אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
שכנוע, מכירות, שיווק, איך לשכנע, NLP, להשפיע על אנשים, משא ומתן, לנאום, תכנות התת מודע, מודל לטיפול בהתנגדויות בשיחת מכירה, איך לשכנע את המנהל, אומנות הראיון, לשכנע לקנות מוצר, מודל לטיפול בהתנגדות במכירות בטלפון, טיפים לטיפול בהתנגדויות בשיחת מכירות בטלפון, nlp טכניקה, להתמודד עם התנגדויות בתהליך מכירות, טיפים לטיפול בהתנגדויות מכירה, לשכנע את הלקוח, טיפול nlp, למכור יותר, nlp הדרכה, איך לשכנע את הבעל, איך לשכנע את בעלי, התמודדות עם התנגדויות לקוח, מכירות ושיווק, NLP דוגמאות, עזרה איך לשכנע, NLP שכנוע, איך לשכנע אשה לחזור, אימון מכירות, לימודי שכנוע, לשכנע בעל לעוד ילד, שיטות לטיפול בהתנגדויות בשיחת מכירה בטלפון, התמודדות עם התנגדות של לקוח, לשכנע גבר, להתראיין נכון, שיטות לטיפול בהתנגדויות במכירה, ייעוץ מנהלים, NLP להורים, טכניקת nlp, איך למכור רעיון, כלים לטיפול בהתנגדות בשיחת מכירה בטלפון, לשכנע חולה נפש לקבל טיפול,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:48לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה, למה לא רוצים אותי?
האם המשפט "זה לא אתה זה אני" הוא אמיתי?

כאשר אדם אומר "זה לא אתה, זה אני" במהלך פרידה, עולה השאלה האם המשפט הזה משקף אמת או שהוא רק דרך מנומסת לסיים קשר מבלי להאשים את הצד השני. אליעד כהן מנתח לעומק את המשפט הזה, ומציג שתי אפשרויות מרכזיות להסביר את הסיטואציה שבה אדם אינו רוצה להמשיך בקשר או במקום עבודה:
  • אפשרות אחת:

    האדם השני הוא הבעייתי. כלומר, האדם האחר אינו מבין או אינו מתאים לך.
  • אפשרות שנייה:

    אתה הבעייתי, כלומר, אינך טוב מספיק או אינך יודע להסביר את עצמך היטב.
אליעד כהן מוסיף כי בהסתכלות ראשונית, התשובה הפשוטה היא לומר ששני הצדדים אחראים, אך זה לא מספיק, כיוון שיש היבט עמוק יותר והוא השאלה האם המציאות היא אקראית או סיבתית.

האם זה שלא רוצים אותך הוא עניין אקראי או סיבתי?

אליעד כהן מסביר שיש שתי דרכים להסתכל על הסיבה שבגללה מישהו לא רוצה אותך, וזה תלוי אם אתה רואה את המציאות כ"אקראית" או כ"סיבתית":
  • המציאות אקראית:

    אם המציאות היא אקראית, המשמעות היא שהרצונות של האנשים הם חסרי סיבה מוגדרת. לפי תפיסה זו, אם מישהו אינו רוצה אותך, אין לך סיבה להרגיש שיש בך בעיה, משום שאין קשר בינך לבין ההחלטה של האחר. הרצון שלו אקראי לחלוטין. אליעד מדגיש שבמצב כזה, גם מי שכן רוצה אותך עושה זאת מסיבות אקראיות, ולכן אינך צריך להרגיש טוב או רע בנוגע לכך.
  • המציאות סיבתית:

    מנגד, אם המציאות היא סיבתית, המשמעות היא שבהכרח ישנה סיבה לכך שמישהו אינו רוצה אותך, וסיבה זו קשורה אליך באופן ישיר. במילים אחרות, במציאות סיבתית, כאשר מישהו אינו מעוניין בך, יש בכך עדות לכך שיש בך חיסרון או משהו שצריך לתקן, כי אילו היית טוב יותר או מתאים יותר, אותו אדם היה מעוניין בך.
אליעד מדגיש שבמקרה שבו המציאות סיבתית, האמירה "זה לא אתה זה אני" אינה נכונה, כי בהכרח מדובר בכך שיש בך חיסרון או בעיה.

