגיה הפוכה, שכנוע אנשים, איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פסיכולוגיה הפוכה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: שכנוע אנשים, איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Convincing.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, תת מודע, שינוי עמדות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Convincing.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 22:15:09 - wesi28