האם כדאי להאשים את הרצון של האדם השני או את עצמך?

אליעד כהן ממשיך להסביר את ההבדל בין להאשים את הרצון של האחר לבין להאשים את עצמך. הוא נותן דוגמה מפורטת, לפיה אם הרצון של האדם השני הוא אקראי, למשל אם לאדם יש התניה במוחו הגורמת לו שלא לרצות אותך באופן מקרי, הרי שאין סיבה אמיתית להאשים את עצמך. זה עניין מקרי שאין לך שום שליטה עליו. לעומת זאת, אם הרצון של האדם השני הוא סיבתי, אז יש לך אחריות מלאה על כך שהוא אינו רוצה אותך, כי יש משהו שאפשר היה לשנות או לתקן אצלך כדי לשנות את המצב.

הוא מסביר כי אי אפשר פשוט לבחור להאשים את הרצון של האדם השני, אלא אם מניחים מראש שהרצון אקראי לחלוטין. במצב סיבתי, הרצון שלו קשור אליך ואל ההתנהגות שלך, ולכן האחריות עוברת אליך.

האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות במערכות יחסים?

אליעד כהן עובר לנושא רחב יותר של לקיחת אחריות והסרת אחריות. הוא מדגים סיטואציה שבה אדם מסביר לאחר משהו, והאחר אינו מבין. במקרה כזה, האדם יכול לבחור לקחת אחריות ולהגיד "אני לא הסברתי טוב" או להסיר אחריות ולהאשים את האדם השני שהוא "אינו מבין מספיק". לפי אליעד, שתי האפשרויות הן הגיוניות ותקפות, ואין אמת מוחלטת שתכריע בין שתיהן.

הוא מדגיש את הגמישות בבחירה האישית: אם אתה רוצה להרגיש שליטה מלאה ולקחת אחריות, אתה יכול לומר שכל הסיבה היא אתה. לעומת זאת, אם אתה מעדיף להרגיש פחות שליטה או פחות אחריות, אתה יכול להחליט שהבעיה אצל האדם השני. שתי האפשרויות נכונות, והבחירה היא לחלוטין בידיך.

מה האמת - המציאות אקראית או סיבתית?

לבסוף, אליעד מסכם שאין אמת מוחלטת לגבי השאלה אם המציאות אקראית או סיבתית. זו החלטה אישית שמושפעת מהדרך שבה האדם בוחר לראות את העולם ואת הסיטואציות שהוא נמצא בהן. הוא לא מציג הכרעה חד - משמעית, אלא מעביר את ההחלטה לידיו של המאזין, בהתאם למה שנוח או מתאים לו להאמין.

אליעד מדגיש שוב כי אין שום דבר מוחלט או אובייקטיבי בהחלטה האם לקחת אחריות או להסיר אחריות, אלא יש רק בחירה אישית שמושפעת מרצון האדם ומהתפיסה שלו.
האם המשפט "זה לא אתה זה אני" הוא אמיתי?

קיים משפט נפוץ שנאמר בפרידות: "זה לא אתה זה אני". אליעד מעלה את השאלה מהי האמת מאחורי המשפט הזה - האם באמת הפרידה מתרחשת בגלל האדם שאומר את המשפט, או שזאת רק דרך מנומסת לומר למישהו שהבעיה בו. אליעד מדגים זאת במצב שבו אדם מתפטר מהעבודה ואומר: "זה לא שהחברה דפוקה, אני פשוט לא רוצה לעבוד פה", כאשר בפועל עולה השאלה האם הבעיה היא באמת אצלו או שבאמת החברה בעייתית. הוא מסביר שאפשר לראות את זה בשתי דרכים:
  1. האדם השני הוא הבעייתי - כלומר, הוא אינו מבין, או שהוא לא מתאים לך.
  2. אתה עצמך הבעייתי - לא ידעת להסביר טוב, או שאתה לא מספיק טוב כדי שהצד השני ירצה אותך.
אליעד מסביר שבהסתכלות ראשונית נראה שהתשובה היא "שניהם אשמים", אך הוא מדגיש שזה לא מספק, כי יש עוד היבט עמוק יותר. ההיבט הזה הוא השאלה אם המציאות אקראית או סיבתית, ומכאן נגזר מי באמת "אשם" בסיטואציה.

האם זה שלא רוצים אותך הוא עניין אקראי או סיבתי?

אליעד מפרט שיש שני מצבים אפשריים:
  1. אקראי:

    אם נאמר שהמציאות אקראית, כלומר, שהרצונות של אנשים הם אקראיים לגמרי, הרי שאם מישהו לא רוצה אותך, זה לא בגללך כלל. זה עניין אקראי לחלוטין. גם מי שכן רוצה אותך רוצה אותך בצורה אקראית, ולכן אתה לא צריך להרגיש רע, כי אין בך פגם מיוחד - זה פשוט עניין מקרי בלבד.
  2. סיבתי:

    אבל אם נאמר שהמציאות סיבתית, אז בהכרח זה שלא רוצים אותך הוא בגללך. במקרה כזה, הסיבה היא שיש בך חיסרון כלשהו - כי במציאות סיבתית, אם היית מושלם או טוב מספיק, היו רוצים אותך. אליעד מחדד כאן נקודה חשובה: במצב סיבתי, אם לא רוצים אותך, זאת עובדה שמעידה על פגם שיש בך.
לפי אליעד, אין כאן תשובה מוחלטת לגבי מה נכון, אלא שזה תלוי בהשקפה ובבחירה שלך. בסופו של דבר, הוא אומר שהאמת תלויה באיך שאתה בוחר לראות את המציאות - האם כאקראית או כסיבתית.

מה עדיף - להאשים את הרצון של השני או את עצמך?

אליעד מתמודד עם שאלה נוספת: האם להאשים את הרצון של האדם השני שלא רוצה אותך, או להאשים את עצמך ואת התכונות שלך? הוא מדגיש שאם הרצון של האחר אקראי, אין לך סיבה להאשים את עצמך. הוא מסביר זאת עם דוגמה מפורטת: אם מישהו לא רוצה אותך כי יש לו התניה אקראית במוח שאינה אוהבת את איך שאתה נראה או מתנהג, זה לא באמת קשור אליך באופן ישיר - זה פשוט עניין מקרי לחלוטין. לעומת זאת, אם הרצון שלו סיבתי, זה אומר שזו אחריות שלך, כי אילו היית משתפר או מתאים את עצמך בצורה אחרת, הוא היה רוצה אותך.

כאשר מישהו שואל האם אי אפשר פשוט להאשים את הרצון של האדם השני במקום את הצורה של עצמך, אליעד מדגיש שוב שאפשר לעשות זאת רק אם מניחים שהרצון אקראי. אם הרצון הוא סיבתי, בהכרח זו גם האחריות שלך.

האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות במערכות יחסים?

אליעד מסביר נקודה נוספת בנוגע ללקיחת אחריות או הסרת אחריות. הוא מדגים מצב שבו מישהו מסביר לאחר והאחר אינו מבין. במקרה כזה, ניתן להאשים את עצמך שלא הסברת טוב, או להאשים את האחר שהוא לא מספיק מבין. לדבריו, האמת היא ששני ההסברים נכונים באותה מידה, ואין אחד שהוא מוחלט או עדיף על השני.

אליעד מדגיש שבסופו של דבר, הבחירה אם לקחת אחריות או להסיר אחריות תלויה ברצון שלך ובאיך שאתה בוחר להתנהל מול המציאות. אם אתה רוצה להרגיש שאתה שולט במצב, תיקח אחריות ותגיד שאתה אחראי לכל. אם אתה רוצה להרגיש פחות אחראי או להסיר אחריות, תאמר שהאחר הוא האשם בכך שלא הבין אותך. מבחינת אליעד, שניהם נכונים, והבחירה בידיך.
יש משפט שאומר "זה לא אתה זה אני" נכון?

ש: כן.

אליעד: עכשיו השאלה היא מה האמת האם זה לא אתה זה אני זאת השאלה.

ש: מה באיזה עניין אומרים את זה?

אליעד: נפרדים ממישהו אז אומרים לו "תקשיב זה לא אתה זה אני" כאילו נגיד "זאת לא שהחברה דפוקה אני פשוט לא רוצה לעבוד פה", עכשיו השאלה היא מה האמת האם באמת זה לא אתה זה הוא האם תמיד זה אתה האם תמיד זה אני מה האמת פה בסיפור.

ש: תמיד שניהם.

אליעד: מה האמת נגיד לדוגמה נגיד שאתה מסביר למישהו משהו והוא לא מבין אתה יכול להגיד "הוא מטומטם שהוא לא מבין" ואתה יכול להגיד "אני מטומטם שאני לא יודע להסביר לו" מה האמת?

ש: שזה תמיד שניהם.

אליעד: שזה תמיד שניהם השאלה, לא שנייה אז קודם כל יש את ההיבט שאומר שזה תמיד שניהם בסדר אבל כי אפשר לראות את זה ככה ואפשר לראות את זה ככה, שנייה אפשר לראות את זה ככה ואפשר לראות את זה ככה אבל מה האמת אפשר לראות ככה ואפשר לראות ככה אבל יש פה עוד איזה היבט ההיבט אומר כזה דבר אם אתה נגיד לדוגמה מנסה לשכנע מישהו במשהו ונגיד הוא אומר.

מישהי נגיד לא רוצה אותך נניח עכשיו אם נאמר שהמציאות הזאת אקראית אם נאמר שמה שקורה פה זה אקראי אז האמת היא שזה אף פעם לא אתה זה תמיד הוא באופן אקראי הוא לא רוצה את זה זה לא אתה הוא באופן אקראי לא רוצה את זה.

ש: אבל אתה יכול להגיד לעצמך זה הרצון שלו.

אליעד: בסדר זה מה שאמרתי אבל.

ש: לא על הרצון שלך.

אליעד: אם מישהו לא רוצה אותך ונאמר שהמציאות הזאת היא אקראית יענו רצונות הם אקראיים ממילא זה אומר שזה שהוא רוצה אותך זה הוא זה לא אתה, זה לא שבך יש חיסרון בהכרח אלא הוא באופן אקראי לא רוצה אותך, למה הוא לא רוצה אותך אקראי ממילא גם מי שרוצה אותך זה אקראי כן אבל אם מישהו לא רוצה אותך זה אקראי. לעומת זאת אם זה סיבתי אז זה שהוא לא רוצה אותך זה תמיד אתה, למה זה תמיד אתה כי מחויב במציאות שאם היית יותר טוב היה רוצה אותך זאת האמת אין מה לעשות.

זאת אומרת שגם אם מישהי אומרת לך "זה לא אתה זה אני" זה תמיד אתה ואך ורק אתה בהנחה שהמציאות הזאת סיבתית זה אומר שיש בך חיסרון, המהות של השאלה היא כזאת אם מישהו אומר לך "זה לא אתה זה אני" האם אתה אמור עכשיו להרגיש שיש בך חיסרון כן או לא אז אם זה אקראי בסדר אקראי הוא לא רוצה אקראי אבל גם כשמישהו רוצה אותך זה אקראי אבל אם זה סיבתי אז מה האמת שיש בך חיסרון כי אם לא היה בך חיסרון היו רוצים אותך זאת האמת.

ש: מה האמת זה אקראי או סיבתי?

אליעד: האמת שתבחר לראות את זה איך שאתה רוצה הבנו?

ש: רגע שנייה.

אליעד: כן.

ש: יש מישהו שלא רוצה משהו עכשיו אפשר להאשים את זה את הצורה איך לא להשתנות ואז הרצון היה מתמלא.

אליעד: כן.

ש: ואפשר לשנות גם את הרצון של ההוא שרצה.

אליעד: אל תסבך אני אומר פשוט אם הרצון שלו הוא אקראי אז אתה לא אשם שהוא לא רוצה אותך אם הרצון שלו הוא סיבתי אז זה גם קשור אליך שהוא לא רוצה אותך.

ש: כן אז למה לא להאשים את הרצון שלו למה להאשים את הצורה שלי.

אליעד: לא האשמתי אף אחד, אם בן אדם רוצה את מה שהוא רוצה באופן אקראי אז זה שהוא לא רוצה אותך זה לא בהכרח קשור אליך הוא באופן אקראי יש לו התניה במוח שהוא לא אוהב את איך שאתה נראה זאת ההתניה שלו ככה אקראי אבל אם הוא אמר שזה לא רק.

ש: בסדר אבל אפשר להגיד גם בגלל הרצון שלו.

אליעד: והרצון שלו אקראי או סיבתי, תשובה אם הרצון שלו אקראי זה לא בגללך ואם הרצון שלו סיבתי זה בגללך הבנת?

ש: בסדר אבל יש, רגע שנייה את זה הבנתי מה שאתה אומר אבל יש את ההיבט הנוסף שכאילו יש את הרצון אפשר לשנות את צורת הרצון ואפשר לשנות את הרצון, מצד זה נניח אני רוצה.

אליעד: לא מעניין אותי הסיפור הזה בכלל לא יודע, זה היה נושא אחד נושא שני היה לגבי לקיחת אחריות והסרת אחריות האם זה יהיה הגיוני שתיקח אחריות ותגיד "אני לא ידעתי לעשות להסביר או שהוא לא הבין אותי" לדוגמה ופה התשובה תהיה מה שבא לך כי האמת היא שאתה יכול לקחת אחריות האמת היא שאתה יכול להסיר אחריות מה שבא לך כאילו יש היגיון בשניהם זאת התשובה.

ש: מאיזה?

אליעד: מה אתה אומר, שניהם נכונים אין בזה מוחלט שניהם נכונים יש היגיון בלהגיד שאתה לא ידעת להסביר מספיק טוב ויש היגיון בלהגיד שהוא לא הבין אותך שניהם הגיוניים כאילו בשניהם יש איזה היגיון אין משהו יותר נכון או פחות נכון, השאלה היא איך בא לך לתמרן את זה אם בא לך להסיר אחריות תזרוק את זה על מישהו אחר בא לא לקחת אחריות קח את זה על עצמך, אתה רוצה להיות אלוהים תגיד שאתה אחראי להכל רוצה לא להיות אלוהים אתה לא אחראי על הכל.
איך לשווק את עצמי? למה שיקנו דווקא ממני? למה שירצו דווקא אותי? מה מיוחד בי? האם חייב בידול עסקי? נישה עסקית, ייחוד עסקי, מה הייחודיות שלי? במה אני הכי טוב? איך למכור מוצר גרוע? איך למכור מוצר יקר? איך למכור מוצר בינוני?
איך לשווק את עצמי? למה שיקנו דווקא ממני? למה שירצו דווקא אותי? מה מיוחד בי? האם חייב בידול עסקי? נישה עסקית, ייחוד עסקי, מה הייחודיות שלי? במה אני הכי טוב? איך למכור מוצר גרוע? איך למכור מוצר יקר? איך למכור מוצר בינוני?
...תתאים למה שהמעסיק או הלקוח מחפש. מה צריך כדי להצליח? על פי אליעד כהן, כדי להצליח בשיווק עצמי לא צריך להיות המוצר הטוב ביותר, אלא רק להימצא במקום הנכון בזמן הנכון. חשוב שתהיה נגיש, שאתה תוכל לספק תועלת שמספקת את הציפיות של הלקוחות או המעסיקים במחיר סביר ובזמינות גבוהה. הלקוחות לא תמיד מחפשים את המוצר הכי טוב, אלא את המוצר שמתאים להם באופן אישי או משרת את מטרותיהם בצורה הנוחה ביותר. לסיכום ההצלחה בשיווק או בקבלת עבודה לא בהכרח תלויה בהיותך הכי טוב...
דייט ראשון לאן לצאת? לאן ללכת בדייט ראשון? איפה לקבוע דייט ראשון? איך להצליח בדייט ראשון? איך לגרום למישהו להתאהב בך בדייט ראשון? איך לגרום להתאהבות בדייט ראשון? איך ליצור התאהבות בדייט ראשון? איך להכיר בדייט ראשון? איך לעשות דייט מוצלח? טיפים להיכרויות, אימון לזוגיות, הצלחה בדייט ראשון, מקומות לדייט ראשון, המלצות לדייט ראשון, רעיונות לדייט ראשון, איך להקליל דייט ראשון? איך לשבור את הקרח בדייט ראשון? לאן לצאת בדייט ראשון? איך לגרום לה להתאהב בך?
...גם בלי קשר לעצם זה שזה דייט. לדוגמה: אם שני הפרטנרים אוהבים לשתות קפה בים, אז אם הדייט יהיה עם קפה בים, אז כנראה שהדייט יהיה יותר מוצלח. למה? כי טוב להם גם בלי קשר לעצם זה שזה דייט. ובנוסף, ככה המוח מחבר את התחושה הטובה של הקפה בים, לבן בת זוג של הדייט. וככה נוצרת התאהבות. נקודה נוספת, אם עושים משהו שלשני הצדדים טוב בו, גם בלי קשר לדייט, הרי שזה מגדיל את הסיכוי שיהיה דייט מוצלח, במובן שלא יהיה לחץ בדייט. כי אם לדוגמה הולכים לאיזה מקום ועושים איזה...
איך לבחור חברת שיווק? איך לבחור מנהל שיווק? איך לגייס מנהל שיווק? גיוס מנהל שיווק, איך לבחור איש מכירות? לבחור יועץ שיווקי, לבחור משרד שיווק, גיוס מנהל מכירות, גיוס איש מכירות, איך לגייס סמנכל מכירות? איך לגייס מנהל מכירות? איך לגייס סמנכל שיווק? שיקולים בבחירת מנהל שיווק, שיקולים בבחירת חברת שיווק, אין חכם כבעל הניסיון, איך לבחור איש מקצוע? ממי לקבל עצות? ניסיון ספציפי בתחום ספציפי, התמחות ספציפית, גיוס עובדים, איך לבנות אסטרטגיה שיווקית?
...מכירות וכיוב. אז מי בעצם יביא לך את התוצאה הטובה ביותר עבורך? אז בעולם אידיאלי, היה אפשרי לעשות מכונת זמן, לבדוק בה את כל האפשרויות האפשריות, לחזור אחורה בזמן ולבחור את האפשרות שהכי טובה עבורך. אבל מאחר שבפועל זה לא אפשרי, אז בעצם אתה צריך להסתמך על ניתוח המידע שאתה יודע על מנהל השיווק, כדי להעריך מה הסיכוי שהוא יוכל להיות הטוב ביותר לצרכים שלך. ומה שצריכים לדעת זה, ששיווק ומכירה של מוצר אחד, לא תמיד דומה לשיווק של מוצר אחר. ויכול להיות מישהו שהוא...
שכנוע עצמי / שכנוע אחרים - מדוע מנסה האדם לשכנע אחרים בצדקת דרכו?
...שבו האדם מחזיק בדעה כזו ששום דעה שבעולם לא שונה ממנה. דהיינו, דעה כזאת ושכל כזה שכל הדעות השונות שבעולם הן רק חלק מהדעה הזאת. דהיינו, כל הדעות השונות שבעולם הן רק צורות ביטוי שונות של הדעה של האדם. וכאשר יש לאדם דעה כזו ששום דעה שבעולם לא סותרת אותה, על ידי זה כאשר האדם משכנע אחרים בצדקת דרכו, מה שקורה שם בעצם הוא, שמצידם של אלו שלא מבינים כיצד כל הדעות מתחברות ביחד לדעה אחת, מצידם הם חווים את המצב כשכנוע. דהיינו, שמצידם זה נראה שמישהו כאן מנסה לשנות...
ניתוח NLP, ללמוד לשכנע, ללמוד למכור, שיטות לשכנע, זיהוי מסרים תת הכרתיים, זיהוי מניפולציות בטקסט, טריקים לשכנוע בטקסט, איך לכתוב טקסט משכנע? לנסח טקסט משכנע, להעביר מסר תת הכרתי
ניתוח NLP, ללמוד לשכנע, ללמוד למכור, שיטות לשכנע, זיהוי מסרים תת הכרתיים, זיהוי מניפולציות בטקסט, טריקים לשכנוע בטקסט, איך לכתוב טקסט משכנע? לנסח טקסט משכנע, להעביר מסר תת הכרתי
...ומראה כיצד כל מילה מעבירה מסר שונה לגמרי מבחינת השפעתה על האדם שמקבל את הטקסט. הוא מציין שהשפעה של משפט תלויה לא רק בתוכן, אלא גם במילים ובבחירות התחביריות. כיצד אפקטיביות השכנוע משפיעה על התוצאה? בהמשך, אליעד מתמקד בהשפעת המילים אפקטיבי ו - קל על שכנוע. הוא מציין שכשאומרים שכנוע אפקטיבי, הכוונה היא לא רק להשיג את התוצאה הרצויה, אלא גם להשפיע בצורה משמעותית על הדרך בה השומע תופס את התהליך. לעומת זאת, אם תשתמש במילה קל, הדבר עשוי לגרום לאדם להרגיש...
העברת מסרים בדרך השלילה, איך לשתול מחשבות? שכנוע בדרך השלילה, איך שותלים מחשבות? מניפולציות במכירות, מניפולציות פסיכולוגיות, מניפולציות בשכנוע, מניפולציות שיווקיות, איך להעביר מסרים?
העברת מסרים בדרך השלילה, איך לשתול מחשבות? שכנוע בדרך השלילה, איך שותלים מחשבות? מניפולציות במכירות, מניפולציות פסיכולוגיות, מניפולציות בשכנוע, מניפולציות שיווקיות, איך להעביר מסרים?
...את המשפט למילים אין, כאן, פילים ולביטויים כמו אין פה, פה פילים וכדומה. בכל חלק שהמוח מנתח עולות לו אסוציאציות אחרות, והוא למעשה חושב על האפשרות החיובית (יש פה פילים) כדי לשלול אותה בסוף. זו הסיבה לכך שהשלילה דווקא מעלה למודעות את הרעיון שאותו אנו רוצים לשלול. כיצד שלילת רעיון יוצרת מחשבה הפוכה? כאשר רוצים להבהיר שאין משהו, למשל אומרים אף פעם לא היה פה חשמלאי, האדם ששומע את המשפט מצד אחד קולט את המשמעות הברורה שלא היה כאן חשמלאי, אך מצד שני הוא גם...
זוגיות מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו מזלזל בך? למה מישהו משפיל אותך? אלימות כלפי נשים מוכות, למה לא מכבדים אותך? איך לגרום למישהו לכבד אותך? האביר על הסוס הלבן, שעבוד נשים, התאמה זוגית
זוגיות מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו מזלזל בך? למה מישהו משפיל אותך? אלימות כלפי נשים מוכות, למה לא מכבדים אותך? איך לגרום למישהו לכבד אותך? האביר על הסוס הלבן, שעבוד נשים, התאמה זוגית
...מלך. בתחילת הקשר, כשהגבר מתייחס לעצמו כמלך ולבת זוגו כאל מלכה, היא מרגישה מיוחדת ובעלת ערך. אך לאחר זמן קצר, הגבר המזויף אינו יכול לשמור על המעמד המדומה שלו ליד אישה חזקה ואמיתית, ולכן מתחיל להשפיל אותה כדי שהיא תרגיש חלשה ותהיה תלויה בו. האישה נכנסת למעגל של תלות, ומוצאת את עצמה כלואה בתוך מערכת הרסנית. מה האחריות של האישה במערכת יחסים אלימה? אליעד מדגיש בצורה ברורה כי האחריות לאלימות הפיזית או הנפשית מוטלת בראש ובראשונה על הגבר המתעלל - אין שום...
בקשה משכנעת, איך לבקש בצורה משכנעת? איזה ניסוח יותר משכנע? איך לנסח משפט בצורה משכנעת? איך לנסח מכתב משכנע? איך לכתוב מכתב בצורה משכנעת? איך לבקש בקשה בצורה משכנעת? איך לנסח בקשה בצורה משכנעת? משמעות כל מילה במשפט, ניתוח טקסט משכנע, איך לגרום למישהו לקבל את הבקשה שלך? איך לבקש בקשה משכנעת? שכנוע יתר, לא לנסות לשכנע יותר מידי, כל המוסיף גורע, שכנוע ישיר, שכנוע עקיף, טעויות בשכנוע למתקדמים, ניסוח טקסטים, ניסוח מכתבים, לנסח טקסט, ניסוח משכנע
...ש 1 - האדם השני צריך לחשוב שהוא לחלוטין לא יפגע מהבקשה שלך, כדי שהוא יאשר את הבקשה, היא אמת. 2 - גם הטענה שאומרת שכדאי מאוד שהאדם השני יחשוב שאתה לא חושב רק על עצמך ושאתה קודם כל חושב על האינטרס שלו, גם הטענה הזאת היא אמת. יהיה גם נכון לומר, 3 - שאם האדם השני יחשוב במוח שלו שאתה פונה אליו רק כי הבקשה שלך לא תפגע בו, אז יש יותר סיכוי שהוא יאשר את הבקשה שלך. גם הטענה הזאת היא אמת. אבל מי שיודע לעשות לעומק ניתוח סיבתיות, יודע שהסיבה לא מחייבת את התוצאה...
מיומנויות הבעה, איך לבטא את עצמך? איך להתבטא נכון? איך לנסח שאלות? הבנת שאלה וכתיבת תשובה, איך לנסח תשובות? הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך לנסח שאלה? איך לנסח תשובה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להבין מישהו? מיומנויות תקשורת
מיומנויות הבעה, איך לבטא את עצמך? איך להתבטא נכון? איך לנסח שאלות? הבנת שאלה וכתיבת תשובה, איך לנסח תשובות? הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך לנסח שאלה? איך לנסח תשובה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך להבין מישהו? מיומנויות תקשורת
...מיותרות - הן גוזלות אנרגיה מההבנה. איך ניסוח שאלות קשור לפתרון בעיות אישיות? כאשר אדם מתלבט בבעיה אישית, אליעד מציע להקליט או לכתוב את השאלה ולוודא שהיא מדויקת. אם הניסוח משתנה בכל פעם, זה סימן שאתה לא סגור על מה אתה באמת שואל, ולכן גם לא תקבל תשובה ברורה. הוא מדגיש שככל שהבעיה יותר מורכבת ורחוקה (כמו האם יש משמעות לחיים?), כך חשוב שהניסוח יהיה מדויק במיוחד, אחרת קשה מאוד להגיע לתשובה. מה הקשר בין זיכרון להבנת השאלות? אליעד מסביר שהזיכרון תלוי בהבנה...
איך לדבר על שכר? כמה כסף לבקש? איך לתמחר מוצר? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור את עצמך? מהן דרישות השכר שלך? דיון על שכר, כמה כסף אני רוצה? איך להצליח במקום עבודה?
איך לדבר על שכר? כמה כסף לבקש? איך לתמחר מוצר? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור את עצמך? מהן דרישות השכר שלך? דיון על שכר, כמה כסף אני רוצה? איך להצליח במקום עבודה?
...יקנה אותו, אם המחיר נמוך מדי, הוא לא יוכל להרוויח. על מנת לתמחר מוצר, העצמאי חייב קודם כל להבין מהן העלויות שלו, מהו המחיר המינימלי שהוא יכול לקבל כדי שזה ייצא לו רווחי, ואז לעשות סקר שוק ולהבין מהו המחיר המקסימלי שהוא יכול לקבל עליו. זה מאפשר לו להגדיר טווח מחירים ולהתנהל לפי דרישות השוק. לגבי השכיר, אליעד מציע לחשוב בדיוק כך. הוא ממליץ לא להתעצל ולהגיע לעשרות מקומות עבודה, ולשאול אני יודע לעשות את זה וזה, כמה אתם מציעים לי? לאחר מכן, השכיר יוכל...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה, למה לא רוצים אותי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שכנוע הצלחה וחיים טובים - הספר על: שכנוע אנשים, שיטות מכירה, פסיכולוגיה הפוכה, שיטות לשכנוע אנשים, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פסיכולוגיה הפוכה, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: שיטות מכירה, איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Convincing.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא למכור, אימון מכירות, מומחה בשיווק ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Convincing.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4531 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 22:18:11 - wesi28